Σελίδες


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ντέρμπι κορυφής με το βλέμμα στη... δεύτερη θέση


Ντέρμπι κορυφής με το βλέμμα στη... δεύτερη θέση
Σε ένα από τα πιο σημαντικά ντέρμπι του πρωταθλήματος, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί τον δεύτερο Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την 18η αγωνιστική της Βόλεϊ Λιγκ. Ένας αγώνας που ενδιαφέρει τόσο τους «ερυθρόλευκους», που θέλουν να πετύχουν την πολυπόθητη επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, όσο και για τον Εθνικό στη μάχη που δίνει για την δεύτερη θέση.

Ο Δημήτρης Καζάζης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και αφού τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, ο Έλληνας κόουτς περιμένει από την ομάδα του να κορυφώσει την απόδοση της με στόχο το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο και τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σάκης Μουστακίδης, που ως προπονητής θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Ρέντη, δεν μπορεί υπολογίζει στον Δημήτρη Γραμματικάκη. Για τον Εθνικό, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παμβοχαϊκό εντός έδρας, θα κρίνουν πολλά σε ό,τι αφορά στην υπόθεση δεύτερη θέση.

Στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός είχε φύγει νικητής με 3-2 από την Αλεξανδρούπολη, ένα σκορ, που τελευταία έχει γίνει το... αγαπημένο για τους «ερυθρόλευκους», καθώς τα τέσσερα ματς με Παναθηναϊκό (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), με Άρη και Νίκη Αιγινίου πήραν νίκες στο τάι μπρέικ.
*Εισιτήρια (5 και 10 ευρώ) θα διατίθενται πριν από την έναρξη του αγώνα από τη θύρα εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου Ρέντη.

Ένα σετ σε 9 αγώνες

Από το 2003 που ο Εθνικός γύρισε στη μεγάλη κατηγορία οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 19 φορές και ο Ολυμπιακός έχει 17 νίκες. Ο Εθνικός έχει δύο νίκες αλλά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην έδρα του Ολυμπιακού οι ακρίτες έχουν μόνο ένα κερδισμένο σετ σε 9 αγώνες.

Θανάσης Μουστακίδης «Πρέπει να χτυπάμε όλα τα ματς»

«Για να κρατηθείς τόσο ψηλά πρέπει να κερδίζεις και εκτός έδρας και να χτυπάς όλους τους αγώνες. Δεν είναι εύκολο αυτό για μία ομάδα όπως ο Εθνικός αλλά αυτός είναι στόχος μας. Πρώτο μας μέλημα είναι να κρατηθούμε στην 4αδα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο αλλά έχει παίξει τέσσερα τάι μπρέικ και θέλει να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Θέλω να κάνουμε αυτά που θα σχεδιάσουμε και να έχουμε υπομονή. Ο αγώνας είναι και τηλεοπτικός και ένας λόγος παραπάνω να παίξουμε σωστό βόλει».

Ο Γιώργος Παπάζογλου που πριν δύο χρόνια κατέκτησε το νταμπλ με τον Ολυμπιακό είπε: «Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Είναι δύσκολο παιχνίδι για τον Εθνικό αλλά εκεί που έχουμε φτάσει πρέπει να παίξουμε καλά για να δείξουμε πως δεν είμαστε τυχαία».

Νίκος Σμαραγδής «Να αποφύγουμε το άγχος του τάι μπρέικ»

«Το γεγονός ότι παίζει ο πρώτος με τον δεύτερο καταδεικνύει και τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης. Ο Εθνικός, με τη γενικότερη πορεία του στο πρωτάθλημα, έχει αποδείξει πως διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα και δεν ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος αντίπαλος που κατάφερε να μας κόψει βαθμό. Μετά από μία σειρά αγώνων που νικήσαμε δύσκολα, θέλουμε να ξεπεράσουμε το άγχος του τάι μπρέικ και να επιστρέψουμε στις «καθαρές» νίκες. Εχουμε εντοπίσει τα λάθη των προηγούμενων παιχνιδιών και έχουμε δουλέψει πολύ ώστε να τα διορθώσουμε. Ελπίζω ότι θα παρουσιάσουμε το γνωστό καλό αγωνιστικό μας προφίλ και θα πετύχουμε το στόχο μας, που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει και του νοκ άουτ παιχνιδιού του κυπέλλου που ακολουθεί κόντρα στον Αρη. Τώρα που η ομάδα προσπαθεί να ξεπεράσει την αγωνιστική κάμψη είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία των φιλάθλων μας. Πιστεύουμε ότι θα έρθουν στο κλειστό και θα αποτελέσουν τον έξτρα συμπαίκτη μας».
πηγη www.volleynews.gr