Σελίδες


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης: «Το έπαθλο Forthnet στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό

Για την σημασία, την αξία αλλά και την διαχρονικότητα του επάθλου Forthnet μίλησε χθες στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova o ειδικός συνεργάτης Forthnet sports events Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Ο παλαίμαχος διεθνής άσσος αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό βόλεϊ όσο και για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκόρντον Μέϊφορθ. Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» έχει ως εξής:

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός θα τη σώσει την παρτίδα. Και στο παρελθόν έχουν γίνει πολύ χειρότερα. Θα σας πω μόνο ότι το 1997 δεν υπήρχε νερό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχαμε χρήματα να πληρώσουμε το πετρέλαιο. Δεν είχαμε ζεστό νερό και πηγαίναμε σπίτια μας για να πλυθούμε. Επίσης σε κάποιο ταξίδι για την Αλεξανδρούπολη δεν είχαν πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια. Πήγαμε στο γκισέ να πάρουμε τα εισιτήρια να ταξιδέψουμε και η συνοδός εδάφους μας ενημέρωσε ότι δεν έχουνε πληρωθεί τα εισιτήρια. Θα μηδενιζόμασταν αν δεν πετούσαμε, Έτσι λοιπόν εγώ και ο Άκης ο Χατζηαντωνίου, βγάλαμε τις πιστωτικές μας κάρτες, πληρώσαμε και έτσι ταξιδέψαμε. Έτσι δεν ρεζιλεύτηκε ο Παναθηναϊκός».

Για τον Καζάζη: «Θα προτιμούσα να παίζω τένις παρά να βλέπω τα μαλλιά του Στέλιου να ασπρίζουν κι άλλο. Για να είμαι ειλικρινής, γιατί πλέον έχουμε μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, νομίζω ότι αυτές οι συνθήκες πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουνε.

Για το Έπαθλο Forthnet: «Πρώτον, η forthnet εδώ και 9 χρόνια, έχει αγκαλιάσει πάρα πολύ τον αθλητισμό γενικότερα. Eιδικότερα το βόλεϊ και το πόλο και επεκτείνεται και σε όλα τα υπόλοιπα. Έχει ανθρώπους μέσα από τη διοίκησή της που αγαπάνε τον αθλητισμό που είναι πολύ σημαντικό. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν προσπαθεί να βοηθήσει με τον τρόπο της κάποια πράγματα να αναπτυχθούν. Αυτό λοιπόν που εισπράττω εγώ από το έπαθλο forthnet είναι ότι βοηθάει στο star system. Βραβεύοντας τους καλύτερους, με έναν όσο πιο αντικειμενικό τρόπο γίνεται, δίνεται η δυνατότητα να βγουν οι καλύτεροι του αθλήματος, Είναι ένα ωραίο παιχνίδι που αρέσει και στον κόσμο και στους αθλητές και στους παράγοντες και αυτό δημιουργεί ένα καλύτερο επικοινωνιακό τρόπο μεταξύ του αθλήματος και του κόσμου. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αφού αρκετοί παίκτες που είναι πολύ κοντά. Βέβαια ευνοούνται κάπως οι διαγώνιοι και οι ακραίοι και αδικούνται λίγο οι πασαδόροι και τα λίμπερο. Και οι φουνταριστοί έχουν το πλεονέκτημα στο πόλο. Αν το είχαμε στο ποδόσφαιρο θεωρώ ότι θα ξεχώριζε ο σέντερ φορ. Υπάρχει ανταγωνισμός, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική όλα αυτά τα χρόνια του πρωταθλήματος. Πέρσι ισοβάθμησαν 2 σπουδαίοι αθλητές ο Μιλίκοβιτς με τον Αγκάμεζ. Δικαίως για μένα είχανε ισοβαθμήσει αν και βγήκε ο Μιλίκοβιτς και έκανε το παράπονό του που το κάνουνε οι κορυφαίοι αθλητές. Φιλοσοφικά συμφωνώ απόλυτα γιατί δυστυχώς κουβαλάω αυτή τη δυστυχία, και σαν αθλητής την κουβαλούσα, ότι η κορυφή χωράει έναν. Ο πρώτος είναι τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα. Αυτά στον πρωταθλητισμό γιατί στο λαϊκό αθλητισμό είναι μία άλλη ιστορία. Η διαδικασία του επάθλου forthnet που γίνεται τώρα για τους άνδρες εννέα χρόνια, 6 χρόνια στο πόλο στους άνδρες, 3 χρόνια στις γυναίκες του βόλεϊ, πιστεύω είναι ένας απόλυτα πετυχημένος θεσμός. Θέλω πάρα πολύ να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες, τους αθλητικούς συντάκτες και των 2 αθλημάτων που κάθε φορά βρίσκονται στο γήπεδο και δίνουν τη βαθμολογία έτσι ώστε να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα και να μπορέσουμε στο τέλος να κάνουμε και αυτή τη γιορτή που θα κάνουμε την Πέμπτη, που θα βραβεύσουμε τους καλύτερους της περσινής χρονιάς .

Για τον Rookie of the year: «Το έπαθλο forthnet rookie of the year που το καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια βραβεύονται οι καλύτεροι πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές στο πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών. Στις γυναίκες φέτος βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική και έχουμε περίπου 15 κορίτσια που είναι πρωτοεμφανιζόμενα. Μπορεί το γυναικείο βόλεϊ να μην είναι τόσο δυνατό όσο το αντρικό, να μην είναι στα καλύτερά του, όμως το αισιόδοξο στοιχείο που πρέπει να το αναφέρουμε και αξίζει τον κόπο, είναι ότι έχουν μπει πολλά νέα ταλαντούχα κορίτσια, τα οποία πιστεύουμε ότι με την εμπειρία που θα πάρουνε μέσα από αυτή τη διαδικασία θα είναι οι αυριανοί πρωταγωνιστές του αθλήματος. Εκεί πρέπει να ευελπιστούμε, για το αύριο του αθλητισμού γενικότερα και ειδικότερα του βόλεϊ που στις κοπέλες το έχουμε. Για τα αγόρια δεν είναι το ίδιο σε ποσότητα τουλάχιστον. Οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες στο αντρικό βόλεϊ. Και εκεί όμως είναι ένα δείγμα, πέρσι βγήκε ο Φράγκος, ο οποίος βλέπετε ότι είναι και στην Εθνική ομάδα, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό».

