Σελίδες


Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


Ξεκινά η "μαγεία" των Ολυμπιακών Αγώνων

Την Πέμπτη (10/5, 11:30) θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Πρώτος λαμπαδηδρόμος είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης.



Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
Η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται πάντα στην Αρχαία Ολυμπία. Και τις τελευταίες ώρες χτυπάει Η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται πάντα στην Αρχαία Ολυμπία. Και τις τελευταίες ώρες χτυπάει δυνατά! Λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/5, 10:30) θα αρχίσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Φυσικά, με την αφή του Ολυμπιακού φωτός. Της Ιερής Φλόγας που καίει στο βωμό κάθε διοργάνωσης και δίνει δύναμη στους αθλητές που κυνηγούν το ολυμπιακό όνειρο.

Φυσικά, με την αφή του Ολυμπιακού φωτός. Της Ιερής Φλόγας που καίει στο βωμό κάθε διοργάνωσης και δίνει δύναμη στους αθλητές που κυνηγούν το ολυμπιακό όνειρο.Η ολυμπιακή οικογένεια και πλήθος επισήμων από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στην πραγματική πρωτεύουσα του Ολυμπισμού, τη δοκιμασμένη από πυρκαγιές και ανθρώπινη απληστία για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
Το κεντρικό πρόσωπο της τελετής είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρος Γιαννιώτης που θα έχει την τιμή να μεταφέρει πρώτος το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη.
"Έτρεμαν τα χέρια μου", δήλωσε ο γεννημένος στην Κέρκυρα από Αγγλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γενικής πρόβας. Είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του... υδάτινου κόσμου που θα έχει την τιμή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.
Το χορό άνοιξε το 1936 ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κονδύλης σε μια τελετή που είχε διεξαχθεί υπό την επιμέλεια της Γερμανίδας σκηνοθέτιδος Λένι Ρίφενσταλ, η δημιουργός του ντοκιμαντέρ "Ολυμπία" (Olympia).
Συμβολική είναι η επιλογή και του Βρετανού που θα μεταφέρει το Φως μετά από τον Γιαννιώτη και αυτός θα είναι ο Ελληνοβρετανός πυγμάχος Αλέξανδρος Λούκος.
Το Ιερό Φως θα διασχίσει μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας και στις 17 Μαΐου θα περάσει σε βρετανικά χέρια στην τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια λαμπαδηδρομία επί βρετανικού εδάφους θα ακολουθήσει μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΠΗΓΗ www.sport24.gr