Σελίδες


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γιατί να δω την Εθνική

GetImage.asmx

Δέκα λόγοι γιατί δεν πρέπει να χάσουμε τους τρεις αγώνες της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, που θα δώσει στη Θεσσαλονίκη για το world league.
Το τριήμερο 19-21 Ιουνίου το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά μετά από πολλά χρόνια την Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών και το world league. Στο ίδιο γήπεδο που αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2005, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει τρεις νίκες στις ισάριθμες αναμετρήσεις με Μεξικό, Σλοβακία, Κίνα προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ 4 του τρίτου γκρουπ (4-5 Ιουλίου στην Μπρατισλάβα) και το Sportsfeed αναλύει τους λόγους για τους οποίους το Αλεξάνδρειο πρέπει και τις τρεις ημέρες των αγώνων να είναι γεμάτο.
01
Γιατί για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα κι η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει ξανά αγώνες του world league, της μεγαλύτερης ετήσιας γιορτής του παγκόσμιου βόλεϊ κι αυτό από μόνο του αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός.
02
Γιατί αυτή η Εθνική έχει πετύχει να γίνει πραγματική ομάδα, καταφέρνοντας να παίζει καλά και να παίρνει αποτελέσματα ακόμη κι αν λείπει ο φυσικός της ηγέτης.
03
Γιατί για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια το ελληνικό βόλεϊ έχει την ευτυχία να διαθέτει στις τάξεις της τον Δημήτρη Τζούριτς έναν από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο.
04
Γιατί αυτή η ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο αποπνέει υγεία και είναι ο ορισμός της θετικής ενέργειας.
05
Γιατί αυτά τα παιδιά ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πετούν λευκή πετσέτα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και διεκδικούν ίσως και περισσότερα απ’ όσα τους ανήκουν.
06
Γιατί κανένας αγώνας αυτής της ομάδας δεν είναι βαρετός, αλλά υπάρχει θέαμα και τις περισσότερες φορές φοβερό σασπένς. Τα τρία τάι μπρέικ και οι δύο ανατροπές στα παιχνίδια του Μεξικού αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
07
Γιατί σ’ αυτή την παρέα το ‘εγώ’ έχει μπει πολύ πιο κάτω από το ‘εμείς’ και όλοι ανεξαιρέτως παλεύουν για το κοινό καλό και όχι για την προσωπική προβολή.
08
Γιατί αυτή η ομάδα έχει παρόν, αλλά κυρίως έχει μέλλον αφού ο μικρός μέσος όρος του βασικού κορμού προδιαθέτει ότι θα… βαρεθούμε να τους βλέπουμε.
09
Γιατί αυτά τα παιδιά προσπαθούν κι έως έναν βαθμό το έχουν καταφέρει να ανακτήσουν ένα μέρος από τη χαμένη (βολεϊκή) αξιοπρέπεια μας, χωρίς ο δρόμος που έχουν διανύσει μέχρι στιγμής να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, χωρίς να υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες του παρελθόντος
10
Γιατί αυτή η παλιοπαρέα, η οποία πέρσι συγκλόνισε με τις εμφανίσεις της (τότε στο κλειστό του Ευόσμου) στους ημιτελικούς και τους τελικούς του European League, αξίζει το χειροκρότημα και χρειάζεται την ώθηση του κόσμου για να μετατρέψει κι αυτό το καλοκαίρι σε ένα σκαλοπάτι προς τα πάνω.
πηγη www.sportfeet.gr