Σελίδες


Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δεληκώστας προπονητής στη Λαμία και επιστροφή μετά από 5 χρόνια

Ο Δεληκώστας προπονητής στη Λαμία και επιστροφή μετά από 5 χρόνια

Μετά από 5 χρόνια ο Κώστας Δεληκώστας επιστρέφει στην Volleyleague ΟΠΑΠ. Mετά την συνεργασία του με τον ομοσπονδία της Κύπρου ο εβρίτης τεχνικός επέστρεψε δυναμικά για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Γ.Σ.Λαμία.
Ο Δεληκώστας θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας στη θέση του Γιώργου Γιάτση που παραιτήθηκε μετά τον αγώνα με την Κηφισιά.

Η συμφωνία επήλθε με τον πρόεδρο του Γ.Σ.Λαμία Χρήστο Καρβούνη που τον καλωσόρισε στον σύλλογο και θα τον παρουσιάσει στους παίκτες στην προπόνηση της Παρασκευής.

Το βιογραφικό του Κώστα Δεληκώστα:

Ο Κώστας Δεληκώστας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου 1972. Ως αθλητής αγωνίζονταν πασαδόρος. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Έβρο Σουφλίου, αγωνίστηκε 4 χρόνια στον Ιωνικό Ν.Φ., 4 χρόνια στον Γ.Σ.Ηρακλής, 2 χρόνια στην Ε.Α.Πατρών, 2 χρόνια στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τη σεζόν 2003-04.

Ως προπονητής ξεκίνησε πλάι στον Ιταλό Ντανιέλε Ρίτσι τη σεζόν 2004-05 στην Τόνο Καλίπο Βαλέντια. Ακολούθησαν 3 χρόνια στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (2005-08).

Το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 ήταν προπονητής στην Εθνική Ανδρών της Κύπρου με την οποία κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Μικρών Κρατών».

Η ανακοίνωση του Γ.Σ.Λαμία:


To Δ.Σ.του Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας μας επιλέχθηκε να είναι ο κ.Κωνσταντίνος Δεληκώστας. Η συνεργασία του Γυμναστικού με τον νέο προπονητή μας ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει έως το τέλος της περιόδου με προοπτική ανανέωσης και γιά τη νέα περίοδο. Ο κ.Δεληκώστας αναμένεται να έλθει στη Λαμία αύριο Παρασκευή και να παρουσιασθεί στην πρώτη απογευματινή προπόνηση της ομάδας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το Δ.Σ.του Γυμναστικού εύχεται στον νέο προπονητή μας καλή διαμονή στην πόλη μας και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Κώστας Δεληκώστας: «Μου έλειψε το πρωτάθλημα...»

Ενθουσιασμένος με την ιδέα της επιστροφής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ είναι ο Κώστας Δεληκώστας ο οποίος μίλησε στο volleyleague.gr για την συνεργασία του με τον Γ.Σ.Λαμία και για τον στόχο να επανέλθει η ομάδα σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο όπως μέχρι και την 8η αγωνιστική του Α΄γύρου.
«Ήθελα να γυρίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα και χαίρομαι που αυτό συμβαίνει με μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Είναι αλήθεια πως μου έλλειψε το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μεταβατική περίοδος για το ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέποντας το απ΄ έξω θεωρώ ότι το εφετινό είναι καλύτερο από πέρυσι. Δίνονται ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες και αυτό είναι καλό. Οι αγώνες, όμως, δεν φτάνουν. Χρειάζεται και δουλειά στην προπόνηση».

Πως βλέπεις τι νέα σου ομάδα;

«Η Λαμία αν εξαιρέσουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών είχε πολύ καλή πορεία στον Α΄ γύρο. Στόχος να πάμε ακόμα καλύτερα και κυρίως να βρει και πάλι η ομάδα το ρυθμό της. Ενημερώθηκα για τον τραυματισμό του Πέτι στον ώμο και για την αναγκαστική αλλαγή που πρέπει να γίνει. Αναζητώ ήδη αντικαταστάτες. Η διοίκηση έχει θέσει στόχο την 8αδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Θα ζητήσω μία ενημέρωση από τον Γιώργο Γιάτση με τον οποίο διατηρώ καλή επικοινωνία. Εύχομαι να έχουμε έναν καλό Β΄γύρο και η ομάδα να βρει πάλι το ρυθμό της ενόψει και του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ».

Είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με κάποιον από τους παίκτες της Λαμίας;

«Ήμαασταν μαζί τον Δημήτρη Ριζόπουλο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Με χαρά βλέπω πως έχει ανοδική πορεία και εφέτος κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα».

Για τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ:

«Στον ημιτελικό παίζουμε με τον Φοίνικα Σύρου. Ο Φοίνικας είναι από τα φαβορί για τον τίτλο. Είναι νωρίς να πούμε περισσότερα.».

Πότε πιάνεις δουλειά;

«Την Παρασκευή θα κάνουμε την πρώτη μας προπόνηση, θα γνωριστώ με τα παιδιά και θα ξεκινήσουμε. Αυτό που εύχομαι είναι να μην έχουμε τραυματισμούς».
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr