Σελίδες


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η συγκίνηση και τα δάκρυα του αρχηγού



Η συγκίνηση και τα δάκρυα του αρχηγού
Αποστολή στην Θεσσαλονίκη: Γιώργος Πανταζίδης  
 Οι παίκτες του Εθνικού πέρασαν πολλά όλη την εβδομάδα. Ο χαμός του Νίκου Σαμαρά, που τόσο άδικα και πρόωρα μας αποχαιρέτισε πριν δέκα μέρες, τους στοίχισε ψυχολογικά. Ο Νίκος, ο «αετός» του Έβρου, ήταν συμπαίκτης τους, ήταν φίλος με τα περισσότερα παιδιά. Για τον Γιώργο Παπάζογλου και τον Ακη Σιδηρόπουλο, ήταν κάτι παραπάνω. Άλλωστε ήταν από αυτούς που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Εβρίτη, στο νησί του Αιγαίου όπου και βρέθηκαν για το τελευταίο αντίο.
 Οι δυο τους ακόμη δεν έχουν πιστέψει το παιχνίδι που επεφύλαξε η μοίρα. Νιώθουν ότι θα αντικρίσουν και πάλι τον Νικόλα για μια κόντρα στο γήπεδο ή για το παρεάκι μετέπειτα. «Μεγάλη προσωπικότητα, άνθρωπος απίθανος, με απίστευτο χιούμορ. Για μένα ο Νίκος δεν έχει φύγει. Είναι και θα είναι εδώ. Για πάντα», είπε με τρεμάμενη φωνή και με μάτια βουρκωμένα ο κουμπάρος του Ακης Σιδηρόπουλος. 
 Την Παρασκευή, ο αρχηγός του Εθνικού, δεν άντεξε. Μετά από την υπερπροσπάθεια κατά η διάρκεια του αγώνα και μετά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε, με δεδομένη την συναισθηματική φόρτιση που κουβαλούσε μέσα του, στο τέλος ξέσπασε. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έτρεξε στον πάγκο όπου και ξέσπασε σε λυγμούς. Υπέγραψε το φύλλο αγώνα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Δεν υπήρχε διάθεση να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη του Εθνικού στη Μίκρα επί του Άρη, Αμέσως μετά και οι συμπαίκτες του, έτρεξαν να τον παρηγορήσουν... 

πηγη thrakisport.gr