Σελίδες


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Ανακοίνωση του Εθνικού για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΟΚ


Απάντηση Εθνικού στον Ανδρέου: «Δεν έχουμε διαφορές»

Σε απάντηση των όσων δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Ανδρέου, για την απαγόρευση εισόδου των οπαδών του δικεφάλου στο γυμναστήριο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση:

«Το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και ο πρόεδρός του Γιάννης Τζίμας, απαντώντας στη δημοσίευση των δηλώσεων του προέδρου του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κ.Ανδρέου στις διάφορες ιστοσελίδες και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή και επίλυση της όποιας παρεξήγησης δημιουργήθηκε έχει να δηλώσει τα εξής :
 
1- Ο ΕΘΝΙΚΟΣ με ανακοίνωσή του τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τον αγώνα ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ δήλωσε ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δεν θα διέθετε εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και αποκλειστικά και μόνο για λόγους ασφαλείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεμονωμένοι οπαδοί δεν θα μπορούσαν να μπουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Λέγοντας οργανωμένους οπαδούς φυσικά εννοούμε οποιονδήποτε φέρει διακριτικά της ομάδας που υποστηρίζει και το κυριότερο όταν έχουμε μαζική μετακίνηση ή και κίνηση φιλάθλων. Και πράγματι αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εισήλθαν στο γήπεδο μεμονωμένα , έστω και με διακριτικά της ομάδας τους , χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς .
 
2- Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Πρόεδρος κ. Τζίμας πληροφορήθηκε ότι έξω από το γήπεδο βρισκόταν οπαδοί του ΠΑΟΚ και κάποια στιγμή ενώ ο αγώνας συνεχιζόταν και βρισκόταν ήδη στο δεύτερο σετ κάποιος κύριος από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ συνοδευόμενος από τον επικεφαλή των αστυνομικών δυνάμεων πλησίασαν τον πρόεδρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος των οπαδών της αντίπαλης ομάδας. Ο κος Τζίμας θεώρησε ότι εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ανέφικτο να γίνει αυτό γιατί το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και φυσικά δεν υπήρχε χώρος για να φιλοξενηθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όπως είναι αυτονόητο η είσοδός τους ανάμεσα στους φιλάθλους εγκυμονούσε κινδύνους . Σε ερώτηση του κ. Τζίμα προς το μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ πού θα μπορούσαν να μπουν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, εκείνος απάντησε μέσα στον οριοθετημένο χώρο εντός του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος βέβαια εκείνη τη στιγμή ήταν ασφυκτικά γεμάτος από φιλάθλους. Επίσης είναι σημαντικότατο να αναφερθεί εδώ σύμφωνα και με την αυτήκοη μαρτυρία φιλάθλων ότι ενώ ζητήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να βγάλουν τα διακριτικά της ομάδας τους, αυτοί το αρνήθηκαν.
 
3- Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αν.Μακεδονίας και Θράκης ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους του Εθνικού για την είσοδο των φιλάθλων ή έστω για την παροχή διευκρινήσεων για την απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ομάδας μας. Και φυσικά ουδέποτε υπήρξε οργανωμένη αντίδραση της διοίκησης του Εθνικού όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 
4- Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι τόσο τα μέλη της διοίκησης όσο και ο πρόεδρος του Εθνικού φημίζονται για την φιλοξενία του Εθνικού σε όλους ανεξαίρετα τους αντιπάλους γιατί γενικότερα η φιλοξενία των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα όλων των Εβριτών είναι υποδειγματική και ξακουστή.
 
5- Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο Εθνικός δεν έχει τίποτα απολύτως με τον ΠΑΟΚ και κυρίως τους φιλάθλους του διευκρινίζοντας ότι οποιαδήποτε φιλοξενία οπαδών και φιλάθλων αντίπαλης ομάδας γίνεται κατόπιν συνεννόησης και μάλιστα αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, ώστε να είναι δυνατή η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής, μετακίνησης και φιλοξενίας τους. Αυτή τη φορά δεν συνέβη κάτι τέτοιο και παρά την ανακοίνωσή μας δεν γνωρίζαμε την έλευση των οπαδών του ΠΑΟΚ. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι και μάλιστα την ίδια χρονική στιγμή και σε ίδιας σημασίας και βαρύτητας αγώνα με οπαδούς άλλης ομάδας.
 
Θέλουμε να τονίσουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ να επιλύσουμε με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, από τη στιγμή μάλιστα που κάποιο τμήμα του Συλλόγου μας, πρόσφατα αδελφοποιήθηκε με το αντίστοιχο του ΠΑΟΚ και στο πρόσφατο παρελθόν φιλοξενήσαμε άψογα την ομάδα βόλλεϊ του ΠΑΟΚ στα πλαίσια προετοιμασίας των ομάδων .
 
Όλα αυτά προς επίλυση όλων των παρεξηγήσεων που τυχόν δημιουργήθηκαν και με την πεποίθηση ότι δεν θα διαταραχτούν οι άριστες σχέσεις των δύο ομάδων».