Σελίδες


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Επίσημα ο Ζελιάσκοφ στον ΠΑΟΚ

Επίσημα ο Ζελιάσκοφ στον ΠΑΟΚ

Με κάθε επισημότητα ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Νικολάι Ζελιάσκοφ που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο νέος τεχνικός του δικεφάλου θα αναλάβει καθήκοντα και θα παρουσιαστεί μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Η ανακοίνωση

Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 θα είναι ο Βούλγαρος Ομοσπονδιακός Νικολάι Ζελιάσκοφ.

Ο 45χρονος τεχνικός είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα χάρη στην πολυετή του θητεία ως αθλητής σε πολλούς ελληνικούς συλλόγους , μεταξύ των οποίων και του ΠΑΟΚ την σεζόν 2000-2001.

Ο Νικολάι Ζελιάσκοφ είναι ένας ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος προπονητής που έρχεται στον ΠΑΟΚ για να τον κρατήσει ψηλά.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νικολάι Ζελιάσκοφ γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου το 1970  και θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεντρικούς που πέρασαν από το Βουλγαρικό βόλεϊ. Ως αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με την οποία αναδείχτηκε τρεις φορές πρωταθλητής Βουλγαρίας και 4 φορές Κυπελλούχους. Εξίσου, σημαντική ήταν και η πορεία του στην Ελλάδα με τον Ζελιάσκοφ να στέφεται 3 φορές πρωταθλητής  και 4 φορές Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ως προπονητής το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την Εθνική ομάδα των Εφήβων της Βουλγαρίας την οποία το 2010 οδήγησε στη 2η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παράλληλα διατέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής στην Εθνική  Γυναικών.   Τη σεζόν 2010-2011 ανέλαβε προπονητής στη Λέφκσι Σόφιας για να μετακομίσει το 2012 στην Ιταλική  Κοριλιάνο Καλάμπρο. Στο τέλος του χρόνου ανέλαβε την Ιταλική Βικτόρια.

Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε με τη Ρωσική Γιάροσλαβ από όπου και αποχώρησε λίγους μήνες μετά λόγω οικονομικών προβλημάτων.  Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική ομάδα των Σκοπιών  και στη συνέχεια στην Β΄ Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας. Τη σεζόν 2014-2015 διατέλεσε προπονητής στην Βουλγαρική Μπουργκάς

 Αυτή τη στιγμή ο Νικολάι Ζελιάσκοφ βρίσκεται στο Μπακού για τους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Β΄Εθνική Βουλγαρίας. 
πηγη www.volleynews.gr