Σελίδες


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ντροπή! Ρατσιστικά συνθήματα στον Εθνικό!



Ντροπή! Ρατσιστικά συνθήματα στον Εθνικό
Αντιδράσεις προκαλεί το άκουσμα υβριστικών μηνυμάτων ρατσιστικού περιεχομένου από μικρή μερίδα οπαδών του Εθνικού στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Μίλωνα.

Αθλητές του Μίλωνα, με θητεία ετών σε ελληνικές ομάδες, οι «έγχρωμοι» κολομβιανοί Παγιάν και Ζαπάτα δέχθηκαν τα υβριστικά συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου από μικρή μερίδα πιτσιρικάδων της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, όταν παρενέβη ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας για να συστήσει στους νεαρούς οπαδούς να μην επαναληφθούν, δέχθηκε και λεκτική επίθεση από ένα - δυο άτομα νεαρής ηλικίας.

Αυτό δεν ήταν όμως το μόνο περιστατικό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στον σαββατιάτικο αγώνα. Επίσης καταδικαστέα είναι όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια κατάθεσης λουλουδιών από πλευράς αθλητών του Μίλωνα στις καρέκλες κάτω από την γιγάντια φανέλα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά (καθώς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «αετός του Έβρου» πέρυσι αγωνίστηκε με τον Μίλωνα).

Ο αρχηγός του Μίλωνα Θανάσης Πανούσος, φίλος και συνεργάτης του Σαμ, χειροκρότησε τον φίλαθλο κόσμο της Αλεξανδρούπολης που υποδέχθηκε θερμά την πράξη αυτή των Νεοσμυρνιωτών. Όμως κάπου εκεί μια μερίδα νεαρών φανατικών φίλων του Εθνικού ανταπέδωσε με υβριστικά συνθήματα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσμενή σχόλια, αποδοκιμάστηκε εν μέρει , ενώ και στους ανθρώπους της αποστολής του Μίλωνα έφερε δικαιολογημένη δυσαρέσκεια.

Τα παραπάνω περιστατικά που έγιναν από μικρό αριθμό οπαδών, είναι ανησυχητικά και ασυνήθιστα για την ποιότητα και τον χαρακτήρα των φίλων του βόλει του Έβρου. Εδώ και δεκαετίες, ο φίλαθλος κόσμος της Αλεξανδρούπολης αναγνωριζόταν ανά το πανελλήνιο και από όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ για το ήθος και την ποιότητά του.

Το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης πάντα γέμιζε από κόσμο που είχε σαν μοναδικό σκοπό να απολαύσει βόλεϊ, να χαρεί το άθλημα και τον αγώνα, να φωνάξει υπέρ της ομάδας του και αν θέλετε, να αποδοκιμάσει σε κόσμια πλαίσια αντίπαλο ή διαιτητές. Για αυτό και δεν μπορούμε να μην θίξουμε και να καυτηριάσουμε ορισμένα κακώς κείμενα που εμφανίστηκαν για πρώτη ίσως φορά στον αγώνα του Εθνικού με τον Μίλωνα το Σάββατο και τα οποία προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στην πλειοψηφία του υγειώς σκεπτόμενου φίλαθλου κόσμου που βρέθηκε μαζικά στις εξέδρες του γηπέδου, αλλά προφανέστατα και στους ανθρώπους της θρακιώτικης ομάδας.
Ευχή και ελπίδα όλων είναι αυτά να αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, χωρίς συνέχεια. Ειδάλλως, θα πρέπει να ανησυχούμε για μέρος της νέας γενιάς και καλό θα είναι να απομονώσουμε αυτά τα ακραία στοιχεία που ίσως μέσω των γηπέδων επιχειρούν να εισβάλλουν μέσω των νέων παιδιών και να κάνουν τα δικά τους (πολιτικά;) παιχνίδια...
πηγη www.thrakisport.gr