Σελίδες


Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 0-3


Ουδέν κακόν, αμιγές (ενός) καλού


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ 3-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΠΙΩΤΗ

Ουδέν κακόν, αμιγές (ενός) καλού
Πύργος-Αποστολή: Παναγιώτης Περπερίδης.
Η Ισπανία με απόλυτη κυριαρχία σε όλους τους τομείς, σαφέστατα ανώτερη νίκησε 3-0(25-18, 25-18, 25-21) την Ελλάδα. Ο Αλέκος Λεώνης δοκίμασε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στα άκρα και τελικώς κέρδισε τον ακραίο Ασπιώτη που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στο μέλλον με το ακατέργαστο , αλλά σπουδαίο ταλέντο του...
Ο ΠΕΡΕΘ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ... ΑΚΡΑ ΜΑΣ

O Λεώνης δοκίμασε να ψηλώσει το μπλοκ στον Πέρεθ ,αρχίζοντας στα άκρα με Χατζηλιάδη-Σαρικεϊσογλου. Θα άλλαζε συνεχώς τους ακραίους μας , ανάλογα με την περιστροφή μας.  Οι Ισπανοί μπήκαν με γρήγορο 0-3. Κρατώντας καλύτερη υποδοχή και με ανάπτυξη απο Ρουμελιώτη, Χατζηλιάδη μειώσαμε 4-5 και 5-6.  Αργότερα με πρώτο χρόνο του Πελεκούδα, εξαιρετικό δικό του σερβίς και πέναλτι απο τον Φιλίπποφ στη διαλυμένη υποδοχή ισοφαρίσαμε 7-7. Ο Πατρινός κεντρικός με άσσο έστειλε την Ελλάδα προηγούμενη 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ.  Το μεγάλο μας σερί συνεχίστηκε με μπλοκ του Πετρέα για το 9-7, μετά απο νέο καλό σερβίς του Πελεκούδα. Οι Ισπανοί έτρεξαν μικρό σερί και ισοφάρισαν , αλλά διατηρήσαμε την κεφαλή στο σκορ μέχρι το 11-11 , όταν η κόντρα μπάλα των Ισπανών έφερε πόντο. Έτσι ξέφυγαν εκ νέου με δυο πόντους , 11-13. Ο Πέρεθ άρχισε να παίρνει μπροστά και έκανε το 12-14. Κάθε ομάδα κράτησε τις αλλαγές της και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ το σκορ ήταν 14-16. Η διαφορά μεγάλωσε απο λάθος μας στο φιλέ και μπλοκ στον Σαρικεϊσογλου (14-18). Ο έλληνας ακραίος δέχθηκε και άσσο απο τον Γκαρθία Τόρες. Ήταν το σημείο που ο Λεώνης άλλαξε ακραίους. Έβαλε τον Μαντέκα στον Χατζηλιάδη και χρησιμοποίησε το χαρτί του Ασπιώτη (τον οποίο θεωρητικώς έχει στην αποστολή ως δεύτερο διαγώνιο), αντί του Σαρικεϊσογλου. Ο Ασπιώτης έχει τα σωματικά προσόντα και το ταλέντο να αντεπεξέλθει. Κι αν η ΕΑΠ δεν τον είχε στη ναφθαλίνη και στην ταλαιπωρία αλλαγής θέσεων άνευ λόγου ,σήμερα θα ήταν βασικός άξονας αυτής της ομάδας. Το έδειξε έστω με μερικές προσπάθειές του. Φυσικά θέλει πολλή δουλειά. Στο 17-23 αλλάξαμε ξανά ακραίους, καθώς έκλεισε η αλλαγή του Μαντέκα στον Χατζηλιάδη. Ο Πέρεθ ήταν και πάλι ασταμάτητος. Με δικό του πόντο έδωσε τέσσερα σετ μπωλ και με άσσο το τελείωσε την υπόθεση (18-25 σε 20 λεπτά).

