Σελίδες


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Όλα τα σενάρια για τον Εθνικό στην τελευταία αγωνιστική!


Όλα τα σενάρια για τον Εθνικό
Η τελευταία αγωνιστική της Volleyleague θα κρίνει τα πάντα για τις θέσεις των play off και την έξοδο στην Ευρώπη. Στην Αλεξανδρούπολη έχουν βγει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων των τριών κρίσιμων αγώνων που θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα το Σάββατο 30/3 στις 4:30 μμ: Κηφισιά-Εθνικός, Παμβοχαϊκός-Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία: Ο Παμβοχαϊκός βρίσκεται στην 2η θέση με 41 βαθμούς, ο Εθνικός στην 3η με 40, ο ΠΑΟΚ στην 4η με 38 και ο Φοίνικας στην 5η με 37. Υπάρχουν 64 διαφορετικοί συνδυασμοί και μόνο σε 2 από αυτούς ο Εθνικός χάνει την Ευρώπη! Το άσχημο με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης είναι ότι υστερεί σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας, διπλής ή τριπλής.

1
1) Αν ο Εθνικός χάσει στην Κηφισιά με 3-0 ή 3-1 και δεν πάρει βαθμό, κινδυνεύει να μείνει εκτός play off εφόσον ο Φοίνικας πάρει τρίποντο μέσα στο Βραχάτι και ο ΠΑΟΚ νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Ολυμπιακό. Εάν ο Φοίνικας πάρει το τρίποντο αλλά ο ΠΑΟΚ χάσει, τότε η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα τερματίσει 4η και θα αγωνισθεί στον ημιτελικό με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έχοντας μειονέκτημα έδρας. Στην ίδια θέση θα τερματίσει και αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει και στο Βραχάτι έρθει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός τρίποντου του Φοίνικα. Αντίθετα ο Εθνικός μπορεί ακόμα και χωρίς βαθμούς από την Κηφισιά να μείνει στην τρίτη θέση, εφόσον ο ΠΑΟΚ χάσει και ο Φοίνικας δεν πάρει τρίποντο.

2

2) Αν ο Εθνικός χάσει με 3-2 και πάρει ένα βαθμό, βγαίνει οπωσδήποτε στα play off και τερματίζει κατά πάσα πιθανότητα στην τρίτη θέση. Υπάρχει περίπτωση να μείνει στην τέταρτη θέση εάν ο ΠΑΟΚ πάρει τρίποντο από τον Ολυμπιακό, οπότε θα περάσει αυτός στην τρίτη θέση.
  
33) Αν ο Εθνικός κερδίσει με 3-2 και πάρει δυο βαθμούς θα τερματίσει είτε στην δεύτερη είτε στην τρίτη θέση. Η δεύτερη θέση θα του δώσει πλεονέκτημα έδρας στον ημιτελικό, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι δυο του βαθμοί να συνδυαστούν με τρίποντο του Φοίνικα. Με κάθε άλλο αποτέλεσμα στο Βραχάτι και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, ο Εθνικός θα τερματίσει τρίτος.


4
 4) Εάν ο Εθνικός πάρει τρίποντο στην Κηφισιά οι πιθανότητες να τερματίσει 2ος ή 3ος είναι 50%-50%. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα στο Βραχάτι. Αν ο Φοίνικας κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ, ο Εθνικός θα βγει 2ος, που θα είναι η ψηλότερη θέση στην 40χρονη ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα αν κερδίσει ο Παμβοχαϊκός με οποιοδήποτε σκορ, τότε θα αναδειχθεί αυτός 2ος και θα αναμετρηθεί με τον 3ο Εθνικό στον ημιτελικό έχοντας πλεονέκτημα έδρας.
 
Η θέση στα play off και η πολυπόθητη έξοδος στην Ευρώπη είναι στα χέρια του Εθνικού. Αρκεί στο ραντεβού με την ιστορία που δίνει το Σάββατο 30/3 στην Κηφισιά να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό. Διαφορετικά θα εξαρτάται από την εξέλιξη των άλλων δυο παιχνιδιών, αυξάνοντας την αγωνία των φίλων του, ρισκάροντας τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και προσφεύγοντας σε παρακλήσεις στην θεά Τύχη.
πηγη www.thrakisport.gr