Σελίδες


Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Προπόνηση, βίντεο και πάμε...


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Προπόνηση, βίντεο και πάμε...
Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο (μεσημέρι Σαββάτου) η τελευταία προπόνηση της Εθνικής ανδρών, πριν τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με την Ισπανία στον Πύργο...
Ο Αλέκος Λεώνης και ο Σωτήρης Δρίκος δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα (αρκετά υπάρχουν ήδη άλλωστε), καθώς άπαντες οι υπάρχοντες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και συνεχώς στην προπόνηση προσπαθούν να υπερβούν τον εαυτό τους. Το κενό που αντιμετωπίζει η εθνική στα άκρα με την απουσία του Φράγκου θα καλυφθεί εκ νέου απο τους Μαντέκα (αποδοτικός στην υποδοχή) και τον Σαρικεϊσογλου (αξιόπιστος στην επίθεση).

Από εκεί και πέρα το αρχικό σχήμα θα είναι με πασαδόρο Φιλίπποφ (δεύτερος ο Μαρούλης), διαγώνιο τον Ρουμελιώτη, κεντρικούς Πελεκούδα-Πετρέα και λίμπερο τον Παπαδημητρίου (ο Στεφάνου βαφτίζει σήμερα στη Νάξο τον μικρό Φίλιππο Κουρνέτα).

Στην ανάλυση του βίντεο οι προπονητές επισήμαναν την αδυναμία της Ισπανίας στους κεντρκούς και στην υποδοχή , όπου δεν είναι ποιοτικοί , αλλά πάντως δεν δίνουν εύκολα τον άσσο (σε αντίθεση με εμάς). Σκοπός της Ελλάδας θα είναι να πιέσει απο το σερβίς , να εκματελλευτεί την υπεροπλία στο κέντρο και να τελειώνει τις πρώτες επιθέσεις. Οι ακραίοι τους είναι νέα παιδιά που λίγο ως πολύ είναι ίδιας ποιότητας και δυνατοτήτων. Ο πασαδόρος τους , όποτε έχει την ευκαιρία , επιδιώκει το γρήγορο παιχνίδι, κάτι που όμως δεν είναι πάντα δυνατόν, λόγω υποδοχής.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2007 και 10η στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ισπανία, έχει κρατήσει αποτο 2008 έναν απολύτως σταθερό κορμό με μοναδικές προσθήκες ανανέωσης στους ακραίους. Πάντως άπαντες οι διαθέσιμοι ''φούριας ρόχας'' είναι παρόντες και έχουν βάλει αρκετά ψηλά τον πήχυ.

Στον Πύργο δεν υπάρχουν πολλά να θυμίζουν ότι το απόγευμα υπάρχουν δυο αγώνες βόλεϊ εθνικών ομάδων. Η πόλη όμως έχει δείξει (κυρίως με το μπάσκετ) ότι αγκαλιάζει τα αθλητικά γεγονότα και η ελπίδα είναι να έχει πράγματι γίνει κινητοποίηση απο τους αρμποδιους φορείς , ώστε το κλειστό ''Γεωργιος Βασιλακόπουλος'' να είναι γεμάτο.

Από εδώ , άλλωστε , είχαν αρχίσει την μεγάλη τους πορεία κάποιοι άλλοι πιτσιρικάδες που στέφθηκαν πρωταθλητές ευρώπης εφήβων το 2008 και αποτελούν το αισιόδοξο αύριο του αθλήματος τους. Γιατί όχι και οι δικοί μας στο βόλεϊ.

Ραντεβού ,λοιπόν, στις 16.30 με την εθνική γυναικών και στις 19.00 με την ανδρών, με απευθείας εξέλιξη, βίντεο, συνεντεύξεις και όλο το παρασκήνιο , εδώ στο volleynews.gr...