Σελίδες


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ : 1978, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 1978, Ιστορική χρονιά για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης αφού ο υπουργός Αθλητισμού Αχιλλέας Καραμανλής εγκαινιάζει το Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης στο χώρο του παλιού Αγροκήπιου, μπροστά σε κατάμεστες κερκίδες.
Η τότε κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην απαίτηση του κόσμου της Αλεξανδρούπολης, που έβλεπε ότι η μόνη περίπτωση για να απογειωθεί η πολύ καλή ομάδα Βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ήταν να αποκτήσει σύγχρονο κλειστό χώρο προπόνησης και αγώνων.
Οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν και η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ύστερα από λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσε σε πρωτάθλημα και ταξίδευε στην Ευρώπη!

Στα πλαίσια των εγκαινίων καλεσμένη η ομάδα του Έσπερου Θεσσαλονίκης για ένα εορταστικό φιλικό παιχνίδι. 
Διαιτητής ήταν ένας αγαπητός Βολεάνθρωπος της Αλεξανδρούπολης ο κύριος Νίκος Τσομπανίδης (στην φωτογραφία ελλείψει σκάλας διαιτητή, βρίσκεται ανεβασμένος πάνω σε καρέκλα που με την σειρά της βρίσκεται πάνω σε τραπέζι!!)


Η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που έπαιξε στο φιλικό ήταν σύνθεση νέων τότε αθλητών με αρχηγό τον παίκτη της ανδρικής ομάδας Σωτηρίου Σάκη. 

Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ  ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΤΟ 1978 ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ, 
ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ!