Σελίδες


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνιο γεγονός ο θρίαμβος του Εθνικού


Η ιστορική νίκη του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη επί του Ολυμπιακού μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση και η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου της Αλεξανδρούπολης, ήταν το γεγονός των τελευταίων 24ωρων στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ και όχι μόνο. Η σπουδαία επιτυχία των Εβριτών πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η επικράτηση του νεοφώτιστου Εθνικού και η επαναφορά του Έβρου στο προσκήνιο του αθλήματος, η εξαιρετική απόδοση των ξένων παικτών, η αποκάλυψη των πιτσιρικάδων που έχουν θέση βασικών στην Αλεξανδρούπολη - ο Εθνικός κάνει πράξη την έννοια ανάπτυξη και υποδομές - το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο και η εκπληκτική ατμόσφαιρα, έγιναν κεντρικά ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, έγιναν βασικά θέματα σε πολυσύχναστα αθλητικά sites και portals. Το Thrakisport.gr έψαξε και σας παρουσιάζει ορισμένες από τις αναφορές:

Πολύ χώρο και διαδοχικά μεγάλα ρεπορτάζ αφιέρωσε στον θρίαμβο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το αποκλειστικά για το βόλεϊ portal «volleynews.gr», όπως, «θρίαμβος του Εθνικού», δηλώσεις του αρχηγού Γρηγόρη Σιδηρόπουλου, συνέντευξη Ανδρεάδη και ένα σημαντικό θέμα με δηλώσεις της μεγάλης δόξας του ελληνικού βόλεϊ και τιμ μάνατζερ πλέον του Εθνικού Θανάση Μουστακίδη, ο οποίος μίλησε για την επιτυχία των Εβριτών, για το πώς σχεδιάστηκε η φετινή ομάδα, τις υποδομές του συλλόγου και το πως έφτασε να κάνει την επιτυχία επί των «ερυθρολεύκων» ύστερα από 14 χρόνια.

Η εφημερίδα «Εξέδρα» έκανε λόγο για «χουνέρι του Ολυμπιακού στον Έβρο από έναν εκπληκτικό Εθνικό», ενώ την επόμενη μέρα, είχε συνέντευξη με τον εντυπωσιακό Αραβα Αλ Ναμπχάν. «Ο Έβρος ζει!» είναι ο τίτλος της εφημερίδας "Goalnews" και συνέχισε τονίζοντας ότι «ο Εθνικός με Ράιτς και Αλ Ναμπχάν ταπείνωσε τον Ολυμπιακό με 3-1». Ολοσέλιδο αφιέρωμα στον 17χρονο διεθνή Ραφαήλ Κουμεντάκη είχε η "Sporday" .

Για «σφαλιάρα και στην Αλεξανδρούπολη» έκανε λόγο το site του "sportfm", κορυφαίου ραδιοσταθμού πανελλαδικώς. «Δίκαια και πανάξια νίκη για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Οργανωμένη σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα που μόλις φέτος ανέβηκε στα «μεγάλα σαλόνια», παρέδωσε μαθήματα ομαδικότητας στους «ερυθρόλευκους». Σημαντικό ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων έπαιξε ο κόσμος του, που γέμισε το γήπεδο και συνέβαλλε τα μέγιστα στο θρίαμβο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το «gazzeta.gr» στο εκτενές ρεπορτάζ του μίλησε με κολακευτικά λόγια τον Εθνικό και την εμφάνισή του. «θα πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στον Εθνικό. Οι Εβρίτες επιστρέφοντας στην Α1, εκεί που πραγματικά αξίζουν, απέδειξαν πως ήρθαν για να μείνουν και να ξαναγίνουν και πάλι μεγάλη ομάδα. Με τον ασταμάτητο Ράιτς διαγώνιο, τους καταπληκτικούς Αλ Ναμπχάν και Κουμεντάκη στα άκρα, τον φοβερό Τέσιτς στο κέντρο και φυσικά τον τεράστιο πασαδόρο Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, πήραν απόλυτα δίκαια μια σπουδαία νίκη, που εκτός από το βαθμολογικό μέρος θα τους βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και στο ψυχολογικό τομέα. . Σε αυτό όμως που θα πρέπει να σταθούμε είναι η φοβερή ατμόσφαιρα στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης. Οι φίλοι του Εθνικού έδειξαν το πόσο πολύ αγαπάνε το άθλημα, γέμισαν το γήπεδο και γιόρτασαν με το παραπάνω την τεράστια νίκη της ομάδας τους».

«Βούλιαξε» ξανά ο Ολυμπιακός.ο τίτλος του διαδικτυακού τόπου της εφημερίδας
"Goalnews.gr". Όπως τονίζει, «σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αφού στην πρώτη του εντός έδρας εμφάνιση για την Volleyleague 2010-2011 η ομάδα της Θράκης κέρδισε μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ.»

Το δημοφιλές in.gr υπογράμμισε: «Υστερα από 14 χρόνια, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη του επί του Ολυμπιακού. Οι Θρακιώτες επικράτησαν με 3-1 στην Αλεξανδρούπολη, πανηγυρίζοντας το πρώτο τους «τρίποντο» στη φετινή Α1 και υποχρεώνοντας παράλληλα τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους».

Και πάλι ήττα για τον Ολυμπιακό ήταν το σχόλιο του sport24.gr σημειώνοντας για τον αγώνα: «Μεγάλη νίκη του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη με 3-1 επι του Ολυμπιακού που έκανε 35 λάθη και έχασε σημαντικές διαφορές σε όλα τα σετ, προς τέρψη 1000 και πλέον φιλάθλων που κατέκλυσαν το γυμναστήριο της θρακιώτικης πόλης». Ωστόσο, γίνεται λόγος στο τέλος του ρεπορτάζ του αγώνα για ευνοϊκή διαιτησία υπέρ του Εθνικού και σφυρίγματα σε βάρος των Πειραιωτών!

«Έσπασε την κατάρα ο Εθνικός! είναι ο τίτλος του sport.gr. Όπως έγραψε, «την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού ύστερα από 14 χρόνια πανηγύρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι θρακιώτες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και επικράτησαν 3-1 στο κατάμεστο ΔΑΚ Αλεξανδρούπολης, πανηγυρίζοντας το πρώτο τους τρίποντο στη φετινή Α1 και υποχρεώνοντας παράλληλα τους ερυθρόλευκους στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους». Σύμφωνα με το σχόλιο του βολλεϋκού blog "liberovolley11", «ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από 14 χρόνια κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ και έκανε την σούπερ έκπληξη του πρωταθλήματος, βάσει προγνωστικών, γιατί ο Εθνικός ήταν στο γήπεδο η καλύτερη ομάδα και κέρδισε δίκαια. Οι τρεις κερδισμένοι βαθμοί για τον Εθνικό είναι πάρα πολύ σημαντικοί και θα μετρήσουν πάρα πολύ στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία». Αναφορά υπάρχει και site της «Ελευθεροτυπίας» με την σημείωση πως «μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έχασε και στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό με 3-1 σετ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ ανδρών. Η νεοφώτιστη ομάδα από τον Έβρο είχε 14 χρόνια να κερδίσει τον Ολυμπιακό».


Πηγή: thrakisport.gr
Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης