Σελίδες


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ: 1987 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ


Η ιστορία... επαναλαμβάνεται!

Η ιστορία... επαναλαμβάνεται!

Η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων βόλλεϋ 2012-13 από την ομάδα του Εθνικού δεν είναι η πρώτη. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην ιστορία της.
Στα πανηγύρια συμμετείχε και ο Σταύρος Καβαρατζής, μέλος της ομάδας του 1987 που είχε κατακτήσει το ίδιο τρόπαιο. Ο γιός του Γιάννης επιβεβαιώνοντας ότι «το μήλο κάτω απ΄ τη μηλιά θα πέσει» είχε εξαιρετική συμβολή στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Μόνο που ο Γιάννης έχει ξεπεράσει τον πατέρα του, φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση κι έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει και μία τέταρτη την επόμενη χρονιά!

Ο περήφανος πατέρας έδωσε στο thrakisport.gr πολύτιμες πληροφορίες και σπάνιες φωτογραφίες από την κατάκτηση του τροπαίου το 1987. Εκτός από τον Σταύρο Καβαρατζή, στην ομάδα συμμετείχαν οι Κώστας Ναλμπάντης, Στέφανος Μητράκας Απόστολος Ναλμπάντης, Γιάννης Τασιούλης, Γιώργος Ανδραβίζος, Γιώργος Μόκαλης, Μανώλης Σκουλικάρης, Νάκος Φιλλιπίδης, Σάββας Μοναστήρογλου, Απόστολος Αυτοσμίδης και ο αείμνηστος Γιάννης Γκόγκος. Προπονητής ο Γιώργος Τεκτονίδης ο οποίος δίδαξε προπονητική τακτική σε πολλούς με καθημερινή πρωινή προπόνηση ακόμη και πριν τον απογευματινό αγώνα! Έφορος της ομάδας ήταν ο κ. Κυριάκος Δεμετσιώτης. Όλοι μαζί αποτελούσαν για εκείνη την εποχή μια ομάδα – πρότυπο σε ρόστερ, ταλέντο και δυναμικότητα Όλα τα παιδιά έπαιξαν βόλλεϋ στην συνέχεια σε ψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια και ο Τεκτονίδης ασχολήθηκε με την προπονητική σε ακόμη πιο ψηλό επίπεδο.

Ήταν επίσης (όπως και η σημερινή ομάδα) μια υπέροχη παρέα με φοβερές πλάκες και αξέχαστες κόντρες ανάμεσα στον Μόκαλη και τον Κώστα Ναλμπάντη. Η επιτυχία τους όμως δεν είχε την ίδια ανταπόκριση με την σημερινή από τους διοικούντες του συλλόγου και τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης.

ethnikos 1987
Η ομάδα του '87 αντιμετώπισε την Δραπετσώνα του Καραντουμάνη, την ομάδα της ΧΑΝΘ (πασσαδόρος της οποίας ήταν ο πρόωρα χαμένος Γιώργος Κατσαμούρης), τον Πανελλήνιο και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Μετά τα προκριματικά της τοπικής ένωσης όπου κέρδισε στο ντέρμπυ την Ορεστιάδα των Σαμαρά, Μοσχοφίδη, Χαρίση και Τσακιρόπουλου (ήταν λίγο πιο μικροί τότε), έφτασε στην ημιτελική φάση στην Φλώρινα και στην συνέχεια στην τελική φάση που έγινε στις Σέρρες.
Στην κατάκτηση του τροπαίου του ΄87 ο Εθνικός έφτασε πανηγυρικά αήττητος και ενδεικτικό της υπεροχής του ήταν ότι έχασε μόνο ένα σετ στο μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανελλήνιο του Γιώργου Δερμάτη, τον οποίο νίκησε με 3-1 σετ. Η ιστορία μάς κάνει πλάκες, καθώς οι ίδιες ομάδες αναμετρήθηκαν και στον περσινό τελικό που έγινε στην Αθήνα και είχε το ίδιο αποτέλεσμα!
ΠΗΓΗ www.thrakisport.gr