Σελίδες


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Aπόρθητο φρούριο



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ

Σε απόρθητο φρούριο φαίνεται ότι θα εξελιχθεί φέτος το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, αφού κανείς δεν θα μπορεί να περάσει εύκολα από τον Έβρο. Μετά τον πρωταθλητή και κάτοχο του Σούπερ Καπ Ολυμπιακό, σειρά να φύγει με κατεβασμένο κεφάλι είχε και η ΕΑ Πατρών ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και μεγάλες φιλοδοξίες.
Ο Εθνικός με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε της ΕΑΠ με 3-1, σπάζοντας την αρνητική παράδοση και πανηγυρίζοντας ακόμη μια πολύ σημαντική νίκη. Το μεγάλο κέρδος, πέρα από το βαθμολογικό είναι το γεγονός ότι η φετινή ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει κερδίσει και τον κόσμο της, που αν και Τετάρτη απόγευμα, γέμισε το γήπεδο και με ενθουσιασμό συμπαραστάθηκε δυναμικά και μέχρι τέλους στους παίκτες της.
Οι παίκτες του Γιάννη Ανδρεάδη δείχνουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές στην Α1. Το πάθος, ο δυναμισμός και η μαχητικότητα περισσεύουν στο παιχνίδι τους. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν τα παρατούν και μπορούν με σύμμαχο την καλή ψυχολογία να ανατρέπουν σε βάρος τους καταστάσεις. Κάτι τέτοιο συνέβη στο πρώτο σετ που αν και βρέθηκαν πίσω με 21-23 και 23-24 τελικά το κέρδισαν με 28-26, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για την μεγάλη νίκη.
Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας ήταν ο Κροάτης Ράιτς που εξελίσσεται σε δύναμη στην επίθεση, ενώ είχε και 5 άσους με 4 μπλοκ. Ηγετική φυσιογνωμία είναι φέτος ο Σιδηρόπουλος, οι Γραμματικάκης και Αλ Ναχμπάν με 4 και 5 μπλοκ αντίστοιχα συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επικράτηση του Εθνικού. Από την άλλη η ΕΑΠ, που προσπαθούσε να δημιουργήσει κλίμα με συνεχείς διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές και έφτασε να έχει τρεις συνεχόμενες ήττες, είχε μόνο τον Ντορνέλας σε καλή μέρα που έμοιαζε να παίζει μόνος του.