Σελίδες


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ !!!

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.....ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών και κατάφεραν να περάσει απαρατήρητο!!!!

Ηταν η τρίτη μεγάλη διοργάνωση που έγινε μέσα στο 2010 και μετά το ποδόσφαιρο με τις βουβουζέλες και το μπάσκετ με το φέσι ....το βόλεϊ με το σπαγγέτι
δεν θα το θυμάται κανείς.
Συμφωνούμε πως η δημοτικότητα του βόλεϊ υπολείπεται των άλλων δύο αθλημάτων αλλά τώρα διαπιστώνουμε πως η μεταξύ τους διαφορά είναι τεράστια.
Βέβαια όλα τα γήπεδα στη γείτονα ήταν κατάμεστα αλλά αυτό δεν σώζει την κατάσταση.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία,η Αργεντινή και η Πολωνία έχουν πληρότητα των γηπέδων στους αγώνες Εθνικών ομάδων και πρωταθλήματος και ακολουθεί η Ιταλία αλλά οι χώρες αυτές δεν επαρκούν ώστε να σώσουν το άθλημα.
Το μεγαλύτερο βάρος της μη προβολής του αθλήματος ασφαλώς και βαρύνει την FIVB η οποία είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη στον εμπορικό τομέα.Κρατάνε το άθλημα εγκλωβισμένο και δεν μπορούν να "πλασάρουν" στην αγορά το εμπόρευμα που διαθέτουν το οποίο προσφέρει από μόνο του πλούσιο και εγγυημένο θέαμα.
Το βόλεϊ μπορεί να μην έχει την χαρακτήρα της αντιπαράθεσης σε σωματική επαφή ,αλλά για να μπορέσεις να το παρουσιάσεις σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται μία σύνθετη ομαδική προσπάθεια αθλητικής ικανότητας και ευστροφίας ώστε η μπάλα να μείνει στον αέρα κινούμενη με μεγάλες ταχύτητες σ΄αντίθεση μ΄όλα τα άλλα αθλήματα όπου υπάρχει επαφή με το έδαφος.
Εκ μέρους της FIVB παρατηρείται μία αδράνεια γιατί κάποιοι πιστεύουν πως αν έρθει πολύς κόσμος στο βόλεϊ ,θα χάσουν και τα προνόμια που έχουν ,σ΄ενα άθλημα με το οποίο ασχολούνται εκατομμύρια αθλητές αλλά το εξουσιάζουν ελάχιστοι.
Δεν φρόντισαν λοιπόν οι αρμόδιοι να πουλήσουν τους αγώνες στα Εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα,παρά μόνο στα καλωδιακά με αποτέλεσμα να έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τους σπουδαίους αγώνες ελάχιστοι ,ενώ και οι εφημερίδες βλέποντας πως δεν "πουλάει" το βόλεϊ περιοριζόταν να αναφέρονται στο κορυφαίο για το άθλημα γεγονός της τετραετίας σε μονόστηλα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε τρίστηλα δημοσιεύματα.
Κρίμα γιατί το άθλημα το θέλουν και το κρατάνε πολύ χαμηλά οι λίγοι τυφλοπόντικες που διαχειρίζονται τις τύχες του .
Φυσικά μερίδιο ευθύνης έχει και η ΕΟΠΕ που δεν φρόντισε να ζητήσει από την ΕΡΤ να μεταδώσει τους αγώνες ,όπως έκανε με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
Στο κάτω-κάτω της γραφής και το βόλεϊ είναι Ολυμπιακό άθλημα ,πρώτης γραμμής, και όφειλε η κρατική τηλεόραση να μας μεταφέρει τα δρώμενα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Το βράδυ της Κυριακής οι ελάχιστοι φίλοι του βόλεϊ έψαχναν να βρούνε πιο κανάλι μεταδίδει τον αγώνα και όποιοι τυχεροί βρήκαν τηλεοράσεις σε καφετέριες δυστυχώς παρακολουθούσαν τον τελικό σε ....μεγάλες παρέες μέχρι ....τεσσάρων ατόμων.
Είναι ντροπή για το άθλημα αυτό που έγινε για μία ακόμη φορά γιατί δεν είχαν την δυνατότητα τα Ελληνόπουλα από τη Βύσσα μέχρι τη Γαυδο που μπορεί και να ασχολούνται με το βόλεϊ να δούνε πως παίζεται το σύγχρονο βόλεϊ.