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΠΛΟΚ-ΑΜΥΝΑΣ

Με Χατζηλιάδη-Ασπιώτη στα άκρα ξεκινήσαμε και το δεύτερο σετ. Οι Ισπανοί άρχισαν με προβάδισμα δυο πόντων, όμως Ρουμελιώτης , Πετρέας και Ασπιώτης έκαναν το 5-3, ανατρέποντας την εικόνα. Πλέον δεν αφήναμε μπάλα να πέσει κάτω. Ο Παπαδημητρίου έβγαζε σπουδαίες άμυνες, ο Ρουμελιώτης εκτελούσε στις κόντρα μπάλες και το σκορ έγινε 7-4. Ο Ασπιώτης μας έστειλε στο τεχνικό τάιμ-άουτ με 8-5 (έφτασε γρήγορ στους 6 προσωπικούς πόντουςπόντους). Φαινόταν ότι ο γόρδιος δεσμός στα άκρα λύνεται. Χαλώντας την υποδοχή μας οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 9-9 κι ο Λεώνης πήρε τάιμ-άουτ. Ο Ερνάν έμεινε καρφωμένος στο σερβίς και χωρίς να το πιέζει άφησε εμάς να κάνουμε τα λάθη. Σε μια σπουδαία φάση πρωταγωνίστησε ξανά ο λίμπερο Γιενας και η Ισπανοί προηγήθηκαν 9-10 όψιμα. Ο Ρουμελιώτης είχε άλλη άποψη και το σκορ έγινε 11-10. Οι συνεχείς αλλαγές στα άκρα συνεχίστηκαν. Τη θέση του Χατζηλιάδη πήρε ο Κοκκινάκης που τώρα έπαιζε δίδυμο με τον Ασπιώτη. Με άουτ επίθεση των Ισπανών το σκορ έγινε 13-11. Το πλεονέκτημα χάθηκε απο μικρές απροσεξίες (13-13). Το Ισπανικό μπλοκ έστησε τείχος και ο Πέρεθ εκτέλεσε για το 13-14. Άουτ επίθεση του Ασπιώτη έκανε το 13-15. Ο Νόδα κράταγε άψογη υποδοχή και τελείωσε τη φάση του 14-16. Τόρες και Νόδα έκαναν το 14-17 με το έβδομο kill-block των ''φούριας ρόχας''. Νέο λάθος μας άνοιξε την ψαλίδα στο 14-18. Ο Κοκκινάκης κράτησε άριστη υποδοχή και ο Ασπιώτης εκτέλεσε. Άμεσα πέρασαν και οι δυο έξω, καθώς οι αλλαγές των ακραίων γίνονταν   διαβάζοντας την περιστροφή του αντιπάλου σε σχέση με τη δική μας. Συνεχισαμε με Σαρικεϊσογλου-Μαντέκα. Με Γκαρθία Τόρες στο φιλέ οι Ισπανοί είπαν δυο φορές όχι στον Πελεκούδα, έβγαλαν άμυνες στις κόντρα μπάλες μας και διαμόρφωσαν το 15-21. Το μπλοκ τους ήταν αδιαπέραστο και το πράγμα χειροτέρευε. Ο Πέρεθ έβγαινε συνεχώς χωρίς μπλοκ και στο 17-23 το σετ είχε κριθεί. Πόσο μάλλον όταν οι άμυνες του Γιένας σταματούσαν και τα πιο φιλόδοξα σχέδια μας. Το σετ τελείωσε με σκορ 18-25. Ήμασταν πίσω 0-2 και εδώ θα δοκιμάζονταν για ακόμα μια φορά οι ... αντοχές μας.

ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΛΧΑΡΙΝΙ-ΠΕΡΕΘ, ΧΑΣΑΜΕ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΠΙΩΤΗ

Ο Πέρεθ οργίαζε κοντά στο 70% και πάλι , ο Ρουμελιώτης δεν είχε καλές μπάλες για να τελειώνει τις φάσεις, η υποδοχή μας έπαιζε κάπου στο 35% , το μπλοκ τους και οι άμυνες τους μας δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε και πάλι να κοντράρουμε ,μπαίνοντας μπροστά στο σκορ στο 5-4 του τρίτου σετ. Με το ισπανικό μπλοκ όμως να κυριαρχεί απόλυτα τα πράγματα γρήγορα άλλαξαν και το σκορ έγινε 6-8. Ταχύτητα και τρομερή pipe του Παλχαρίνι άνοιξαν τη διαφορά στο 6-9 αναγκάζοντας το Λεώνη σε άμεσο τάιμ-άουτ.   Στο 6-10 απάντησε με πρώτο χρόνο ο Πετρέας. Ήταν τόσο καλή η ανάπτυξη τους που έπαιζαν χωρίς μπλοκ απο το ''6'' ακόμα και σε χαλασμένες μπάλες (7-11). Χάναμε 10-13 , αλλά πόντο με τον πόντο κερδίζαμε τον Ασπιώτη που ήταν πάρα πολύ καλός. Λίγο αργότερα μειώσαμε 13-15 με άσσο του Φιλίπποφ. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ το σκορ ήταν 13-16. Κερδίζοντας τις αλλαγές της η κάθε ομάδα η διαφορά διατηρήθηκε , όμως με άσσο του Πετρέα πλησιάσαμε 16-18. Τέταρτη pipe του Παλχαρίνι όμως έφερε τη διαφορά ξανά στα προηγούμενα επίπεδα, για να την αυξήσει (16-20) το ισπανικό μπλοκ (το ενδέκατο τους συνολικά).  Πόντος του Ρουμελιώτη και τρομερό μπλοκ του Κοκκινάκη στο πρόσωπο του Πέρεθ (αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα) μας έφερε στο 19-21. Και δεν σταματήσαμε εκεί. Ο Ρουμελιώτης πήρε μπλοκ άουτ και πλέον ήμασταν σε απόσταση αναπνοής. Ο Παλχαρίνι είχε ντυθεί Πέρεθ και σκόραρε κατά βούληση. Μια άουτ επίθεση του Κοκκινάκη έκανε το 20-23.Ακολούθησε διαλυμένη υποδοχή του μικρού και μπλοκ του Παλχαρίνι για το ματς μπωλ. Αυτό ήταν. Το σετ τελείωσε 21-25 και το παιχνίδι 0-3. Είχαν κερδίσει με Παλχαρίνι-Πέρεθ , είχαμε χάσει , κερδίζοντας τον Ασπιώτη.
Τα σετ: 0-3 (18-25, 18-25, 21-25)
ΕΛΛΑΔΑ(Λεώνης): Πετρέας 6 (1 άσος, 4/11 επ., 1 μπλοκ), Φιλίποφ 4 (1 άσος, 1/1 επ., 2 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 4 (4/16 επ., 77% υπ.), Πελεκούδας 5 (1 άσος, 4/7 επ.), Ρουμελιώτης 13 (13/31 επ.), Σαρικεϊσογλου 1 (1/3 επ., 33% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ, 80% υπ.), Μαντέκας, Κοκκινάκης 2 (1/5 επ., 60% υπ., 1 μπλοκ), Ασπιώτης 8 (6/9 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Μπενίτεθ Μιουνιόθ): Ερνάν, Νοντά 9 (8/16 επ., 92% υπ., 1 μπλοκ), Φερνάντεζ 7 (2 άσους, 4/8 επ., 1 μπλοκ), Πέρεζ 17 (3 άσους, 13/23 επ., 1 μπλοκ), Τόρες 9 (1 άσος, 2/6 επ., 6 μπλοκ), Παλχαρίνι 17 (15/20 επ., 73% υπ., 2 μπλοκ) / Λένας (λ, 60% υπ.), Ροντρίγκεζ, Σουγκράνες
πηγη www.volleynews.gr