Σελίδες


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κράβαρικ: «Αξίζει να παίξει στην Ευρώπη ο Εθνικός»

Κράβαρικ: «Αξίζει να παίξει στην Ευρώπη ο Εθνικός»
Αποτελεί εμβληματική μορφή για το βόλεϊ του Ηρακλή και η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένη με τις χρυσές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη που έζησε την τελευταία δεκαετία ο «γηραιός». Για χρόνια αθλητής και αρχηγός του, πλέον από φέτος έχει αναλάβει τις τύχες του σαν προπονητής σε μια δύσκολη καμπή του Ηρακλή.
Ο λόγος για τον Αντρέι Κράβαρικ. Ένας εκπληκτικός βολεϊμπολίστας αλλά συνάμα ένας σπουδαίος άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα που κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση, καθώς και το χειροκρότημα στα περισσότερα γήπεδα που αγωνίστηκε, ενώ αν και Σλοβάκος μετά από χρόνια στην χώρα μας απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.
Τον Κράβαρικ το Σάββατο, πέρα από τους φίλους του Ηρακλή, τον χειροκρότησαν και οι φίλαθλοι της Αλεξανδρούπολης.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θυμούνται σαν αθλητή του Εθνικού την αγωνιστική περίοδο 1995-96 (τότε με συμπαίκτη τον Σουηδό Γιάτσεκ Κρεζακόφσκι και πασαδόρο τον σημερινό αρχηγό του Εθνικού Άκη Σιδηρόπουλο), με την Αλεξανδρούπολη να αποτελεί τον δεύτερο σταθμό στην μεγάλη καριέρα του στην Ελλάδα μετά τον ΠΑΟΚ ο οποίος τον πρωτοέφερε. Ο Αντρέι ακόμη διατηρεί φιλίες στην πόλη του Έβρου και κάθε φορά που έρχεται χαιρετά πολύ κόσμο.
Ο Κράβαρικ σε δηλώσεις του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στον Εθνικό, σημείωσε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η μέχρι τώρα δεύτερη θέση ,ενώ ευχήθηκε να αγωνιστεί του χρόνου στην Ευρώπη.
Στη δήλωσή του στη Nova και τον Γιώργο Πανταζίδη , ανέφερε τα εξής:
«Για τον Εθνικό θέλω να πω ότι δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται τόσο ψηλά ση βαθμολογία. Έχει μαζέψει έμπειρους και καλούς παίκτες. Και φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά ξέρουν που πατάνε, τι ζητάνε και πώς να φέρουν το αποτέλεσμα. Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ψηλά στην 2η - 3η θέση και όχι τυχαία, αφού οι παίκτες της κάνουν αυτό που μπορούνε. Κάτι τέτοιο θα ήθελα να γίνει στον Ηρακλή τις τελευταίες αγωνιστικές. Εύχομαι πραγματικά να έχει καλή συνέχεια η Αλεξανδρούπολη. Από εδώ έχει περάσει πολύς κόσμος, χαίρομαι που και εγώ ήμουν παρών στην ομάδα του Εθνικού και αγωνίστηκα με την φανέλα του. Τότε ήταν πολύ πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Άλλες εποχές. Η Αλεξανδρούπολη θα έχει πολύ καλή συνέχεια, εύχομαι αυτή τη χρονιά επιτέλους να ξεκινήσει να παίζει στην Ευρώπη. Πραγματικά αξίζει με τόσες προσπάθειες που έχουν κάνει οι άνθρωποί της>>.
πηγηwww.thrakisport.gr