Σελίδες


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«Πνεύμονας ζωής» για το Βόλεϊ η επαρχία



«Πνεύμονας ζωής» Παμβό και επαρχία
Δύο εβδομάδες πριν, ο Παμβοχαϊκός και ο Δήμος Βέλου – Βόχας ανέλαβαν την διοργάνωση του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ στο Βραχάτι, υπό την αιγίδα της ΕΣΑΠ.
Για κάποιους θεωρήθηκε ρίσκο, μια και η ομάδα της Κορινθίας δεν συμμετείχε στην διοργάνωση.
Και όμως, το φάιναλ φορ στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πέρα από οπαδικές προτιμήσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει τον κόσμο του στο πλευρό του, οι φίλαθλοι του αθλήματος, έδωσαν δυναμικό παρών.

Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο: Το Βραχάτι, η Βόχα, η Κορινθία, γενικότερα η επαρχία αγαπούν το άθλημα, είναι το παρόν και το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Τα τελευταία 2 χρόνια άλλωστε, το συγκεκριμένο μήνυμα, θα το έχουν αντιληφθεί όσοι ασχολούνται με το ελληνικό βόλεϊ. Δεν γίνεται διαφορετικά. Εκτός αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια τους, έχοντας ξεμείνει στις εποχές της παντοδυναμίας των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Ηρακλή.

Θέλοντας και μη, η αλήθεια είναι μία. Η επαρχία αποτελεί τον «πνεύμονα ζωής» του αθλήματος και για την Κορινθία είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Παμβοχαϊκός είναι μια από τις επαρχιακές ομάδες, που αφήνουν το στίγμα τουςστον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ. Μαζί με τον Φοίνικα Σύρου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τη ΛαμίαΟμάδες που στηρίζονται στον κόσμο τους, που ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες, μπορούν να επιβιώσουν και μέσα απ’ αυτές να επιβιώσει το ίδιο το άθλημα και όλοι όσοι ασχολούνται μ’ αυτό. Εκεί κρύβεται το μυστικό και μακάρι να το συνειδητοποιήσουν άπαντες.

Ουσιαστικά, η φετινή σεζόν εξελίσσεται σε μια μονομαχία του Ολυμπιακού με την επαρχία. Με τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται στην… εντατική, οι επαρχιακές ομάδες είναι αυτές που δείχνουν ικανές να κοντράρουν τους «ερυθρόλευκους». Και ειδικότερα, ο Παμβοχαϊκός, ο Φοίνικας, ο Εθνικός. Η ομάδα της Κορινθίας έκανε πέρυσι το πρώτο μεγάλο βήμα, με την 3η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη και φέτος δείχνει πως μπορεί να «χτυπήσει» τίτλους!

«Σφύζει από υγεία» ο Παμβοχαϊκός είναι με διαφορά ο πλέον οργανωμένος σύλλογος στο Νομό μας και όχι τυχαία, σε γκάλοπ που διοργάνωσε τοπική ιστοσελίδα στο ξεκίνημα της σεζόν, ψηφίστηκε από τον κόσμο ως η δημοφιλέστερη ομάδα, πάνω και από την ποδοσφαιρική Κόρινθο. Και βέβαια, τα οφέλη που έχει η Κορινθία απ’ τον Παμβοχαϊκό την τελευταία διετία είναι πολλαπλά, με κυριότερο την προβολή του Νομού.

Πέρα από την εξαιρετική δουλειά και τις θυσίες που έχει κάνει η διοίκηση, τη σταθερή παρουσία του Νίκου Ζαλμάστην τεχνική ηγεσία και τους σπουδαίους αθλητές (Δημητρακόπουλος, Καλντέιρα, Πανταλέων, Ντουσάρμ, Τερζής, Καραγιάννης κ.α), που έχουμε απολαύσει την τελευταία διετία, ο κόσμος είναι αυτός που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ομάδας. Πέρυσι, ο Παμβοχαϊκός ήταν δεύτερος στη σχετική λίστα με τα εισιτήρια της Α1, έχοντας ποσοστό πληρότητας 83% στο «Γ. Τριαντάφυλλος». Στην συνολική τηλεθέαση, μέσα από τον συνδρομητικό κανάλι που καλύπτει το πρωτάθλημα, ήταν 4ος  (670.000 κόσμος) και πρώτος στην τηλεθέαση των χάι λαιτς της αγωνιστικής! Τρίτος στον συνδυασμό κάλυψη – τηλεθέαση με 2ο τον Φοίνικα Σύρου.

Οι φίλαθλοι του Παμβοχαϊκού ακολουθούν την ομάδα σχεδόν σε όλα τα εκτός έδρας ματς και ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο Ρέθυμνο. Μια ακόμη διάκριση για την ομάδα, που θα παλέψει για την υπέρβαση στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, έχοντας ως μεγάλο πόθο, την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου. Τώρα, είναι η πιο κρίσιμη ώρα για τον Παμβό, καθώς πέρα από το Κύπελλο, πλησιάζουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η ομάδα είναι πανέτοιμη, έχει διάθεση, πίστη, πάθος για μεγάλα πράγματα. Ο κόσμος πρέπει να τη στηρίξει περισσότερο από ποτέ. Το ταξίδι συνεχίζεται για τον ιστορικό σύλλογο του Βραχατίου, με την ελπίδα όλων μας τον Μάη να είναι οι γλυκές οι αναμνήσεις.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ SPORTS