Σελίδες


Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τελικός Κυπέλλου : Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!


Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς

Η μεγάλη ώρα του τελικού έφτασε με τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα Σύρου (24/3, 16:00) να ...κοντράρονται στο Ρέθυμνο με «θέα» την κούπα του κυπέλλου ελλάδας των ανδρών για το 2013.
Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη που φέτος έχει στόχο το τρεμπλ βρίσκεται ακόμα σ' έναν τελικό και μετά το Λιγκ Καπ θέλει να κάνει το δύο στα δύο και να απομένει μόνο το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό και αναμένεται να μπουν στο παιχνίδι φουριόζοι από το πρώτο λεπτό. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για 19η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο κυπέλλου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, δήλωσε αναφερόμενος στον τελικό:
«Ο βασιλιάς ζει... Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε συνέχεια, ένα ακόμα παιχνίδι και πρέπει να μπούμε το ίδιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι.  Για μας είναι το ίδιο με όποιον και να παίξουμε. Πρέπει να μπούμε και σε αυτό το ματς συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε προτίμηση, όταν κάνεις προτίμηση σημαίνει ότι υποτιμάς. Και οι δυο ομάδες είναι καλές και όποιος και να είναι θα τον αντιμετωπίσουμε».

Ο Φοίνικας Σύρου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει σε τελικό και είναι μπροστά σε μια τεράστια γι' αυτόν πρόκληση. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν πρόλαβε να αναλάβει και θα βρεθεί για τρίτη φορά σε τελικό, δεύτερη συνεχόμενη. Αγωνιστικές απώλειες δεν υπαρχουν και το «πειρατικό» θα κατέβει για να πάρει μαζί του την κούπα στη Σύρο.

Ο Πέδρο Ντορνέλας δήλωσε:
«Ο ΟΣΦΠ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά είναι ένας τελικός. Θα τα δώσουμε όλα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι σε μπλοκ και επίθεση. Είναι 50-50, είναι τελικός».

Δημήτρης Σουλτανόπουλος:
«Ο Ολυμπιακός ήρθε για να το πάρει, είναι όμως τελικός, χωρίς φαβορί. Όποιος είναι σε καλύτερη μέρα θα έχει προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα αλλά σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται. Έχουν έμπειρους παίκτες, αλλά και εμείς έχουμε πολλές παραστάσεις. Η μόνη διαφορά είναι το βάρος της φανέλας».

Βασίλης Κουρνέτας:
«Θα είναι δύσκολα αύριο. Πέραν του ότι είναι πιο έμπειροι και πιο φορμαρισμένοι έχουν και το προβάδισμα της ξεκούρασης καθώς έπαιξαν νωρίτερα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Βέβαια την ώρα του αγώνα τα ξεχνάς όλα, κούραση, πόνο. Θα ξεκουραστούμε όσο μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να παίξουμε στα ίσια».

To πρόγραμμα του φάιναλ-4

Ημιτελικοί – Σάββατο 23 Μαρτίου

17.00 (Novasports-1): Ολυμπιακός – Παμβοχαϊκός  0-3 (19-25, 20-25, 25-27)

19.30 (Novasports-1): Ηρακλής – Φοίνικας Σύρου 3-1 (25-15, 19-25, 25-16, 25-18)

Τελικός – Κυριακή 24 Μαρτίου

16.00 (Novasports-1): Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου (Καραμπέτσος, Γεωργουλέας)
πηγη www.volleynews.gr