Σελίδες


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Δείξαμε το δρόμο...»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μια περίοδο που όλοι μιλούν για κρίση και έλλειψη ταλέντων ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τον ακριτικό Εβρο φωνάζει «παρών» και «δείχνει το δρόμο» για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-1 την Παρασκευή μόνο τυχαία δεν ήταν και αναδεικνύει τη συστηματική δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου, αλλά και το νοικοκύρεμα στον προϋπολογισμό. «Περιμέναμε για χρόνια αυτήν την επιτυχία. Αυτή η ομάδα πέρασε μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και χαιρόμαστε πιο πολύ διότι ήρθε πάλι ο κόσμος στο γήπεδο και μεταδόθηκε τηλεοπτικά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας μας. Από το 1996 που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό του Τζιαμπάολο Μοντάλι είχαμε να ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Είναι μια ιστορική νίκη» δήλωσε ο προπονητής του Εθνικού, Γιάννης Ανδρεάδης, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που είχε νικήσει τον Ολυμπιακό το 1996.
Το μυστικό της επιτυχίας
Το μυστικό της επιτυχίας του φετινού Εθνικού είναι οι καλοί και φτηνοί ξένοι, αλλά και η αξιοποίηση των παιδιών του Εβρου. «Πρέπει να υπάρχουν υποδομές απ' όπου θα αντλείς τους παίκτες σου και θα κάνεις διαχείριση. Εχουμε έξι νέα παιδιά που κοστίζουν συνολικά 60.000 ευρώ, μειώνοντας τον προϋπολογισμό στα 250.000 ευρώ» λέει ο τιμ μάνατζερ Σάκης Μουστακίδης και προσθέτει: «Εχουμε ακόμη τον Δημητριάδη και τον Καλαϊτζή που παίζουν δανεικοί στον Γαλαξία και τα Μουδανιά. Με τα 16.000 ευρώ που θα τους πληρώναμε, πήραμε τον Αλ Ναμπχάν που μας βγήκε πολύ καλός. Παράλληλα ξεχρεώνουμε όλες τις παλιές οφειλές μας και όταν κλείσουμε όλες τις τρύπες θα πάμε για την υπέρβαση».
«Σωτηρία το καρτολίνο»
Ο Μουστακίδης υποστηρίζει πως εάν είχε εφαρμοστεί το καρτολίνο ο Εθνικός θα ήταν πιο δυνατός και ίσως και να μην έσβηνε και η Ορεστιάδα. «Η Ορεστιάδα πήρε 45 εκατομμύρια δραχμές για τον Τσακιρόπουλο και ο Εθνικός άλλα τόσα για τον Γκιούρδα. Τώρα χάνουμε τον Ανδρεάδη χωρίς ένα ευρώ. Αν δεν εφαρμοστεί το καρτολίνο θα έχουμε πρόβλημα. Ολες οι διοικήσεις της ΕΟΠΕ το εγκρίνουν, αλλά το θέμα είναι ποιος θα το εφαρμόσει. Και για την τωρινή διοίκηση έχω τις αμφιβολίες. Περιμένω να δω πράξεις...».
«Την κατάλληλη στιγμή»
Οσο για τη νίκη επί του Ολυμπιακού ο Μουστακίδης είπε: «Ηρθε την κατάλληλη στιγμή. Μας περιμένουν, όμως, δυο δύσκολα ματς στην Καλαμαριά και με την ΕΑΠ στην έδρα μας. Θα παίξουμε με άγχος και όχι ελεύθερα όπως με τον Ολυμπιακό. Για την ΕΑΠ δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αν είχαμε τα λεφτά που ξόδεψαν τα τελευταία χρόνια, θα παίρναμε πρωτάθλημα, ενώ είναι απαράδεκτο για μια τόσο μεγάλη πόλη να μην έχει ούτε έναν δικό της παίκτη στη μεγάλη ομάδα».

Πηγή: www.sentragoal.gr