Σελίδες


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η επιστροφή του Τζούριτς στις προπονήσεις και η αισιοδοξία Δεληκώστα

delikostas-drikos-ethnikiomada

Ευχάριστες ειδήσεις επιφύλασσε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στην Θεσσαλονίκη, μετά την επιστροφή της από το Μεξικό, αφού οι προερχόμενοι από τραυματισμούς Τζούριτς και Στεφάνου προπονήθηκαν κανονικά το απόγευμα και πλέον αυξήθηκαν σημαντικά οι πιθανότητες συμμετοχής τους στο 2ο τουρνουά του World League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.
Με εξαίρεση την Κίνα, που προτίμησε να κάνει βάρη και να μην μπει στο γήπεδο μετά την ταλαιπωρία του υπερατλαντικού ταξιδιού, η Τετάρτη βρήκε τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου G να προπονούνται στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης». Η Σλοβακία, η Ελλάδα και το Μεξικό μπήκαν κατά σειρά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, μετρώντας αντίστροφα για τους αγώνες που θα γίνουν το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.
Σε ό,τι αφορά στην Εθνική, τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα, καθώς οι Δημήτρης Τζούριτς και ο Γιώργος Στεφάνου ακολούθησαν το πρόγραμμα της προπόνησης δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν. Ο προπονητής της Ορεστιάδας και συνεργάτης του Σωτήρη Δρίκου στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής, Κώστας Δεληκώστας, τόνισε ότι τα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης δεν θα μοιάζουν μ’ εκείνα του Τέπικ.
«Σε σχέση με τα παιχνίδια της περασμένης εβδομάδας, θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Η πρώτη και σημαντικότερη έχει να κάνει με την παρουσία του Τζούριτς, που διαφοροποιεί την ομάδα μας και φέρνει αλυσιδωτές αλλαγές. Επιπλέον, θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες στο γήπεδο. Στο Μεξικό παίξαμε σε μεγάλο υψόμετρο και αυτό επηρέασε ένα από τα όπλα της Εθνικής, που είναι το σερβίς. Χάσαμε πολλά σερβίς, όπως βέβαια και οι άλλες ομάδες, αλλά εδώ τα πράγματα θα είναι αλλιώς», είπε ο Δεληκώστας.
Σ’ ένα τουρνουά στο οποίο μετρούν οι νίκες ανεξαρτήτως σκορ (τα σετ υπολογίζονται μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας), η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το «3 στα 3», προερχόμενη από συνολικά 15 σετ στο Τέπικ. Ωστόσο, ο κ. Δεληκώστας δεν θεωρεί ότι η κόπωση θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο: «Ασφαλώς υπάρχει κούραση, σε εμάς αλλά και σε όλες τις ομάδες. Είμαστε όμως επαγγελματίες και ξέρουμε τον τρόπο να τη διαχειριστούμε». Όσο για το ποιος θα προκριθεί στο φάιναλ φορ; Η απάντησή του σ’ αυτή την ερώτηση, ήταν λιτή και αυθόρμητη: «Φυσικά εμείς…»!
πηγη www.thrakisports.gr