Σελίδες


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αφιέρωμα: Όταν ο Εθνικός έπαιζε ξανά Ευρώπη!!!


 Αφιέρωμα: Όταν ο Εθνικός έπαιζε ξανά Ευρώπη!!!

Γράφει από την Αλεξανδρούπολη ο Γιώργος Πανταζίδης  -  
Είναι πλέον γεγονός! Τρεις δεκαετίες μετά, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είχε να συμβεί από την περίοδο 1981-1982 αυτό και δικαίως ο φίλαθλος κόσμος της πόλης το πανηγυρίζει.
Ήταν την περίοδο 1981-82 όταν ο Εθνικός πήρε μέρος στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, αφού την προηγούμενη χρονιά ήταν φιναλίστ στον πρώτο τελικό στην ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Τότε, στην μικρή εκείνη ευρωπαϊκή περιπέτεια, ο Εθνικός είχε αντιμετωπίσει την Εσπίνιο. Όπως θυμήθηκε πρόσφατα στο ωραίο της αφιέρωμα το πάντα ενημερωμένο blog της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης (από την οποία αντλήσαμε τα στοιχεία και την ιστορική φωτογραφία), στην Πορτογαλία για το εκτός έδρας παιχνίδι η ομάδα του Εθνικού ταξίδεψε χωρίς δύο  βασικούς παίκτες της, τον πασαδόρο Γιώργο Τεκτονίδη και τον ακραίο Κούλη Μαρίνο, που υπηρετούσαν την θητεία τους ο πρώτος στα Νεοχώρι Ορεστιάδας και ο δεύτερος στο Στεφανοδίκη Βόλου και δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια από τις στρατιωτικές τους μονάδες. Το αποτέλεσμα μοιραία ήταν 3-0 σετ υπέρ της πορτογαλικής ομάδας.
Στον επαναληπτικό αγώνα, από όπου είναι και οι φωτογραφίες, ο Εθνικός, σ' ένα γήπεδο που δεν έπεφτε «καρφίτσα», κέρδισε με 3-0 αλλά δεν προχώρησε στην διοργάνωση γιατί στην διαφορά των συνολικών πόντων, στα δύο παιχνίδια, η Εσπίνιο είχε έναν (ναι, 1!!!) πόντο περισσότερο!!!
Στην ιστορική φωτογραφία αρχείου η εξάδα του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού αγώνα κόντρα στην Εσπίνιο με φόντο το κατάμεστο γήπεδο στην Αλεξανδρούπολη (Τεκτονίδης, Αρχοντίδης, Αγγελίδης, Κωνσταντινίδης, Δημητριάδης, Κασαμπαλής). Τέτοιες στιγμές θα ξαναζήσει το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης, 32 χρόνια μετά...
πηγη www.thrakisports.gr