Σελίδες


Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: Ο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ... ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


«Γλυκόπικρο φινάλε»


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης, η συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η διοίκηση του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου και η εταιρεία WIND που είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας του Φοίνικα. Η εκδήλωση είχε τον χαρακτήρα απολογισμού της σεζόν αφήνοντας σε όλους «γλυκόπικρη» γεύση ενώ για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Γιώργος Λεονταρίτης είπε πως θα ζητηθεί από τη CEV η εξαίρεση ενός έτους. Aυτή την ώρα γίνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις μπροστά από το κατάστημα της WIND στην Ερμούπολη...
για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, μία φανταστική χρονιά για το σύλλογό μας που δυστυχώς όμως άφησε μία… πικρή γεύση στο φινάλε, λόγω των όσων συνέβησαν στον 5ο τελικό της Μίκρας και των τραγελαφικών γεγονότων και αποφάσεων που ακολούθησαν.

Στις δηλώσεις τους, όλοι οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν στο μέγεθος του φετινού κατορθώματος του Φοίνικα, που θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο αν ο ελληνικός αθλητισμός, όπως και η χώρα γενικότερα, λειτουργούσε με νόμους και κανόνες και όχι με… δημόσιες σχέσεις. Παράλληλα, αρκετή συζήτηση έγινε και για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος αναφορικά με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τονίστηκε ότι καταβάλλεται και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τις βελτιώσεις που απαιτούνται στην Β’ αίθουσα του “Δ. Βικέλας”.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Φοίνικα, καθώς το βράδυ (20:00) έχει προγραμματιστεί τιμητική εκδήλωση για την ομάδα μπροστά από το κατάστημα της WIND στην οδό Σταματίου Πρωίου.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις όσων συμμετείχαν στην συνέντευξη Τύπου


Γιώργος Πουσσαίος (Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων): “Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Σύρο και τις Κυκλάδες γενικότερα να εκπροσωπείται από τον Φοίνικα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η χρονιά που πέρασε ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που έστρεψε τα βλέματα όλων στην ομάδα και το νησί. Ο Φοίνικας κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει κάτι τόσο σημαντικό. Ωστόσο, αυτή του η διαδρομή μόνο τυχαία δεν ήταν… Σήμερα, πλέον, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο θέμα του γηπέδου ώστε να φιλοξενήσει τους αγώνες του Φοίνικα στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Σαν Περιφέρεια, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση από την ΟΠΑΠ Α.Ε. Με έχουν διαβεβαιώση ότι η περίπτωση η δική μας είναι πρώτη προτεραιότητα, θέλω να πιστεύω ότι η δικαίωση θα έρθει”.

Γιάννης Δεκαβάλλας (Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης): “Η πορεία του Φοίνικα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας έκανε όλους υπερήφανους. Είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που ήρθε από τη 2η κατηγορία και έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος. Τερμάτισε δεύτερος, αλλά δεν του δόθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσει την πρωτιά με όσα έγιναν στον 5ο τελικό στη Μίκρα. Είχα την ατυχία να είμαι και εγώ εκεί… Αν λειτουργούσε σωστά ο αθλητισμός και η αθλητική δικαιοσύνη, ίσως σήμερα μιλούσαμε για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Η πορεία του Φοίνικα ήταν μία “όαση” για όλους μας σε μία τόσο μίζερη εποχή. Σε μία περίοδο που οι μεγάλες ομάδες καταρρέουν, η περιφέρεια είναι το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Σχετικά με το γήπεδο, κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί τίποτα στο κράτος λόγω των εκλογών”.

Γιώργος Τσαπρούνης (Διευθυντής Επικοινωνίας WIND): “Είναι μεγάλη χαρά για την εταιρεία μας που είμαστε τόσο κοντά στο νησί της Σύρου, έχοντας στηρίξει πολλές εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές. Ιδιαίτερα όμως με τον Φοίνικα έχουμε πολλά χρόνια συνεργασίας. Επομένως, είναι διπλή η χαρά μας για όσα έχει πετύχει, επειδή στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια από τα… σπάργανα. Όλοι στον Φοίνικα απέδειξαν το αυτονόητο: Όταν είμαστε όλοι μαζί και ο καθένας κάνει το μικρό που του αναλογεί, τότε πετυχαίνουμε το μεγάλο”.

