Σελίδες


Σάββατο 5 Μαΐου 2012

GOAL NEWS: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ


Δεν τελειώνει με... τίποτα

Δεν τελειώνει με... τίποτα
Του: Κώστα Ασημακόπουλου
Μόνο με ένα θαύμα θα τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ 2011-12 μετά και τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε από την αναβολή που έδωσε ο αθλητικός δικαστής στην εκδίκαση της υπόθεσης της αναβολής αλλά και της ένστασης που έχει καταθέσει ο Φοίνικας Σύρου κατά του κύρους του αγώνα...
Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τετάρτη 9 Μαϊου, ενώ η ΕΣΑΠ την ίδια ημέρα προγραμμάτισε έκτακτο ΔΣ των μελών της για να συζητήσουν και να βρουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Από την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έχει προαναγγείλει πως ο τελικός είναι δυνατόν να διεξαχθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου, αλλά θα χρειαστεί την επικύρωση από το ΔΣ την Τετάρτη.

Κλήση σε Καραμπέτσο
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη νομική εξέλιξη που θα έχει το ζήτημα, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και ο διαιτητής του αγώνας Γιώργος Καραμπέτσος προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αναβολή. Κι ενώ ο Ηρακλής πραγματοποιεί προπονήσεις και είναι έτοιμος να αγωνιστεί, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Συριανούς. Η διοίκηση του Φοίνικα έδιωξε όλους τους παίκτες, ξενοίκασε τα σπίτια των ξένων παικτών και προπονήσεις δεν γίνονται. Ο πρόεδρος του Φοίνικα Δημήτρης Παλιόπορτας επανέλαβε χθες πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και πως «το πρωτάθλημα έχει τελειώσει για μας».

Δεν αλλάζει ο Παλιόπορτας
Κάτι ανάλογο είπε ο Παλιόπορτας και στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φοίνικα για να τον πείσει να κατέβει η ομάδα στον 5ο τελικό επικαλούμενος το κύρος του πρωταθλήματος βόλεϊ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Φοίνικας στην καλύτερη περίπτωση να κατεβάσει 5 επαγγελματίες μαζί με την εφηβική ομάδα προκειμένου να μη μηδενιστεί ούτε και να χάσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ αφού τόσο η ΕΣΑΠ όσο και η ΕΟΠΕ απειλούν να μην τον δηλώσουν στη CEV, η οποία θα περιμένει μέχρι 11 Μαΐου τις ομάδες των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Η ΕΣΑΠ, από την πλευρά της, δεν θέλει να σκέφτεται την περίπτωση να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα διότι θα ενεργοποιηθούν ρήτρες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των συμβολαίων με τη Nova και κυρίως με τον ΟΠΑΠ, ενώ θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνεργασία τους για τα επόμενα χρόνια.

Ουκρανία ο Γκόρτσανιουκ
Μεταξύ των παικτών που θα φύγουν στο εξωτερικό είναι και ο Ζένια Γκόρτσανιουκ, ο οποίος έχει κληθεί στην Εθνική Ανδρών από τον Αλέκο Λεώνη. Ο ακραίος του Φοίνικα θα πάει στην Ουκρανία για να κάνει εξετάσεις και μια ειδική θεραπεία για να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του σε σχέση το πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει πριν από 10 μήνες. Ο Γκόρτσανιουκ προφανώς θα κοπεί από την Εθνική Ανδρών.

πηγή: GOAL NEWS