Σελίδες


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη του Γρηγόρη Κοντοστάθη!!


O «Κοντο» στο thrakisport.gr

O «Κοντο» στο thrakisport.gr

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στo thrakisport.gr ο 18χρονος ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Κοντοστάθης όπου μίλησε για την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Α1, για την κατάκτηση του Κυπέλου Εφήβων, για τους προσωπικούς στόχους και τα όνειρα του, αλλά και για την μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από τα tattoo...

Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης από την ηλικία των 14 χρονών και με προπονητή του τον Δημήτρη Τσουλκανάκη θυμάται: «αφιέρωσε αρκετό χρόνο μαζί μου, ώστε να μπορέσω φτάσω στο επίπεδο με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας τότε καθώς έπαιζαν βόλλεϋ πιο πολλά χρόνια από εμένα και γι' αυτό θα ήθελα να τον ευχαριστήσω».
Βασικός υποστηρικτής του ήταν και είναι ο πατέρας του Απόστολος Κοντοστάθης, μιας και είναι βετεράνος πρωταθλητής του Στίβου. Συγκεκριμένα μας λέει ο Γρηγόρης: «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ο πατέρας μου με είχε μέσα στα γήπεδα είτε με μια μπάλα και να τρέχω από εδώ και από εκεί είτε να τον παρακολουθώ να προπονεί τις αθλήτριες του. Επίσης από μικρή ηλικία μου πέρασε τη νοοτροπία του ''πρωταθλητή'' όπως και τεχνικές και ασκήσεις στα βάρη που στερούνται πολλοί αθλητές του βόλλεϋ. Ακόμα και σήμερα όταν έχουμε κενή περίοδο ακολουθώ το ατομικό πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει».
Για τη συμμετοχή του στην ανδρική ομάδα του Εθνικού ο Γρηγόρης τονίζει: «Όταν στα 14 ξεκίνησα να παίζω βόλλεϋ το όνειρο μου ήταν να φορέσω την φανέλα της μεγάλης ομάδας. Πέρσι όταν μπήκα στην ομάδα στην αρχή ήμουν φοβερά αγχωμένος καθώς έπρεπε να κάνω προπόνηση με αθλητές οι οποίοι και ηλικιακά και αγωνιστικά ήταν μεγαλύτεροι από μένα. Αυτό όμως με τον καιρό πέρασε και πλέον στον Εθνικό αυτό που μας κάνει μοναδικούς είναι ότι είμαστε μια οικογένεια όλοι και αυτό πιστεύω ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα που θα ήθελαν πολλές ομάδες να το είχαν». 
Ο λίμπερο του Εθνικού όμως από πολύ μικρή ηλικία έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά κύπελα σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο. «Όλες οι ομαδικές διακρίσεις που έχουμε είναι με την ομάδα του Εθνικού και με την σχολική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. Δεν νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ το καλοκαίρι του 2009 όταν εμείς τότε παιδάκια 14-15 χρονών είχαμε κερδίσει τον Ηρακλή μέσα στην Αλεξανδρούπολη 3-1 και είχαμε κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων.

final 4  -    6 20130320 1225197038

Μετά την επομένη χρονιά ακολούθησε μια τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και μια δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λυκείων. Θεωρώ χρυσή χρονιά την σεζόν 2010-2011 όπου ο Εθνικός με την ίδια ακριβώς ομάδα κάνει το double και κατακτάμε και το εφηβικό και το παιδικό πρωτάθλημα. Το 2011-2012 κατακτήσαμε και πάλι το εφηβικό πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενη φορά και φτάνουμε στο 2013 όπου κατακτούμε το εφηβικό πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη φορά».


