Σελίδες


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Aπόστολος και Κώστας Ναλπάντης: «Το χρωστούσαμε στον Νικόλα...»


Aπόστολος και Κώστας Ναλπάντης: «Το χρωστούσαμε στον Νικόλα...»

Του Κώστα Ασημακόπουλου:
Γεννήθηκαν με διαφορά δέκα λεπτών την 1η Φεβρουαρίου του 1968. Ως δίδυμοι μοιάζουν όπως δύο σταγόνες νερό. Αχώριστοι σε όλα, ακόμα και στην πορεία τους στο ελληνικό βόλεϊ, όπου έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι δίδυμοι που πέρασαν το κατώφλι της Εθνικής βόλεϊ Ανδρών αλλά και της Α1 Ανδρών. Ο Απόστολος και ο Κώστας Ναλπάντης, γνήσια τέκνα της Αλεξανδρούπολης, έγραψαν τη δική τους ιστορία στο φιλέ με πλούσια θητεία στον Εθνικό, τον Παναθηναϊκό επί Βελτζ, τον Κτησιφώντα επί Κουμπλή, τον Πανελλήνιο επί Λάιου, τον Εσπερο Βυζαντίου, τον ΠΑΟΚ και την πορτογαλική Νασιονάλ Μαδέιρα. Θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ και «στη μέρα τους» δεν παίζονταν με τίποτα. Θρυλικές οι αντιδράσεις και οι στιχομυθίες με συμπαίκτες και αντιπάλους που άφησαν εποχή.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑ 45 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΗ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Εδώ και περίπου οκτώ χρόνια είχαν σταματήσει την ενεργό δράση, αλλά στα 45 τους έτη έβγαλαν και πάλι δελτία για να αγωνιστούν στην ομάδα της Λήμνου που ίδρυσε ο Νίκος Σαμαράς και να τιμήσουν τη μνήμη του φίλου και συναθλητή τους. «Του είχαμε υποσχεθεί πως θα βοηθήσουμε. Μετά τη συμφορά με τον θάνατό του νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κι εμείς κάτι για να τιμήσουμε την προσπάθειά του και τη μνήμη του» λέει ο Κώστας Ναλπάντης, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ήταν γυμναστής σε σχολείο στο Σουφλί. Η σύμβασή του, όμως, έληξε και μέχρι να έρθει ο νέος διορισμός μετακόμισε πλάι στον αδελφό του που είναι μόνιμος γυμναστής σε σχολείο της Ρόδου.

Χθες το πρωί πήραν το αεροπλάνο από τη Ρόδο και με ενδιάμεση στάση στη Μυτιλήνη έφτασαν στη Λήμνο για να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα τη Δευτέρα (8 μ.μ.) με τη Μυτιλήνη που θα κρίνει την άνοδο στην Α2. «Ολοι στη Λήμνο μας υποδέχτηκαν πολύ θερμά. Τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι σε καλή κατάσταση. Νιώθω χαρούμενος που θα βοηθήσω αυτή την ομάδα, αλλά παράλληλα νιώθω πόνο και θλίψη που δεν τον έχουμε κοντά μας. Είναι απερίγραπτο συναίσθημα...» λέει ο Τόλης, ο οποίος αγωνιζόταν κεντρικός και πήγε στον Παναθηναϊκό επί θητείας Γέρζι Βελτζ με συμπαίκτες τους Γόντικα, Τεντζέρη, Καζάζη, Μαργαρώνη. Αργότερα ήρθε και ο αδελφός του Κώστας, ο οποίος στο μεταξύ είχε επιτυχημένο πέρασμα από τον Εσπερο, ενώ στη δύση της καριέρας του πήγε και στην τουρκική Μαρμαρά Κολετζί.

Προπονητής της ομάδας Λήμνος Sports Club είναι ο Σωτήρης Μελλάς, ο οποίος καλείται να συνεχίσει το έργο του Σαμαρά, ενώ τον ρόλο του... προέδρου έχει αναλάβει η σύζυγος του Σαμαρά, Ελενα Δούκα, η οποία βρίσκει διέξοδο στις δραστηριότητες της ομάδας. «Στόχος είναι η άνοδος της ομάδας στην Α2» λέει ο Τόλης και ο Κώστας συμπληρώνει: «Αυτήν την ομάδα πρέπει να την αγκαλιάσει όλο το ελληνικό βόλεϊ. Είναι συμβολική για το άθλημα και για όλους τους Ελληνες βολεϊμπολίστες».
Πηγή: Goal News