Σελίδες


Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

World League 2015: Αντίο με ψηλά το κεφάλι για την Εθνική ομάδα με κατάμεστο Παλαί!

DjuricXeriaProsopoΜε ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτισε η Εθνική ομάδα των ανδρών το World League, καθώς δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Final 4 αφού ηττήθηκε με 3-2 από την Κίνα σε έναν δραματικό αγώνα.
Στο σχεδόν κατάμεστο Αλεξάνδρειο όλα κρίθηκαν στο δραματικό 3ο σετ όπου οι διεθνείς μας έκαναν μια ακόμη μεγάλη ανατροπή, αλλά αυτή έμεινε στη μέση.
Στο πρώτο σετ η Εθνική κατάφερε να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα με 7-5, αλλά το 10-8 υπέρ μας έγινε 11-13 για τους Κινέζους με καλό σερβίς για να έρθει η απάντηση από τον Θανάση Πρωτοψάλτη.
Ο 22άχρονος ακραίος με εκπληκτικά σερβίς έκανε άνω κάτω τους αντιπάλους μας και επέτρεψε στην Εθνική να τρέξει ένα σερί 6-0, μετατρέποντας το 14-16 σε 20-16, με τους Κινέζους να πλησιάζουν απλά σε 25-21.
Στο β’ σετ οι Κινέζοι προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο από τη γραμμή του σερβίς και τα κατάφεραν ξεφεύγοντας με 5-7 και 11-15 (άουτ επίθεση Τζούριτς) κι από τη στιγμή που δεν τελειώσαμε τις 2-3 κόντρα μπάλες που είχαμε το σετ 
έληξε με 21-25.
Στο τρίτο σετ από την αρχική ισορροπία οι Κινέζοι είδαν την τύχη να τους χαμογελά στο 5-6. Ο Πετρέας έκανε το μπλοκ, αλλά η μπάλα από το κεφάλι του αντιπάλου κατέληξε στο ελληνικό τερέν κι αμέσως μετά ακολούθησε άσος για το 5-8.
Το ματς έμοιαζε να έχει χαθεί στο 9-14, όμως με αυτή την Εθνική ποτέ μη λες ποτέ. Καταφέραμε να μειώσουμε σε 15-17 και παρόλο που το σκορ έγινε 15-19 με λάθος του Κουμεντάκη στην υποδοχή, με τον Πρωτοψάλτη στο σερβίς μειώσαμε στον πόντο (18-19) και ισοφαρίσαμε 21-21 με μπλοκ του Πετρέα. Το Παλέ είχε πάρει φωτιά με τους Κινέζους να έχουν τρία σετ μπολ και στο 26-26 ο Τζιουμάκας με άσο να φέρνει το πρώτο σετ μπολ για την Ελλάδα.
Μόνο που όπως και στο Μεξικό (εκεί στο 28-27 του δ’ σετ) ο ‘Τζούμι’ έχασε το επόμενο σερβίς, για να τον μιμηθεί στο 29-28 ο Τζούριτς με τον αρχηγό να εξελίσσεται σε μοιραίο καθώς στο 29-29 δέχθηκε μπλοκ, στο 30-30 έχασε την κόντρα επίθεση και στο 32-33Γιούαν με δύσκολο σερβίς χάλασε την υποδοχή μας ενώ από την υπερπροσπάθεια του Ταμπουρατζή δεν υπήρξε συνέχεια και η Κίνα πανηγύρισε το σετ και την πρόκριση στο Final 4.
Τα σετ: 25-21, 21-25, 32-34, 25-18, 13-15
Ελλάδα (Δρίκος) Τζούριτς 29 (23/38 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Πετρέας 9 (8/10 επ., 1 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1 άσο), Πρωτοψάλτης 13 (9/18 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 46% υπ. - 38% άριστες), Τζιουμάκας 11 (7/10 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Φράγκος 4 (4/9 επ., 50% υπ. - 29% άριστες), Ταμπουρατζής -λ (62% υπ. - 38% άριστες) / Αγγελόπουλος, Αρμενάκης 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 4 (3/3 επ., 1 άσο, 17% υπ. - 08% άριστες)
Κίνα (Σίε): Ζάνγκ Ζ. 8 (4/10 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ). Γιούαν 27 (24/36 ε., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Ζανγκτσεν 9 (8/16 επ., 1 μπλοκ), Τσούι 9 (9/13 επ.), Γκενγκ 7 (5/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τόνγκ -λ (48% υπ. - 24% άριστες) / Κε -λ (33% υπ. - 33% άριστες), Λι Γ. 6 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Λι Ρ., Γι 6 (6/9 επ., 23% υπ. - 23% άριστες), Ντάι 8 (7/12 επ., 1 άσο), Ράο 2 (2 άσοι), Σονγκ 3 (2/8 επ., 1 άσο)

Δρίκος: "Μικρές λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά..."GRECHNGREBEnch

Στην εμπειρία της Κίνας και τις λεπτομέρειες που δεν ήταν με το μέρος μας απέδωσε ο Σωτήρης Δρίκος την ήττα της Εθνικής, ωστόσο δήλωσε για μια ακόμη φορά σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται για την ομάδας.