Τις δυο τελευταίες χρονιές όμως ο Γρηγόρης έχει πάρει διάκρισεις και σε ατομικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των εφηβικών Πρωταθλημάτων καθώς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος λίμπερο του πρωταθλήματος εφήβων το 2012 και το 2013 και αυτό πιστεύουμε πως το οφείλει στον Σάκη Μουστακίδη που τον δοκιμάζει στη θέση του λίμπερο (η φυσική του θέση είναι ακραίος) σε αρκετά παιχνίδια και προπονήσεις της αντρικής ομάδας, αλλά και στον προπονητή του στους εφήβους, Γιάννη Ανδρεάδη, που τον αξιοποίησε ιδανικά στη συγκεκριμένη θέση και τον έφερε σ' αυτή τη διάκριση.

kontostathis2


Το καλοκαίρι πλήσιάζει και ο «Κοντο» κάνει σχέδια και μας βεβαιώνει ότι φέτος θα ανεβάσουν τον πήχη ακόμη υψηλότερα μαζί με τον φίλο και συμπαίκτη του στο Beach Volley, Γιάννη Καβαρατζή. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το τέλος της σεζόν με την ομάδα του Εθνικού θα πετάξουμε τα παπούτσια και θα αρχίσουμε να τρέχουμε στις παραλίες με τον Καβαρατζή. Κάθε χρόνος που περνά ανεβάζουμε τον πήχη και βάζουμε μεγαλύτερους στόχους. Πέρσι είχαμε μια 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, μια 9η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια 13η στο Ευρωπαϊκό με την Εθνική ομάδα. Επιδόσεις τις οποίες θα παλέψουμε για να τις βελτιώσουμε. Φέτος εφόσον δεν έχουμε και τις πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες πέρσι μας έκαναν να ξεκινήσουμε συστηματική δουλειά μετά τις 16 Ιουνίου, θα μπούμε από νωρίς στην σκληρή δουλειά και θα μας είναι πιο εύκολο να συναγωνιστούμε ομάδες οι οποίες παίζουν καθαρά Beach Volley».

Στις αρχές του μήνα δημοσιεύσαμε στο thrakisport.gr άρθρο γνωρίζοντας τη μεγάλη αγάπη του Γρηγόρη, που δεν είναι άλλη από τα tattoo... « (Ξεσπά σε γέλια!) Είναι κάτι που οι πιο πολλοί ιδίως μεγάλης ηλικίας τα βλέπουν με ''μισό μάτι'' και τα κατακρίνουν. Σίγουρα δεν είναι κάτι που είναι για όλους αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι ένα μόνιμο κόσμημα και ένας τρόπος για να διακοσμείς το σώμα σου. Άμα κάνεις ένα μετά είναι δύσκολο να ξεκολλήσεις καθώς είναι κάτι σαν εθισμός.. Αλλά αυτό που δεν μ' αρέσει είναι ότι γενικά με το που σε βλέπουν γεμάτο tattoo κατευθείαν χωρίς να σε ξέρουν σχηματίζουν μια γνώμη για σένα (η οποία συνήθως δεν είναι η καλύτερη) και εσύ με τον χαρακτήρα σου την αλλάζεις αμέσως. Αυτό είναι μια πραγματική πρόκληση».
kontostathis 3
Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην ρωτήσουμε τον Γρηγόρη και για το «Fan Club» του, μιας και στον τελικό του πρωταθλήματος Εφήβων είδαμε αναρτημένο πανό με σύνθημα "Κοντο ζούμε χωρίς μπλούζα να σε δούμε". Ο ώριμος όμως λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μας απαντάει: «Θα ήταν χαζό άμα κάποιος έφηβος αθλητής μιλούσε για fan club ή fans σε αυτήν την περίοδο τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη. Ήταν απλά μια κίνηση από τους ''τρελούς'' φίλους μου που ήθελαν να μου κάνουν έκπληξη. Ήταν κάτι που δεν περίμενα με τίποτα (πάλι ξεσπάει σε γέλια). Παρόλα αυτά γέλασαν και οι συμπαίχτες μου και αυτό βοήθησε να σπάσει και η νευρικότητα του τελικού».

Εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε στον αγαπητό Γρηγόρη πολλές επιτυχίες και είμαστε σίγουροι πως έχει ακόμη να δώσει πολλά στην ομάδα του Εθνικού αλλά και γενικότερα στο Βόλλεϋ,τόσο στη σάλα όσο και στην άμμο.
πηγη www.thrakisport.gr