Σελίδες


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

«Ανησυχώ και αμφιβάλλω»
Με την ευκαιρία της έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων και τη συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στον όμιλο της Άγκυρας ο πρώην υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ Θανάσης Μαργαρίτης μας απέστειλε επιστολή με τις ανησυχίες του αλλά και τις ευχές του για «καλή επιτυχία» στα «πιτσιρίκια» του Μάκη Δημητριάδη...
Το Σάββατο στην Άγκυρα ξεκινάει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Στους αγώνες αυτούς μετέχει και η Εθνική ομάδα των Παίδων. Το άθλημά μας δυστυχώς πια δεν έχει να προσφέρει σχεδόν τίποτα τα τελευταία χρόνια από επιτυχίες στον διεθνή χώρο ενώ η εσωτερική κατάσταση προχωρά από το κακό στο χειρότερο!
ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν οι αναπτυξιακές ομάδες, της Εθνικής Εφήβων και της Εθνικής Κορασίδων πριν 2 χρόνια, της Εθνικής Παίδων πέρυσι και των Εθνικών Παίδων και Κορασίδων αυτή τη χρονιά!
Μέσα σε αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι μας παρακολουθούμε τον αργό θάνατο του αθλήματος μας και δυστυχώς ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ να μπορούμε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!
Δυστυχώς για μένα, οι κινήσεις και οι αποφάσεις πάνω στον ευαίσθητο τομέα της ανάπτυξης μου δίνουν το δικαίωμα ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ και να ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ για το μέλλον του ελληνικού Volley.
Πώς μπορεί κανείς να αισθανθεί όταν βλέπει
·     πρόχειρα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΟ πολλές φορές χαρακτήρα,
·     πρόσληψη Περιφερειακών προπονητών που θα δουλεύουν το μισό χρόνο (αυτό εν μπορώ να καταλάβω) και χωρίς οικονομικές δυνατότητες να γυρίζουν την περιφέρειά τους, και προπάντων
·      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Πανελλήνιων ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ τη στιγμή που θα έπρεπε ο θεσμός αυτός να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ !!
Σε προηγούμενη παρέμβασή μου ζήτησα από την Ομοσπονδία ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ . Δεν είδα κανένα από αυτά τα δύο. Ωραία είναι τα σχέδια αρκεί να είναι μέσα στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα στο σύγχρονο Volley και προπάντων να υλοποιούνται.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δυο Εθνικές μας ομάδες, η Εθνική των Παίδων και η Εθνική των Κορασίδων, θα ριχτούν στη μάχη των Πανευρωπαϊκών αγώνων. Έχουν την ευκαιρία τα παιδιά αυτά , άσχετα αν θα μπορέσουν να αναρριχηθούν στις ψηλές θέσεις ή όχι, να πάρουν εξαιρετικές εμπειρίες από αυτούς τους αγώνες.
Η Εθνική παίδων που αρχίζει τους αγώνες της πρώτη , όπως είχα επισημάνει εδώ και 2 χρόνια έχει τα φόντα να διακριθεί, ακόμα και να πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όμως αυτός δεν θα πρέπει να είναι ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ μας. ΣΚΟΠΟΣ μας και ΚΑΘΗΚΟΝ μας θα πρέπει να είναι:
·         Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και η περαιτέρω ΕΞΕΛΙΞΗ αυτών των παιδιών.
·         Οι ομάδες αυτές να αποτελέσουν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τις επόμενες
·         Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ αυτών των αγώνων για απόκτηση εμπειριών και γνώσεων από ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ και ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μη γεμίσουμε με άγχος αυτά τα παιδιά. Ας τους ευχηθούμε λοιπόν ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ενώ παράλληλα ας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους άξιους επικεφαλής προπονητές τους κ. Δημητριάδη και κ. Μπαρζούκα.
Εμείς εδώ από μακριά, είμαστε δίπλα σας και από τώρα σας θεωρούμε ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ!!
14 Απριλίου 2011
Με εκτίμηση
Θανάσης Μαργαρίτης
Πρώην Υπεύθυνος Ανάπτυξης