Σελίδες


Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Aποφάσεις Δ.Σ. της ΕΟΠΕ


Συνεδρίασε το Σάββατο 12/5 στα γραφεία της ΕΟΠΕ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

Ανάπτυξη
Στο ΔΣ συζητήθηκε η πορεία του πλάνου ανάπτυξης του αθλήματος (Παίζω βόλεϊ, Ημέρα για βόλεϊ, τουρνουά μίνι βόλεϊ, Κλιμάκια, Τεχνική Επιτροπή, Στοχευμένη Ανάπτυξη) και τους άξονες που θα στηριχτεί η λειτουργία του την επόμενη περίοδο. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, μαζί με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, με αφορμή την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Εθνικές ομάδες
Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα των Εθνικών ομάδων ανδρών - γυναικών και οριστικοποιήθηκε ο προγραμματισμός (θα παρουσιαστεί στη συνέντευξη Τύπου) των Εθνικών ομάδων παίδων, εφήβων, νεανίδων και κορασίδων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σειρά των ιατρικών εξετάσεων που θα περάσουν οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες, σε συνεργασία με την Ιατρική Επιτροπή και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης στην Παιανία και τα νοσοκομεία Metropolitan και Αλεξάνδρας.

ΕΣΑΠ
Το ΔΣ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα της Volleyleague και θεωρεί ότι από την επόμενη ημέρα της λήξης του θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του επαγγελματικού βόλεϊ, μέσα από έναν σύντομο διάλογο με τους φορείς, ο οποίος θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με την καταγγελία της ιστοσελίδας volleynews για το μέλος του ΔΣ, Γιώργο Μανωλόπουλο και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος αλλά και τις απόψεις των αυτόπτων μαρτύρων, Θεόφιλοy Κολύμπατζη και Βίκτωρα Αρτοποιού, η ΕΟΠΕ ανακοινώνει τα εξής:

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ είναι προφανές ότι καταδικάζει κάθε μορφή λεκτικής και σωματικής βίας κατά δημοσιογράφων, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από τα έγγραφα που κατέθεσαν οι παρευρισκόμενοι δεν αποδείχθηκε η τέλεση της αποδιδόμενης πράξης στον Γιώργο Μανωλόπουλο.

Παράβολα μεταγραφής
Σε σχέση με αίτημα του ΠΑΣΑΠ για τα παράβολα των μεταγραφών των Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό, το ΔΣ αποφάσισε ότι παραμένει σε ισχύ η περσινή απόφαση, με την οποία υιοθετούνται τα ποσά που προτείνει η CEV και θέμα επανεξέτασής τους θα προκύψει μόνο εάν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των αμειβομένων αθλητών σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Πρωταθλήματα
Παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η εισήγηση της ΚΕΠ για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2012-13 και η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Συζητήθηκαν και τα θέματα της εγκυκλίου μεταγραφών, η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Beach volley
Έγινε συζήτηση και ενημέρωση για την πορεία των Εθνικών ομάδων εν όψει της ολυμπιακής πρόκρισης και για τα καμπ των επίλεκτων αθλητών στην Αθήνα και την περιφέρεια. Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός των διοργανώσεων του 2012. Εφέτος θα πραγματοποιηθούν πέντε τουρνουά Masters. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στην Αίγινα και θα ακολουθήσουν διοργανώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τήνο, ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν στην Κεραμωτή Καβάλας. Το πρόγραμμα ημερομηνιών θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την πιθανή διενέργεια εκλογών. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του ΣΕΦ και αποφασίστηκε το θέμα να λυθεί οριστικά σε νέα συνάντηση ευρείας συμμετοχής με τη διοίκηση του σταδίου.

ΠΗΓΗ www.volleyball.gr