Για την Forthnet: «Δείχνει μια διάρκεια και η διάρκεια έχει αξία. Νομίζω ότι την Πέμπτη θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επεκτάσεις γενικότερα για το μέλλον. Δεν πρέπει πάντα να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή από όλες τις πλευρές. Η Forthnet στηρίζει τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι μόνο αυτές οι εκδηλώσεις. Οι συνεργασίες της Nova με τα υπόλοιπα αθλήματα, είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό αθλητισμό. Γι' αυτό πρέπει οι παράγοντες και τα αθλήματα και ειδικότερα τα δικά μας τα αθλήματα να αγκαλιάσουν αυτές τις προσπάθειες με οποιονδήποτε τρόπο για να μπορέσουν να έχουν διάρκεια, γιατί μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορεί να έρθει καλύτερο αποτέλεσμα και για τις 2 πλευρές. Για την εταιρία η οποία επενδύει πάνω στο άθλημα αλλά και για το ίδιο το άθλημα που βοηθιέται πάρα πολύ σημαντικά από τις εταιρίες.

Για την κρίση στο βόλεϊ: «Η κρίση έχει χτυπήσει γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα το βόλεϊ γιατί παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν οι συνθήκες έτσι ώστε το άθλημα να έχει περισσότερα έσοδα, είτε από φιλάθλους, είτε από δικαιώματα, είτε από χορηγίες Δεν πουλάει όσο χρειάζεται. Μέσα στην κρίση η πολιτεία έρχεται και κόβει αυτό που είχανε μάθει τόσο καιρό, να συντηρούν τα σωματεία και τώρα έχουμε πρόβλημα. Ο ελληνικός αθλητισμός όλα τα τελευταία χρόνια είναι κρατικοδίαιτος. Περιμένει χρήματα από την πολιτεία. Ναι μεν έτσι είχε μάθει όλο τον τελευταίο καιρό. Άρα είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Καταλαβαίνω απόλυτα ειδικά αυτή την εποχή για χρήματα τα οποία είναι σχεδόν δεδουλευμένα. Άρα εδώ σίγουρα τα δικαιούνται. Πρέπει σε αυτή τη φάση η πολιτεία να βοηθήσει. Όμως μακροπρόθεσμα, καλώς ή κακώς, ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει να βρίσκει έσοδα και από άλλους φορείς που δεν θα είναι η πολιτεία. Το επιβάλλουν οι καιροί.

Για τον Γκόρντον Μέϊφορθ: «Κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλό μας. Γενικά στο πρόσωπο του προπονητή της εθνικής ομάδας του Μέϊφορθ υπάρχει μία άρνηση να παραμείνει από όλους. Θεωρώ ότι αυτό γίνεται για 2 λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι ήρθε πολύ άκομψα και ανέλαβε την εθνική ομάδα. Ο κ. Μέϊφορθ λοιπόν, ήρθε εντελώς άγνωστος και άκομψα, γιατί πήρε τη θέση δύο πετυχημένων παιδιών που ήδη πήγαιναν την Εθνική ομάδα πολύ καλά και αυτό δημιούργησε ένα κλίμα. Και δεύτερον 5 σημαντικοί άνθρωποι που ήταν πέρσι στην Επιτροπή Εθνικών ομάδων ο Ντράκοβιτς, η Αγγελάκη, ο Μαργαρίτης, ο Κολιόπουλος και ο Προσαλίκας φέρανε έναν άνθρωπο τον οποίο δεν τον γνωρίζανε. Δεν τον ξέρανε ούτε φατσικά ούτε ξέρανε ποτέ μα ποτέ δεν το όνομά του. Κανένας τους. Φέρανε λοιπόν έναν άγνωστο άνθρωπο να αναλάβει το υψηλότερο σημείο του ελληνικού βόλεϊ που λέγεται εθνική ομάδα ανδρών. Αυτό δημιούργησε μία πολύ άσχημη εντύπωση. Αυτό το βάλαμε στην άκρη όλοι γιατί περιμέναμε. Δεν ξέραμε τι γίνεται και πως θα πάει η κατάσταση. Σαν άνθρωπος του βόλεϊ, σαν τρίτος και απέξω όλοι κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα λοιπόν δεν ήταν το αναμενόμενο. Δεν κερδίσαμε κάτι σαν Εθνική ομάδα. Θα έλεγα ότι πήγαμε πίσω. Ερχόμαστε πάλι από την αρχή να δημιουργήσουμε μια νέα κατάσταση. Η επόμενη επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή με όλη αυτή τη κρίση που έχουμε σε όλα τα επίπεδα, πρέπει επιτέλους η εθνική ομάδα να κάνει βήμα βήμα πάλι μπροστά. Το 2012 δεν είναι μακριά, δεν είναι απαγορευτικό, όλα μπορούν να γίνουν, στηριζόμαστε εκεί, ευθύνη της επόμενης επιτροπής εθνικών ομάδων είναι να δημιουργήσει μια εθνική ομάδα με αξιώσεις».

Πηγή : http://liberovolley11.blogspot.com