Σελίδες


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αλεξανδρούπολη, προ των πυλών...

Επιμέλεια: Στέφανος Λεμονίδης


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα στο πρωτάθλημα βόλεϊ, για πρώτη φορά στην ιστορία του και οι Θρακιώτες βρίσκονται στο κατώφλι της κατάκτησης ενός τίτλου και μπροστά σε ένα δίλημμα.

Η επεισοδιακή νίκη του Εθνικού, τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πάνω από τον Φοίνικα Σύρου, με τον οποίο παίζει στην έδρα του στο δεύτερο γύρο και πέντε πάνω από τον Ολυμπιακό, που μετράει 4 ήττες στον πρώτο γύρο.
Η πόλη ξύπνησε μόλις την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και έξω από το "Μιχάλης Παρασκευόπουλος" βρέθηκαν τουλάχιστον 200 άτομα, ενώ για πρώτη φορά οι συζητήσεις σε όλα τα καφέ, και όχι μόνο στα στέκια των φιλάθλων ήταν για την ομάδα βόλεϊ.
Ο Θανάσης Μουστακίδης είναι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, αν και δεν είναι αποδεκτός απ' όλους γιατί κατάγεται από το Σουφλί και όπως του είπε παλαίμαχος παίκτης του Εθνικού "εσύ δεν θα γίνει ποτέ δικός μας". Συν τοις άλλοις,  έχει να κάνει και με δεκάδες προπονητές της εξέδρας, που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, ενώ φωνάζουν και για τον παραγκωνισμό των... δικών μας παιδιών. Στην προεδρία του ΤΑΑ, ο Γιάννης Τζήμας, που κλείνει κι αυτός τα αυτιά στη γκρίνια των συμπολιτών του.
Ο Εθνικός βρίσκεται πλέον σε ένα δίλημμα, με το μυαλό στο πάθημα της Ορεστιάδας, πριν από 15 χρόνια. Τότε που η πράσινη αρμάδα, δεν απέκτησε όπως είχε δικαίωμα και δεύτερο ξένο, για να παίξουν "τα δικά μας παιδιά" και εξαιτίας της οικονομικής στενότητας. Στην πρωτεύουσα του Έβρου όμως σκέφτονται διαφορετικά αφού, βάζουν στην άκρη τα τοπικιστικά και είναι διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση, να αποκτήσουν και τρίτο ξένο και να πάνε φουλ για πρωτάθλημα. Μπορεί να μη τους ξαναπαρουσιαστεί άλλη τέτοια ευκαιρία και δεν θέλουν να έχουν την τύχη της Ορεστιάδας, που μετά την απώλεια του πρωταθλήματος το 1998, στον πέμπτο τελικό στην έδρα της, πήρε την κατιούσα και έφτασε ως τη Β' Εθνική (τώρα παίζει στην Α2 ανδρών).
Ένας τρίτος ξένος (έχουν μόνο δυο) μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο Εθνικός να γράψει ιστορία, να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα πάρει πρωτάθλημα, αφού στη χρυσή βίβλο των εθνικών πρωταθλημάτων, υπάρχουν μόνο τα ονόματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή και του Άρη. Και ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, φτάσουμε σε τελικό δυο επαρχιακών ομάδων, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Φοίνικα Σύρου, αν και ο Ολυμπιακός δεν έχει πει την τελευταία λέξη του και ετοιμάζει διορθωτικές αλλαγές για την αντεπίθεση του δευτέρου γύρου.
πηγη www.sport24.gr