Σελίδες


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σημαία η φανέλα του Σαμ και ο Εθνικός στην τρίτη θέση της Volleyleaque!!!



Νίκη για Σαμ και ο Εθνικός ψηλότερα

Τρίτη συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε ο Εθνικός που με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού για τον εξ αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής βρίσκεται πλέον μόνος στην τρίτη θέση, μειώνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Παμβοχαϊκό.
Το παιχνίδι διεξήχθη σε μια έντονα συγκινησιακά ατμόσφαιρα, αφού πριν τον αγώνα έγιναν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον αδικοχαμένο Νίκο Σαμαρά, ο οποίος αγωνίστηκε και στις δυο ομάδες, αλλά και σε ένα κατάμεστο γήπεδο, παρουσία και 100 οπαδών του τριφυλλιού.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κέρδισε πολύ εύκολα το πρώτο σετ και ίσως πίστεψε ότι έτσι θα εξελίσσονταν και το υπόλοιπο του παιχνιδιού, αιφνιδιάστηκε όμως από την αντίσταση και τη μαχητικότητα του Παναθηναικού, που έβαλε δύσκολα στο Σάκη Μουστακίδη και του παίκτες του. Ωστόσο οι ΕΒρίτες με όπλο το μπλοκ αλλά και τον Ράιτς, ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και στα τελειώματα των σετ έφτασαν στο 3-1 και το τρίποντο.

Στο πρώτο σετ ο Εθνικός θέλει να δείξει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Και τα κατάφερε. Με μια επιβλητική εμφάνιση ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δεν άφησε καν τους πράσινους να μπουν στο παιχνίδι. Το 25-14 έγνε με συνοπτικές διαδικασίες ...

Και ενώ όλοι περίμεναν ανάλογη συνέχεια και στο δεύτερο σετ, ξάφνου η εικόνα άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την υποδοχή του έκανε λιγότερα λάθη και πήρε από την αρχή ένα προβάδισμα ασφαλείας. Ο Εθνικός με εκλάμψεις προσπαθούσε να αντιδράσει αλλά δεν έφταναν. Προς τα τέλος μάζεψε τη διαφορά όταν το 21-24 χάρη σε σερβίς του Ράιτς και μπλοκ του Δαλακούρα αλλά ο Ιωάννου με μπλοκ άουτ διαμόρφωσε το 23-25 και το 1-1 σετ.

Μετά το 1-1 το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Τουλάχιστον μέχρι τους τελευταίους πόντους του τρίτου και τέταρτου σετ. Εκεί ο Εθνικός ήταν αυτός που ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες, πιο αποτελεσματικός και με λιγότερα λάθη. Στο τρίτο το 16-15 έγινε 16-17 για να «γυρίσει» πάλι σε 19-17. Ο ΠΑΟ μείωσε στον πόντο 20-19 αλλά οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και «κλείδωσαν» το 2-1.

Στο τέταρτο το σκορ ήταν ισόπαλο μέχρι το 17-17. Το 17-18 με ένα σερί 4-0 με δυο μπλόκ και δυο επιθέσεις του Ράιτς έδωσαν ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.
Τα σετ 25-14, 23-25, 25-21, 25-20
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Ράιτς 23 (14/28 επ., 4 άσοι, 5 μπλοκ), Γραμματικάκης 9 (5/8 επ., 4 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 2, Παπάζογλου 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 11 (9/18 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 76% υπ. - 52% άριστες), Κουμεντάκης 13 (12/23 επ., 1 μπλοκ, 77% υπ. - 45% άριστες), Μίτρεφ -λ (82% υπ. - 65% άριστες) / Κόβατς.
Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός 1, Γουολκερ 11 (8/17 επ., 3 άσοι), Ιωάννου 19 (17/41 επ., 2 άσοι), Πρωτοψάλτης 11 (10/22 επ., 1 άσο, 86% υπ. - 69% άριστες), Στίγγας 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 9 (7/15 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ). Ζήσης -λ (74% υπ. - 43% άριστες) / Μανιόπουλος , Βολουδάκης, Μαδούρας.
πηγη www.thrakisport.gr


Η φανέλα του Σαμαρά θα μείνει για πάντα στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης

    Η φανέλα του Νίκου Σαμαρά θα κοσμεί το κλειστό της Αλεξανδρούπολης για πάντα
©thrakisport.gr
Πριν την έναρξη της εξ αναβολής αναμέτρησης της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Εθνικό και Παναθηναϊκό στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις φόρο τιμής στον Νίκο Σαμαρά, έναν αδικοχαμένο άνθρωπο, αγαπητό σε όλους, που έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ και ο οποίος τίμησε τη φανέλα του Εθνικού.
 Μια φανέλα μεγάλων διαστάσεων με το αγαπημένο του νούμερο το 9 και το όνομά του, στα χρώματα του Εθνικού με το σήμα του αλλά και την ελληνική σημαία αναρτήθηκε ψηλά στη μια πλευρά του γηπέδου. Και θα παραμείνει εκεί ως ένδειξη μνήμης και σεβασμού στον μεγάλο Νίκο Σαμαρά. Η άξια –συγχαρητηρίων- κίνηση αυτή, ήταν σκέψη της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός την οποία και είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Γιάννης Τζίμας στη Nova.
Οι παίκτες του Εθνικού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τοποθετήθηκε φωτογραφία του όπου οι αθλητές  κατέθεσαν λίγα λουλούδια. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη.