Σελίδες


Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τα ...πιπίνια του Εθνικού, 3-2 τον Παμβοχαϊκό



Τα ...πιπίνια του Εθνικού, 3-2 τον Παμβοχαϊκό
Με πρωταγωνιστές τον Ίβαν Ράιτς (29 πόντους) και τον Ραφαήλ Κουμεντάκη (20 πόντοι) ο Εθνικός μετά από αγώνα θρίλερ νίκησε 3-2 σετ (25-11, 21-25, 19-25, 25-17, 15-13) τον Παμβοχαϊκό και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Η ομάδα του Έβρου μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά από τον Παμβοχαϊκό στον βαθμολογικό πίνακα αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στα 4αδα στην 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου όπου ο Παμβοχαϊκός θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα δοκιμαστεί στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά.
Ο Παμβοχαϊκός μπορεί να έχασε απόψε αλλά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που τον διατήρησε μόνο στη 2η θέση της βαθμολογίας και επί πλέον διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Εθνικό. Έτσι, οι Βραχατιώτες με «καθαρή» νίκη επί του Φοίνικα την τελευταία αγωνιστική θα κρατήσουν την 2η θέση στην κανονική περίοδο, ενώ για να εξασφαλίσουν σίγουρα θέση στην 4αδα θα χρειαστούν δύο σετ με τους συριανούς. Ο αγώνας στον Έβρο στο κατάμεστο γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης ήταν συναρπαστικός, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ράιτς, Κουμεντάκη που σημείωσαν 29 και 20 πόντους αντίστοιχα. Ο Παμβοχαϊκός μπήκε στον αγώνα από το 2ο σετ (το 1ο σετ το έχασε με 25-11 λόγω τραγικής υποδοχής) ανέκτησε τον έλεγχο στο φιλέ κατακτώντας το 2ο και 3ο σετ, αλλά από το 4ο σετ ο Εθνικός έκανε αντεπίθεση διαρκείας και με 17 πόντους από το μπλοκ πήρε τη νίκη.  Οι συνθέσεις:
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 29 (23/35, 5 μπλοκ, 1 άσος), Κόβατς 3 (1/3, 2 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 1 (1 μπλοκ), Παπάζογλου 13 (6/9, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Δαλακούρας Αν. 8 (7/15, 1 άσσος, 53% υπ.), Κουμεντάκης 20 (19/36, 1 μπλοκ, 64% υπ.)./Μίτρεφ (λ. - 78%υπ., 47% άριστες), Γραμματικάκης 5 (3/6, 2 μπλόκ)
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 15 (13/23, 45% υπ.), Καλντέιρα 14 (14/34, 44% υπ.), Τερζής 3 (1/7, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πανταλέων 9 (5/8, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 18 (15/31, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Καραγιάννης 8 (6/8, 2 μπλόκ) / Δημητρακόπουλος (λ. - 70% υπ., 45% άριστες), Παπαδόπουλος, Μπεκιάρης 1 (1/2), Δρογκάρης, Μπάκας.
Μουστακίδης: «Έχουμε χαρακτήρα»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Θανάσης Μουστακίδης για την ομάδα του μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Εθνικό. «Αυτή η ομάδα δείχνει χαρακτήρα φέτος. Έχει πολλή δύναμη, θέληση και πάθος να κάνει και πετύχει κάτι ξεχωριστό. Μπορούμε και ανατρέπουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε την καθαρή νίκη που θέλαμε. Είναι σημαντικό που πετύχαμε το στόχο που είχαμε από την αρχή της χρονιάς και ήταν να μην ηττηθούμε στην έδρα μας εκτός από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Η δεύτερη είναι ακόμα ανοικτή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Συγχαρητήρια στα παιδια και στον κόσμο. Τον ευχαριστούμε που μας βοήθησε. Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες». Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς:
«Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι, πολύ καλό τακτικά. Η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό σετ κάθε φορά και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και να είχαμε κλειδώσει την 2η θέση. Δεν τα καταφέραμε. Χρειαζόμασταν και λίγο τύχη. Θεωρώ πως στο 13-12 η επίθεση του Ραιτς ήταν άουτ αλλά δεν ήταν αυτό που έκρινε το ματς εν τέλει. Το τέταρτο σετ ήταν πολύ διαφορετικό απο τα προηγούμενα. Μας προβλημάτισε ο Γραμματικάκης ο οποίος μας δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις. Το τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε μια μπαλα παραπάνω αλλά όπως είπα οι λεπτομέρειες έκανα τη διαφορά». Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Γιάννης Μαντέκας είπε: «Το άγχος της στιγμής μας στοίχισε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στο 13-13 δεν τελειώσαμε κάποιες φάσεις κι αυτό ήταν καθοριστικό. Χάσαμε σε μια πολύ καλή έδρα, που έχει περάσει μόνο ο Ολυμπιακός τον οποίο μόνο εμείς έχουμε νικήσει. Αυτό λέει πολλά. Τώρα υποδεχόμαστε τη Σύρο για να διεκδικήσουμε την 2η θέση».
Τα ...πιπίνια του Εθνικού, 3-2 τον Παμβοχαϊκό

Με πρωταγωνιστές τον Ίβαν Ράιτς (29 πόντους) και τον Ραφαήλ Κουμεντάκη (20 πόντοι) ο Εθνικός μετά από αγώνα θρίλερ νίκησε 3-2 σετ (25-11, 21-25, 19-25, 25-17, 15-13) 
τον Παμβοχαϊκό και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Η ομάδα του Έβρου μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά από τον Παμβοχαϊκό στον βαθμολογικό πίνακα αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στα 4αδα στην 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου όπου ο Παμβοχαϊκός θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα δοκιμαστεί στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά.
Ο Παμβοχαϊκός μπορεί να έχασε απόψε αλλά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που τον διατήρησε μόνο στη 2η θέση της βαθμολογίας και επί πλέον διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Εθνικό. Έτσι, οι Βραχατιώτες με «καθαρή» νίκη επί του Φοίνικα την τελευταία αγωνιστική θα κρατήσουν την 2η θέση στην κανονική περίοδο, ενώ για να εξασφαλίσουν σίγουρα θέση στην 4αδα θα χρειαστούν δύο σετ με τους συριανούς. Ο αγώνας στον Έβρο στο κατάμεστο γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης ήταν συναρπαστικός, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ράιτς, Κουμεντάκη που σημείωσαν 29 και 20 πόντους αντίστοιχα. Ο Παμβοχαϊκός μπήκε στον αγώνα από το 2ο σετ (το 1ο σετ το έχασε με 25-11 λόγω τραγικής υποδοχής) ανέκτησε τον έλεγχο στο φιλέ κατακτώντας το 2ο και 3ο σετ, αλλά από το 4ο σετ ο Εθνικός έκανε αντεπίθεση διαρκείας και με 17 πόντους από το μπλοκ πήρε τη νίκη. 
Οι συνθέσεις:
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 29 (23/35, 5 μπλοκ, 1 άσος), Κόβατς 3 (1/3, 2 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 1 (1 μπλοκ), Παπάζογλου 13 (6/9, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Δαλακούρας Αν. 8 (7/15, 1 άσσος, 53% υπ.), Κουμεντάκης 20 (19/36, 1 μπλοκ, 64% υπ.)./Μίτρεφ (λ. - 78%υπ., 47% άριστες), Γραμματικάκης 5 (3/6, 2 μπλόκ)
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 15 (13/23, 45% υπ.), Καλντέιρα 14 (14/34, 44% υπ.), Τερζής 3 (1/7, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πανταλέων 9 (5/8, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 18 (15/31, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Καραγιάννης 8 (6/8, 2 μπλόκ) / Δημητρακόπουλος (λ. - 70% υπ., 45% άριστες), Παπαδόπουλος, Μπεκιάρης 1 (1/2), Δρογκάρης, Μπάκας.

Μουστακίδης: «Έχουμε χαρακτήρα»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Θανάσης Μουστακίδης για την ομάδα του μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Εθνικό. «Αυτή η ομάδα δείχνει χαρακτήρα φέτος. Έχει πολλή δύναμη, θέληση και πάθος να κάνει και πετύχει κάτι ξεχωριστό. Μπορούμε και ανατρέπουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε την καθαρή νίκη που θέλαμε. Είναι σημαντικό που πετύχαμε το στόχο που είχαμε από την αρχή της χρονιάς και ήταν να μην ηττηθούμε στην έδρα μας εκτός από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Η δεύτερη είναι ακόμα ανοικτή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Συγχαρητήρια στα παιδια και στον κόσμο. Τον ευχαριστούμε που μας βοήθησε. Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες».
 Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς:
«Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι, πολύ καλό τακτικά. Η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό σετ κάθε φορά και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και να είχαμε κλειδώσει την 2η θέση. Δεν τα καταφέραμε. Χρειαζόμασταν και λίγο τύχη. Θεωρώ πως στο 13-12 η επίθεση του Ραιτς ήταν άουτ αλλά δεν ήταν αυτό που έκρινε το ματς εν τέλει. Το τέταρτο σετ ήταν πολύ διαφορετικό απο τα προηγούμενα. Μας προβλημάτισε ο Γραμματικάκης ο οποίος μας δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις. Το τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε μια μπαλα παραπάνω αλλά όπως είπα οι λεπτομέρειες έκανα τη διαφορά».
 Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Γιάννης Μαντέκας είπε: «Το άγχος της στιγμής μας στοίχισε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στο 13-13 δεν τελειώσαμε κάποιες φάσεις κι αυτό ήταν καθοριστικό. Χάσαμε σε μια πολύ καλή έδρα, που έχει περάσει μόνο ο Ολυμπιακός τον οποίο μόνο εμείς έχουμε νικήσει. Αυτό λέει πολλά. Τώρα υποδεχόμαστε τη Σύρο για να διεκδικήσουμε την 2η θέση».