«Αυτό που λέγαμε από την αρχή ότι η Κίνα έχει παίξει 15 World League φάνηκε σήμερα. Κάποιοι παίκτες όπως ο πασαδόρος κι ο διαγώνιος είχαν την ψυχραιμία και την ηρεμία να μας βάλουν προβλήματα τα οποία κάποιες φορές τα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, κάποιες άλλες όχι με απόλυτη επιτυχία», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:
«Η αποτελεσματικότητα της Κίνας στην επίθεση στα τρία πρώτα σετ εκεί που κρίθηκε και το παιχνίδι ήταν πολύ υψηλή. Εμείς έπρεπε να κάνουμε ένα σχέδιο για να πιέσουμε σε συγκεκριμένες περιστροφές με το σερβίς μας και να κάνουμε κάποια σερί και να διατηρήσουμε σε υψηλό ποσοστό την αλλαγή μας κάτι που κάναμε με 61%. Στο πρώτο σετ μας βγήκε το σχέδιο, στο δεύτερο όχι ενώ στο τρίτο κάναμε την ανατροπή αλλά δεν βρήκαμε τον πόντο που θα έκανε την διαφορά. Εκεί μέτρησε η εμπειρία των αντιπάλων, η δική μας ατυχία σε ένα οριακό ματς ποιντ».
Όσον αφορά την επόμενη μέρα; «Η προσπάθεια συνεχίζεται και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αποτέλεσμα, αλλά έχει να κάνει με την νοοτροπία, την επαγγελματικότητα, τον ψυχισμό και την αυτοπεποίθηση των αθλητών, ώστε οι νεαροί αθλητές που έχουμε να βελτιωθούν κι αυτή τη βελτίωση να την φέρουν στην ομάδα.
Είχαμε πει από την αρχή για τα οφέλη της συμμετοχής στο Λιγκ, Δεν θέλω α κομίζω γλαύκα στην Αθήνα, αλλά είχαμε πει ότι με μια νέα φουρνιά παιδιών μετά από δέκα χρόνια απουσίας θέλαμε να τα σαρώσουμε όλα. Δεν ήταν εύκολο, αφού παίζουν και οι άλλοι κι αυτό φάνηκε σήμερα αφού η Κίνα ήταν μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση. Φάνηκε αυτή η μικρή διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί σε μια χρονιά, Αλλά από δω και πέρα πρέπει να δώσουμε το βάρος στην συνέχεια και την συνέπεια της υποστήριξης αυτών των παιδιών και νομίζω ότι τα αποτελέσματα και η ευχαρίστηση για τον κόσμο θα έρθει σίγουρα»
Όσον αφορά τους παίκτες η αλήθεια είναι ότι η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.
«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς αλλά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά γιατί αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για την Εθνική Ομάδα. Πρέπει να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αν έχουμε ή δεν έχουμε αντάλλαγμα σε αυτό. Πρέπει να προσπαθούμε και αυτό δείξαμε ότι κάναμε άσχετα αν χάσαμε», είπε ο Γιώργος Πετρέας ο οποίος χαρακτήρισε κλειδί του αγώνα «το δεύτερο σετ κι όχι το τρίτο γιατί εκεί έπρεπε να πιέσουμε λίγο παραπάνω. Οι Κινέζοι έβγαλαν τα ατού που είχαν πριν το σέρβις όπου μας πίεσαν πάρα πολύ. Υπάρχει πικρία και στενοχώρια, αλλά συνεχίζουμε. Τώρα έχουμε το Ευρωπαϊκό Λιγκ και πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε αυτό. Αν όλοι στην Εθνική Ομάδα είμαστε καλά, έχει όλα τα φόντα και να επαναλάβει την περσινή επιτυχία, ακόμη και να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Λιγκ. Ελπίζουμε να μην έχουμε τραυματισμούς. Όλα φαίνονται μέσα στο γήπεδο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ο οποίος τόνισε πως «Τα συναισθήματα είναι δύσκολα. Στον αθλητισμό αυτά υπάρχουν και η απογοήτευση υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ίσως να δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, αλλά έτσι τα φέρνει η ζωή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να δουλέψουμε όλο αυτό το χρόνο και να περιμένουμε μέχρι να μας δοθεί ξανά αυτή η ευκαιρία. Θα δουλέψουμε κι εκεί και από εκεί και πέρα είτε λέγεται World League είτε European League, για εμάς ο στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα».
πηγη www.volleyball.gr