Σελίδες


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΑΣΑΠ-ΚΑΡΤΕΛΙΝΟ


Η απάντηση του ΠΑ.Σ.Α.Π.(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών) στην Λέσχη μας ύστερα απο ερώτημα που έγινε σχετικά με το Καρτελίνο.

Αγαπητοί φίλοι,



Αφού πρώτα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, θα ήθελα να σας συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική προσπάθεια ανάδειξης του βόλλεϋ ,αλλά και της περιοχής σας γενικότερα. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και εμείς σαν Σύνδεσμος θεωρούμε πως μόνο με τη δημιουργία Λεσχών φίλων βόλλεϋ μπορεί το άθλημά μας να κερδίσει περισσότερους φιλάθλους ,καθώς και μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα ,μέσω των γεμάτων γηπέδων.

Όπως ίσως θα γνωρίζεται ,ο Σύνδεσμός μας από την αρχή έχει ταχθεί υπέρ της καθιέρωσης του θεσμού του catrolino. Παρότι αρχικά φαίνεται ότι οι αθλητές ίσως να έχουνε απώλειες εισοδήματος για χάρη των σωματείων που τους αναδείξανε, εμείς εντούτοις πιστεύουμε ότι τα οφέλη σε βάθος χρόνου θα είναι πολλαπλά και θα αποβούνε εις όφελος όλων όσων ασχολούνται με το βόλλεϋ.


Η εφαρμογή του cartolino είναι εμπνευσμένη από τη Ιταλία και έχει ως σκοπό την παρότρυνση σωματείων να αναδεικνύουν νέους αθλητές, έχοντας οικονομικά οφέλη για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας που πιθανόν κάνουνε οι αθλητές που αναδείξανε.


Έτσι ένας αθλητής θα υποχρεούται να καταβάλλει ένα ποσοστό επί του συμβολαίου που θα υπογράφει στο σωματείο που ξεκίνησε.


Ανάλογα με την ηλικία του το ποσοστό θα μειώνεται. Δηλαδή όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι τόσο μικρότερο ποσοστό επί του συμβολαίου θα καρπώνεται το αρχικό σωματείο. Ύστερα βέβαια από κάποια ηλικία ο αθλητής δεν θα έχει τέτοια υποχρέωση(π.χ. μετά τα 29).


Αν ο αθλητής είναι διεθνής το ποσοστό θα αυξάνεται αναλογικά.


Επίσης ο αθλητής θα έχει δικαίωμα να αγοράσει το cartolino καταβάλλοντας ένα ποσό στο σωματείο που το έχει. Εκτός από τον αθλητή δικαίωμα εξαγοράς του cartolino έχει και οποιοδήποτε σωματείο.


Τα ποσά εξαγοράς, αλλά και το ποσοστό που θα παίρνει κάθε σωματείο μπορούνε να καθοριστούνε ύστερα από διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών(Ε.Ο.ΠΕ.,Ε.Σ.Α.Π,ΠΑ.Σ.Α.Π.).


Ελπίζω να κατάφερα να σας δώσω μία ιδέα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο θεσμός του cartolino. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση πάντα στη διάθεσή σας.


Συναδελφικά


Ψάρρας Αθανάσιος


Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Α.Π.