Σελίδες


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΟΛΛΕΥ

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Α1 βόλεϊ των ανδρών αλλά και στο ΤΑΑ Ολυμπιακός μίλησε στην εκπομπή «Η φανέλα με το 9», που προβάλλεται καθημερινά από το Channel 9 (18:00-19:00), ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος.
Σίγουρος ότι θα βρεθεί μια λύση με την Πολιτεία σχετικά με την επιχορήγηση και ότι το βόλεϊ στην Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστικό παρουσιάστηκε ο κ. Ταρανατόρος ο οποίος αναφορικά με τους «ερυθρόλευκους» σχολίασε πως υπάρχουν συζητήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο δεν θα πρέπει όλες οι ελπίδες του Ερασιτέχνη να επαφίονται στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παντελής Ταρνατόρος για:
Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

Υπάρχει θέαμα αν και η ποιότητα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Πάντως σε μέσο όρο ξεπερνά την περυσινή. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα ισχυρότερα στον κόσμο. Αυτό επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι πλέον έρχονται μεγάλα ονόματα όπως για παράδειγμα ο Μίλκοβιτς, αλλά και το ότι αυτοί οι παίκτες όταν μιλούν σε συνεντεύξεις τους πλέκουν το εγκώμιο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για την παρούσα κατάσταση:

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλο ωστόσο η προσωπική μου άποψη είναι ότι ναι μεν βλέπουμε λιτότητα σε κάθε επίπεδο αλλά όλα τα ζητήματα είναι θέμα επιλογών. Η Α1 βόλεϊ των ανδρών είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να επιδείξουμε. Όσον αφορά στην επιχορήγηση των 100.000 ευρώ που δίνεται από το 1991 σε κάθε ομάδα ώστε να καλύψει το ΙΚΑ των αθλητών αλλά και την εφορία των συμβολαίων τους είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με την Πολιτεία. Προσωπικά αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί άκρη και το άθλημα θα γίνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν λύσεις που θα καλύπτουν και τα σωματεία και τους αθλητές. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αν δεν δοθούν αυτά τα 100.000 ευρώ θα υπάρχει πρόβλημα.

Για το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να γίνει Ερασιτεχνικό:

Τους περισσότερους η λέξη «Ερασιτεχνικό» τους φοβίζει. Εγώ πάλι, είμαι υπέρμαχος. Κι αυτό γιατί αν θέλεις να είσαι ανώνυμη εταιρεία τότε θα πρέπει να λειτουργείς και με τους όρους της αγοράς και εκεί η Πολιτεία δεν έχει καμία εμπλοκή. Αν είσαι ερασιτεχνικό σωματείο τότε μπορείς να κάτσεις και να συζητήσεις με την Πολιτεία.


Για τα έσοδα των ομάδων:

Μας προβληματίζουν τα άδεια γήπεδα που είναι και ο κυριότερος πόρος των εσόδων για αυτό και έχει ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να διώξουμε τη βία από εκεί. Δυστυχώς μπήκαν οπαδοί από άλλα αθλήματα και τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν προβλήματα. Θα είμαστε αυστηροί. Στόχος μας είναι να ξεχωρίσουμε του φιλάθλους από τους οπαδούς.

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να φέρει κόσμο στο γήπεδο:

Όλη τη χρονιά οι παίκτες του Ολυμπιακού πηγαίνουν σε σχολεία όπου μοιράζουν προσκλήσεις και υπογράφουν αυτόγραφα προκειμένου να προσελκύσουν τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε οι φίλαθλοι να έρχονται και να χαίρονται το άθλημα.
Για το ζήτημα της διοίκησης στο Ερασιτέχνη Ολυμπιακό:

Προσωπικά δεν παραιτήθηκα γιατί πρώτα από όλα δηλώνων αγνός φίλαθλος του βόλεϊ. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι όλα είναι καλά, όμως ελπίζω ότι έστω και στο τέλος θα βρεθεί λύση. Παρά την οικονομική κρίση ευελπιστώ να βρεθεί ένα σύνολο ανθρώπων-επιχειρηματιών που θα βγάλουν τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο.

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον Ερασιτέχνη ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

Γίνονται γενικώς συναντήσεις με διάφορους ανθρώπους αλλά και με τον κ. Μαρινάκη τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για την αγάπη που δείχνει στον Ολυμπιακό και στον Ερασιτέχνη. Ωστόσο δεν επαφιόμαστε μόνο στη βοήθεια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεισφέρει αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η δική του βοήθεια αλλά να βρεθεί ένα σύνολο ανθρώπων που θα αναλάβει δράση.

Για το χρέος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Δεν θα ήθελα να απαντήσω για δεοντολογικούς λόγους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό. Το ζήτημα είναι η ανεύρεση λύσης. Πρέπει όλοι να είναι ρεαλιστές. Ακόμα και οι αθλητές ή άλλα άτομα στα οποία οφείλονται χρήματα από τα σωματεία θα πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους για να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο.

Για την φετινή εικόνα της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού:

Ξεκινήσαμε με τρεις ήττες. Παρόλα αυτά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του προπονητή της ομάδας. Πριν ένα μήνα πέρασε από το μυαλό του Φλάβιο Γκουλινέλι να παραιτηθεί όμως με ηρεμία καθίσαμε και μιλήσαμε και βρήκαμε τις ισορροπίες μας. Για εμάς η απομάκρυνση του τεχνικού της ομάδας δεν είναι λύση. Πιστεύουμε στον κ. Γκουλινέλι αλλά και στην ομάδα.

Για τους άμεσους στόχους της ΕΣΑΠ:

Τρεις είναι οι άμεσοι στόχοι μας:


1ον: Να εξασφαλιστεί η επιχορήγηση


2ον: Να δημιουργηθεί ένα πλάνο για την επόμενη μέρα


3ον: Να διώξουμε τη βία από τα γήπεδα

ΠΗΓΗ : liberovolley11.blogspot.com