Σελίδες


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

MVP O ΛΙΝΣ

Ο Ράφαελ Λινς του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Αθλητής (MVP) της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-11. Ο Βραζιλιάνος ακραίος, σημείωσε 17 πόντους με 14/25 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 1 άσο (ενώ είχε και 72% στην υποδοχή με 67% άριστες), στη νίκη της ομάδας του επί του Αρη Μαρμούρης ΑΕ. «Ευχαριστώ για αυτή τη διάκριση, αλλά...
νομίζω ότι όσο το άξιζα εγώ το άξιζαν και όλοι οι συμπαίκτες μου. Τους ευχαριστώ για τη δουλειά που κάναμε στο παιχνίδι και κάνουμε καθημερινά στην προπόνηση και το μοιράζομαι μαζί τους», είπε ο Ράφα σε μια επίδειξη αλτρουισμού, αλλά όπως μας έδειξε και στη συνέχεια απολαμβάνει τη δεύτερη χρονιά του στο Δικέφαλο κυρίως λόγω της ίδιας της ομάδας.

«Δεν είναι τυχαίο αυτό που έχουμε πετύχει κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι απλά είμαστε τυχεροί... Σίγουρα αν και έχουμε αρκετά νέα (και μικρά σε ηλικία) πρόσωπα, γίναμε γρήγορα ομάδα γιατί έχουμε φοβερή χημεία. Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ο σούπερ παίκτης, αλλά υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο και στο βόλεϊ κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα», τόνισε ο 30άχρονος άσος και συμπλήρωσε: «Από την περσινή ομάδα έμεινε ο βασικός κορμός που έχει και την εμπειρία, ενώ ήρθαν τρεις ξένοι που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Γουίντερ είναι νέος, αλλά είναι σημαντικό ότι έχει παίξει 2 χρόνια στην Ευρώπη, ο Μπόγιτς ήρθε από το Μαυροβούνιο αλλά θέλει να κάνει καριέρα στην Ελλάδα και γιατί όχι και σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Στέινμπεργκ. Νομίζω ότι φέτος είμαστε ένα παζλ τα κομμάτια του οποίου έχουν δέσει αρμονικά».

Η ωραία εικόνα που περιέγραψε ο Λινς γίνεται ακόμη πιο ωραία όταν βλέπει τη βαθμολογία, όπου αντικρίζει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό. Κι όταν τον ρωτήσαμε για το αν έχουν αλλάξει οι βλέψεις της ομάδας του, ήρθε η... προσγείωση.

«Ξέρω ότι ο κόσμος αναρωτιέται τι συμβαίνει φέτος με εμάς, αλλά δεν υπάρχει κάποιο τρομερό μυστικό. Απλά εμείς δεν αφήνουμε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται, όπως έγινε και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΕΑΠ Λουξ. Αυτές οι δύο ομάδες όμως μαζί με τον Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό και τον Αρη είναι τα φαβορί για την 4άδα κι εμείς το αουτσάιντερ»

Γενικά το φετινό πρωτάθλημα θεωρεί πως είναι: «περισσότερο ανταγωνιστικό, αφού πέρσι υπήρχαν 4-5 ομάδες με πολύ υψηλά μπάτζετ οι οποίες δεν ήταν δυνατές μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη. Φέτος όμως υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία και αν εμείς συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο ίσως μπούμε σφήνα. Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να έχουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο ως το τέλος, αλλά το σίγουρο είναι ότι το άγχος θα το έχουν οι αντίπαλοι μας κι όχι εμείς»

Το χθεσινό ντέρμπι ήταν το πρώτο του ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο οποίο αγωνίστηκε έχοντας τόσο κόσμο στο πλευρό, αλλά πέρα από την ικανοποίηση για την εικόνα στις κερκίδες, ζήτησε και μεγαλύτερη... ηρεμία.

«Ηταν πολύ όμορφη η εικόνα αυτή τη φορά στις κερκίδες και ελπίζω έτσι να είναι από δω και πέρα. Εχω πάει σε αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και ξέρω τι σημαίνει να έχεις αυτό τον κόσμο στο πλευρό σου, όμως δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργούνται εντάσεις όπως προχθές. Πρέπει να σκέφτονται ότι κάνουν κακό πρώτα απ' όλα στην ίδια τους την ομάδα. Εμας αποσυντόνισαν με τις διακοπές στο πρώτο σετ, αλλά ούτως ή άλλως η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο στο βόλεϊ»

Η κορυφαία επτάδα της 4ης αγωνιστικής αποτελείται από τους εξής αθλητές:
Πασαδόρος: Αντρέι Ζέκοφ (Ολυμπιακός)
Διαγώνιος: Ιβάν Ράιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Ακραίοι: Ράφαελ Λινς (ΠΑΟΚ), Γιάννης Μαντέκας (ΕΑΠ Λουξ)
Κεντρικοί: Δημήτρης Γραμματικάκης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Δημήτρης Σουλτανόπουλος (ΕΑΠ Λουξ)
Λίμπερο: Χρήστος Δημητρακόπουλος (ΠΑΟΚ)