Σελίδες


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δραματική μείωση 50% στις αθλητικές ομοσπονδίες

Δραματική μείωση 50% στις αθλητικές ομοσπονδίες

Περικοπές έως και 50% αναμένεται να γίνουν στον ελληνικό αθλητισμό για το 2014 σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσία των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών.

. Η είδηση για περικοπές ήταν γνωστή αλλά όλοι ήλπιζαν πως την τελευταία στιγμή το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων θα βελτιώνονταν.

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς αντέδρασαν έντονα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο να κάνει λόγο «για ταφόπλακα στον αθλητισμό». Οργισμένη ήταν η αντίδραση και του προέδρου της ομοσπονδίας γυμναστικής Σάκη Βασιλειάδη που είπε «δεν πάει άλλο. Θα βάλουμε λουκέτο».

Όπως είπε ο Ανδριανός οι αθλητικές ομοσπονδίες θα πάρουν συνολικές επιχορηγήσεις 12 εκ. Ευρώ για το 2014 είδηση «παγώνοντας» τους ομοσπονδιάρχες.

Να σημειωθεί πως το 2013 οι ομοσπονδίες είχαν μοιραστεί σχεδόν 24,5 εκ. Με τη μείωση να φτάνει κάθε χρόνο το 50%.

Το εντυπωσιακό είναι πως από τα 12 εκ. Ευρώ τα περίπου 9 εκ. Ευρώ προορίζονται για τις αμοιβές του προσωπικού των ομοσπονδιών, οπότε τα καθαρά χρήματα που θα μείνουν για όλες τις ομοσπονδίες είναι 3 εκ. Ευρώ!

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ζήτησε από τον Υφυπουργό νέα συνάντηση προκειμένου να γίνει μία τελευταία ύστατη παρέμβαση για διόρθωση του ποσού της συνολικής επιχορήγησης, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, που είναι εκπρόσωπος της ομοσπονδίας άρσης βαρών στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, ζήτησε νέο σχεδιασμό στον ελληνικό αθλητισμό και αναδιάρθρωση.
Πηγή: sentragoal.gr