Σελίδες


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο Εθνικός φιλοδοξεί να σπάσει την 20ετή παράδοση του Ηρακλή!!


Τετράδα ο Εθνικός, 20ετή παράδοση το «όπλο» του Ηρακλή
Σπουδαία αναμέτρηση διεξάγεται το Σάββατο 26/1 (19.00) στον Έβρο ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.
Ο γηπεδούχος Εθνικός που έχει πάρει τα ...πάνω του τελευταία θέλει το «τρίποντο» για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των ομάδων που ακολουθούν. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ο Σάκης Μουστακίδης που δήλωσε στο volleyleague.gr «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Είναι ένας κρίσιμος αγώνας απέναντι σε μια ομάδα που έχει βαριά φανέλα. Δεν πρέπει να κοιτάμε το πως είναι ο Ηρακλής, αλλά το τι θα κάνουμε εμείς για να νικήσουμε. Πρέπει να κερδίζουμε εμείς και όχι να χάνουν οι άλλοι».
Ο Ηρακλής θέλει βαθμό ή βαθμούς για να μπορέσει να διασφαλίσει το συντομότερο δυνατό την παραμονή στην κατηγορία, όμως σε αυτό τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και η φυγή των ξένων αθλητών αποτελούν αρνητικούς παράγοντες. Ακόμα ένα ματς χωρίς τον Παύλο Κουζούνη διαθέσιμο, με πιθανό αντικαταστάτη του τον Παναγιώτη Μπερμπέρογλου. Η παράδοση είναι με την ομάδα του Αντρέι Κράβαρικ που μιλώντας στο volleyleague.gr: «Η ευχή μου είναι να μην έχω άλλους τραυματισμούς και άλλα προβλήματα. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα περάσουμε δύσκολα στην Αλεξανδρούπολη αλλά θα παλέψουμε με τις δυνάμεις που έχουμε. Κέρδος θα είναι για την ομάδα μου ακόμα και ένα... σετ. Δεν έχει τελειώσει τίποτα στη βαθμολογία και πρέπει να μαζέψουμε κι άλλους βαθμούς για να κινηθούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια».
Σε 19 αγώνες που έχουν γίνει από το τη σεζόν 1997-98 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων ο Εθνικός δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Ηρακλή στην Αλεξανδρούπολη και τις δύο νίκες που έχει σημειώσει είναι στη Θεσσαλονίκη τις σεζόν 2003-04 και 2006-07. Από τη σεζόν 2002-03 που ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στην Volleyleague και με εξαίρεση τη σεζόν 2009-10 που «απουσίασε» και βρέθηκε στην Α2 ανδρών έχουν γίνει 19 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων και ο Ηρακλής προηγείται στις νίκες 17-2. Στην Αλεξανδρούπολη έχουν γίνει 9 αγώνες με τον Ηρακλή να είναι αήττητος έχοντας χάσει μόνο ένα σετ.
πηγη www.volleynews.gr