Σελίδες


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συνάντηση FIVB - Αθλητών για το μέλλον του Beach Volley


Συνάντηση FIVB - Αθλητών για το μέλλον του Beach Volley©fivb.org

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση που αφορά στο παρόν και το μέλλον του Beach Volley πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη, όπου η αρμόδια Επιτροπή της FIVB υποδέχτηκε αντιπροσωπεία αθλητών (που επιλέχτηκαν από τους συναδέλφους τους) μεταξύ των οποίων και η αθλήτρια των Εθνικών μας ομάδων, Μαρία Τσιαρτσιάνη, για να συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές στον σχεδιασμό του World Tour για το διάστημα 2013-2016.

Έπειτα από αίτημα των αθλητών έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου ακούστηκαν και οι απόψεις των αθλητών προτού οριστικοποιηθούν οι παράμετροι διεξαγωγής του WorldTour της FIVB και λίγο πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και υποσχέθηκε να επανεξετάσει και να συζητήσει τον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής του αθλήματος.

Η Επιτροπή μετέφερε προς τους αθλητές ότι η φιλοσοφία του Βραζιλιάνου προέδρου της FIVB, Dr Αρι Γκράσα, είναι μέσω των αλλαγών να εξασφαλιστεί με απόλυτη διαφάνεια, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη προς τους αθλητές.

Μερικές από τις θέσεις που παρουσιάστηκαν στους αθλητές ήταν: Η εξάπλωση του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο, η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων Εθνικών Ομοσπονδιών, η ενίσχυση του ρόλο των Συνομοσπονδιών, η αύξηση των κινήτρων και των ευκαιριών προς τους συμμετέχοντες αθλητές και ιδιαίτερα προς τους νέους αθλητές, αλλά και η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των διοργανώσεων χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορέων του αθλήματος.
πηγη www.volleynews.gr