Σελίδες


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο!!! Απεβίωσε ο Νίκος Σαμαράς!!!


Σοκ!!! Απεβίωσε ο Νίκος Σαμαράς!!!
Απίστευτο, ο συμπατριώτης μας, ο φίλος, ο συμπαίκτης, ο ΜΕΓΑΛΟΣ αυτός αθλητής ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» από την ζωή πριν από λίγη ώρα. Ο «θρύλος» του ελληνικού βόλεϊ έσβησε στα 42 του χρόνια από ανεύρισμα στον εγκέφαλο. Πριν λίγο οι γιατροί στο Λαϊκό νοσοκομείο επιβεβαίωσαν τον θανάτου βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό βόλεί αλλά και όλον τον ελληνικό αθλητισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Σαμαράς γύρω στις 15.00 και ενώ βρισκόταν με φίλους από την οικογένεια του Βόλεϊ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο. Λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του ενώ στο μεταξύ είχε κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αμέσως έγιναν προσπάθειες ανάνηψης αλλά μέσα στο ασθενοφόρο υπέκυψε. Στο Λαϊκό Νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ανεύρισμα στον εγκέφαλο.

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ, 
ΟΛΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΕΝΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ,
 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ...


Θλίψη και πόνος για τον χαμό του αγαπημένου «Σαμ» (βιογραφικό)Θλίψη και πόνος για τον χαμό του αγαπημένου «Σαμ» (βιογραφικό)

ΠΗΓΗ www.volleynews.gr
Είναι από τις ειδήσεις που δεν μπορείς να πιστέψεις. Ο κόσμος του βόλεϊ αλλά και απλοί άνθρωποι που γνώριζαν τον Νίκο Σαμαρά δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική είδηση. Όσοι έζησαν την πορεία του Σαμαρά έζησαν και τις χρυσές εποχές του ελληνικού βόλεϊ και κυρίως την ονειρική πορεία της ακριτικής Ορεστιάδας. Έζησαν τη μετά Γάνδη εποχή, το Κοσμοβόλεϊ της Αθήνας. Ο Νίκος πήρε «μαζί του» ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ.
To βιογραφικό του Σαμαρά
Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου 1970. Είχε συμπληρώσει 263 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών και 160 συμμετοχές στην Εθνική Εφήβων. Αγωνίζονταν ακραίος με ύψος 2.02.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ορεστιάδα όπου έμεινε μέχρι το 1998 για να πάρει μεταγραφή στην ιταλική Φαλκονάρα (1998-99).

Το 1999 προκαλεί αίσθηση η επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή με τον οποίο κατακτά και τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του (το κύπελλο Ελλάδας του 2000 νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό της Πάτρας).

Το καλοκαίρι του 2000 φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού όπου μένει μέχρι το 2002. Επιστρέφει για μία σεζόν στην Ορεστιάδα και λίγο αργότερα πέρνει την απόφαση να πάει στην ΑΕΚ.
To 2006 πηγαίνει στην τουρκική Φενερμπαχτσέ και η παρουσία του δημιουργεί «φαν κλαμπ» αναγκάζοντας τον ίδιο να δηλώσει πως τα καλύτερα του τα πέρασε στην Φενέρ.

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Πριν από τρία χρόνια επέστρεψε και πάλι στα γήπεδα για λογαριασμό του Μίλωνα τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην Βόλεϊ Λιγκ. 


Το περασμένο καλοκαίρι δέχεται πρόταση από τον Μίλωνα να ανανεώσει το συμβόλαιο του αλλά αποφασίζει να μοιράσει τη ζωή του μεταξύ Λήμνου και Αθήνας. Στη Λήμνο ίδρυσε και τον σύλλογο ΑΕ Λήμνου Sports Club, ενώ παράλληλα με συνεργάτη τον Θανάση Πανούτσο είχε πλάνο για αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου μπιτς βόλεϊ στο ΣΕΦ.
Οι κορυφαίες στιγμές με την Εθνική Ελλάδας:
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Αθήνα 1989
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Αθήνα 1994
- 2η θέση στο κύπελλο συνομοσπονδίας (SEV) Ευρώπης με την Ορεστιάδα
- Κυπελλούχος Ελλάδος με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 2000
Ηταν παντρεμένος με την Έλενα και αφήνει πίσω του τον 5χρονο Στράτο.
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...