Σελίδες


Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ποια είναι η Panvita Pomgrad (η αντίπαλος του Εθνικού στο Τσάλεντζ Καπ)

Ποια είναι η Panvita Pomgrad
Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Challenge Cup ξεκινάει από τη Σλοβενία. Η κληρωτίδα έβγαλε το άγνωστο όνομα της Panvita Pomgrad. Είναι ομάδα που δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά.

Η ΠΟΛΗ
Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Murska Sobota, μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική πλευρά της Σλοβενίας κοντά στα σύνορα με Ουγγαρία και Αυστρία, με πληθυσμό 11.679 κατοίκους. Ήταν η βορειότερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, και ακόμα και σήμερα ζει στην πόλη μια Ουγγρική μειονότητα.

Η ΟΜΑΔΑ
Η Panvita Pomgrad λοιπόν είναι το "καμάρι" της Murska Sobota. Τα χρώματά της είναι πράσινο και άσπρο, ενώ η έδρα της είναι ένα κλειστό γυμναστήριο ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου (www.sk-pomurje.si/si/dvorana). Στην περσινή χρονιά τερμάτισε 3η στην κανονική διάρκεια του Σλοβένικου πρωταθλήματος ανάμεσα σε 10 ομάδες με ρεκόρ 13-5, αλλά έχασε μία θέση στο μίνι πρωτάθλημα εν είδει playoff (έτσι είναι το Σλοβένικο πρωτάθλημα). Η τελική 4η θέση που κατέλαβε, της έδωσε το εισιτήριο για το Challenge Cup. Προπονητής της ομάδας είναι ο Dejan Fujs. Ολόκληρο το ρόστερ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
Εν κατακλείδι, αποτελεί μια βατή κλήρωση για τον Εθνικό. Σταχτοπούτα του θεσμού, χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Αν ο Εθνικός παρουσιάσει ομάδα με τη συνήθη δυναμικότητα φέτος (;;;;;;;;), είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Panvita Pomgrad, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.sk-pomurje.si/
πηγη www.thrakisport.gr