Γιάννης Ρούσσος (Ιδιοκτήτης καταστήματος WIND Σύρου): “Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσαν, μας έδωσαν λόγο να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι. Πρέπει πλέον όλοι εδώ στο νησί, να σταθούν ακόμα πιο κοντά στην ομάδα, όχι μόνο για το θέμα του γηπέδου που προαναφέρθηκε, ώστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια”.

Γιώργος Λεονταρίτης (εκπρόσωπος Φοίνικα στην ΕΣΑΠ και πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος): “Σήμερα είναι μια μέρα χαράς γιατί αυτό νιώθουμε εμείς για την ομάδα μας. Ευχαριστώ δημόσια την διοίκηση του Φοίνικα που με εμπιστεύτηκε να την εκπροσωπώ στην ΕΣΑΠ, καθώς και τους παίκτες και τον προπονητή για την τεράστια επιτυχία τους η οποία διεκόπη… άκομψα και με τον χειρότερο τρόπο. Το κατεστημένο και οι απαρχαιωμένες νοοτροπίες οδήγησαν σ’ αυτό το άδοξο τέλος. Ας γίνει επιτέλους ο αθλητισμός ένα φωτεινό παράδειγμα ότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Φοίνικας δεν έχει απσυρθεί από την διοργάνωση όπως γράφτηκε. Παρά τα πολλά προβλήματα, η διοίκηση αποφάσισε να συμμετάσχει με οποιοδήποτε κόστος προκειμένου να δώσει αυτή τη χαρά στον κόσμο της Σύρου. Ο Φοίνικας έχει προς το παρόν αποκλειστεί από την διοργάνωση λόγω εξωγενών παραγόντων. Ζητάμε την στήριξη της κεντρικής Πολιτείας ώστε μαζί με την Περιφέρεια και τον Δήμο που μας στηρίζουν, να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτή την εβδομάδα, όπως με ενημέρωσε ο κ. Πουσσαίος, θα έχουμε ραντεβού με τον κ. Σπανουδάκη της ΟΠΑΠ ΑΕ. Παράλληλα, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτη προσωπική παρέμβαση στη CEV και όχι ανταλλαγή επιστολών. Να πάμε εκεί και να τους δείξουμε τι σημαίνει βόλεϊ για τη Σύρο, τι σημαίνει Σύρος και να ζητήσουμε την κατ’ εξαίρεση συμμετοχή μας για ένα χρόνο, αν φυσικά δεν μπορέσουμε να φτιάξουμε το γήπεδο. Θέλω να πιστεύω σ’ ένα αίσιο τέλος. Κλείνοντας, και δεν το λέμε αυτό με παράπονο και μιζέρια, θέλω να τονίσω ότι ο Φοίνικας αδικήθηκε κατάφορα από την αθλητική ηγεσία. Μας στέρησαν τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι σπουδαίο για το ελληνικό βόλεϊ”.

Αντώνης Ρούσσος (Α’ αντιπρόεδρος ΔΣ Α.Ο. Φοίνικα Σύρου): “Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, ιδιαιτερώς την WIND την οποία ελπίζω να έχουμε πάντα κοντά μας. Είμαστε ένα σωματείο που διδάσκει πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός και όχι αυτά που είδαμε στον 5ο τελικό της Μίκρας ή προχθές στο μπάσκετ. Δεν μας εκφράζει αυτός ο αθλητισμός, είναι εκτός της νοοτροπίας μας και των αρχών μας. Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω από τους τοπικούς φορείς να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη Σύρο και τις Κυκλάδες”.

