Σελίδες


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΛΛΕΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Βασίλης Μηνούδης με αφορμή το επεισόδιο που έγινε με μέλος της ομάδας που δεν είχε χρήματα ούτε για να φάει μίλησε στο ραδιόφωνο του Sentra Fm 103,3 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Βέργη, Νίκο Ασημακόπουλο και Κώστα Ασημακόπουλο για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού αλλά και την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει το ελληνικό βόλεϊ θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των συλλόγων και των πρωταθλημάτων...

Το περιστατικό συνέβη στην ομάδα;
«Πράγματι συνέβη και δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα. Ζούμε πολύ σκληρές καταστάσεις. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού εδώ και μια δέκα μήνες η ομάδα είναι απλήρωτη. Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις έναν άνδρα να κλαίει επειδή δεν έχει να φάει και να ζητάει ελεημοσύνη. Πως να κάνεις προπόνηση και πως να συγκεντρωθείς εάν ζεις τέτοιες καταστάσεις;».
Είστε 10 μήνες απλήρωτοι, άρα τα συμβόλαια δεν έχουν καμία αξία...
«Είναι θέμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας του καθενός. Το πρόβλημα είναι πλέον βιοποριστικό και δεν το έχει μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά όλες οι ομάδες. Πολλοί αθλητές είναι έτοιμοι να σταματήσουν το βόλεϊ για να μπορέσουν να κάνουν άλλη δουλειά. Πρέπει να ζήσουν τις οικογένειες τους και σκέφτονται όλα τα ενδεχόμενα. Για την ώρα είμαστε κοντά στις ομάδες και τις στηρίζουμε όσο μπορούμε, αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε. Ο καθένας θα πάρει την απόφαση για τον εαυτό του. Ισως γυρίσουμε σε καθαρα ερασιτεχνικό καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται».
Ο Ερασιτέχνης έχει και δεν δίνει ή, δεν έχει καθόλου χρήματα...
«Δεν το γνωρίζω αυτό. Η πρωτοβουλία με τα sms μπορεί να είναι πρωτοποριακή αλλά μας έχει βάλει σε σκέψεις. Δεν ξέρουμε αν θα αποδώσει και δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμο έσοδο για να τακτοποποιηθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Δυστυχώς δεν είμαστε αισιόδοξοι. Εχουμε κάνει μεγάλη υπομονή. Κάναμε πολλές συναντήσεις με την διοίκηση του Ερασιτέχνη. Δείξαμε μεγάλη κατανόηση. Κάναμε μειώσεις συμβολαίων από 40 έως 60% αλλά και πάλι δεν βλέπουμε φως. Το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις. Από Δευτέρα σε Παρασκευή και από Παρσκευή σε Δευτέρα. Ολα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις».
Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ;
«Δυστυχώς το πρόβλημα δεν το έχει μόνο Παναθηναϊκός. Απλά ο Παναθηναϊκός δημοσιοποίησε το πρόβλημα. Είναι σε όλο το φάσμα του επαγγελματικού βόλεϊ. Δεν έγινε σωστός προγραμματισμός και δεν υπήρξε οργάνωση τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να χάσουμε όλους τους χορηγούς και τους χρηματοδότες. Είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να αντέξουν όλοι μέχρι το τέλος της κρίσης».

Αναδημοσίευση από Volleynews