Βίκτωρ Κουρούπης (παίκτης Φοίνικας): “Εκ μέρους όλων των παικτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και ήταν δίπλα μας αυτή τη χρονιά, ειδικά όμως την διοίκηση και τον πρόεδρό μας Δημήτρη Παλιόπορτα. Μας έκαναν να νιώθουμε ασφαλείς, σ’ ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και να ανταποδώσουμε την αγάπη που παίρναμε. Για εμάς, αυτή η χρονιά θα μείνει ως μία πολύ ωραία ανάμνηση, άσχετα με το πως τελείωσε…”

Βασίλης Κουρνέτας (παίκτης Φοίνικα): “Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Βίκτωρας και προσθέσω ότι ο Φοίνικας εδώ και δύο χρόνια είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό βόλεϊ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δουλέψαμε σκληρά, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και πετύχαμε αυτά που πετύχαμε. Μας μένει όμως μία… γλυκόπικρη γεύση, γιατί η ομάδα αδικήθηκε στο τέλος που δεν τις επέτρεψαν να αγωνιστεί. Εμείς μπήκαμε δύο φορές για ζέσταμα, ήμασταν εκεί και την επόμενη μέρα όπως προβλέπεται, οποιοδήποτε άλλη μέρα γινόταν το ματς θα ήταν αλλοίωση αποτελέσματος. Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στον κόσμο της Σύρου η βοήθεια του οποίου ήταν εκπληκτική. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γι’ αυτά που έζησα εδώ όλη τη χρονιά, ειδικά όμως στον 3ο και τον 4ο τελικό”.

Νίκος Νεόφυτος (προπονητής Φοίνικα): “Αρχικά να πω ότι για μένα πρωταθλητής είναι ο κόσμος μας! Παράλληλα, εκτός από τους ευχαριστίες που προανέφεραν οι υπόλοιποι, θα ήθελα να σταθώ σε κάποιους ανθρώπους πίσω από μένα που έκαναν σπουδαία δουλειά. Τον βοηθό μου Γιώργο Αλτουβά, τον στατιστικολόγο Αντώνη Βουρδέρη, τον αθλίατρο κ. Γιαννακόπουλο και έναν άνθρωπο που πιθανότατα δεν γνωρίζει κανείς, τον γυμναστή κ. Βαβέτση με τον οποίο σχεδιάσαμε όλη την προετοιμασία. Με όλους αυτούς δουλέψαμε υπομονετικά για να πετύχουμε όσα πετύχαμε. Όλοι οι παίκτες έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και είμαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους. Υπήρξε μία περίοδος που αμφισβητηθήκαμε, άδικα πιστεύω, αλλά τελικά μάλλον μας έκανε καλό, γυάλισε το… μάτι μας και κάναμε αυτό που κάναμε. Είμαστε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που φτάνει σε τελικό, η πιο μικρή πληθυσμιακά περιοχή και μόλις το τρίτο νησί που κερδίζει μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, η πρώτη ομάδα εκτός ΠΑΟ, Ηρακλή και Ολυμπιακού που βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ. Κατακτήσαμε το Λιγκ Καπ, στο πρωτάθλημα βγάλαμε 5 φορές MVP της αγωνιστικής και σε κάθε αγωνιστική είχαμε παίκτη στην καλύτερη εξάδα. Είχαμε μόνο μία αποτυχία, το Κύπελλο εδώ στη Σύρο που αποκλειστήκαμε πρόωρα και στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας. Μακάρι να παίρναμε και το πρωτάθλημα…Παρόλα αυτά όμως, είμαστε λίγο στεναχωρημένοι, μένει η αμφιβολία τι θα μπορούσε να γίνει. Εγώ πιστεύω ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήμασταν καλύτεροι και είχα την βεβαιότητα ότι θα το παίρναμε. Το μομέντουμ μας αδίκησε, αν παίζαμε 15 μέρες μετά θα ήταν πλασματικό το αποτέλεσμα. Πριν δύο χρόνια αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Φοίνικα, δεν άφησαν το βόλεϊ της Σύρου να πεθάνει. Όποτε είμαστε εδώ, νιώθουμε σαν στο σπίτι μας”.

πηγη www.volleynews.gr