Σελίδες


Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Μάριος και ο Χρύσανθος θυμούνται...


ΜΑΡΙΟΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ - ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΣΤΟ VOLLEYLEAGUE.GR

Ο Μάριος και ο Χρύσανθος θυμούνται...
Λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς της σειράς των τελικών μιλούν στο www.volleyleague.gr ο Μάριος Γκιούρδας κι ο Χρύσανθος Κυριαζής, δύο αθλητές από την συγκεκριμένη λίστα και δίνουν τα δικά τους προγνωστικά για τις μάχες του τίτλου...
ΜΑΡΙΟΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ

Επί μια δεκαετία ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού, κερδίζοντας ουκ ολίγους τίτλους, αλλά στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας φόρεσε και τη φανέλα του Ηρακλή προσθέτοντας κι άλλες κούπες στη συλλογή του.

Ο λόγος για τον Μάριο Γκιούρδα ο οποίος είναι σε… δίλλημα όσον αφορά τις προτιμήσεις του, αφού όπως παραδέχθηκε:

«Είμαι Ολυμπιακός κι όλοι το γνωρίζουν αυτό, ωστόσο στη διετία που έπαιξα στον Ηρακλή δέθηκα πάρα πολύ με την ομάδα και τον κόσμο». Ο Θρακιώτης χωρίς ενδοιασμό απάντησε ότι θα ήθελε πάρα πολύ «να παίξω κι εγώ στους τελικούς», αλλά ως θεατής πλέον έκρινε ότι: «Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη, δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και γενικά δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο η έδρα. Τον τίτλο θα πάρει η ομάδα που θα καταφέρει να βρεθεί σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων στην καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση».

Ο έμπειρος άσος τόνισε ότι:

«Ισως η πρόσφατη νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου δίνει ένα μικρό ψυχολογικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αφού κι οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει η μία στην έδρα της άλλης» ενώ στην ερώτηση μας για το αν υπάρχουν ‘παίκτες κλειδιά’ σε κάθε ομάδα σημείωσε: «Πρόκειται για δύο ομάδες που στηρίζονται στο σύνολο και στην ομαδική δουλειά. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά σε πολλά ματς είχαμε και εκπλήξεις από παίκτες που ίσως δεν τους περιμέναμε. Γι’ αυτό όπως είπα και στην αρχή δεν μπορούν να γίνουν εύκολα προγνωστικά…».

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο Χρύσανθος Κυριαζής πανηγύρισε τον πρώτο ιστορικά τίτλο του Ηρακλή (Κύπελλο 2000) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στη συνέχεια ως παίκτης του Ολυμπιακού (την περίοδο 2002-2003 με αντίπαλο τον Ηρακλή στους τελικούς).

«Εχω ζήσει πραγματικά μεγάλες στιγμές και με τις δύο ομάδες και δεν μπορώ να της βάλω σε μια ζυγαριά… Δεν είμαι οπαδός ούτε του Ηρακλή, ούτε του Ολυμπιακού όπως ξέρουν όλοι, ωστόσο είμαι πραγματικά μοιρασμένος εν όψει των τελικών», είπε ο Ηπειρώτης ακραίος ο οποίος πλέον ζει στη γενέτειρα του Πρέβεζα.

«Αν με ρωτούσατε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για το ποιο είναι το φαβορί θα σας έλεγα ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα. Τώρα όμως δεν ξέρω πόσο έχουν επηρεαστεί οι δύο ομάδες και γενικά είναι ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ζευγάρι», είπε το γενικότερο σχόλιο του για τους τελικούς και συμπλήρωσε όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο φιναλίστ:

«Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στον διαγώνιο κι είναι μεγάλο συν η παρουσία του Ντεσπέιν. Γενικά ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες μονάδες, όμως ως ομάδα, ο Ηρακλής είναι καλύτερος. Κι αν ο Ολυμπιακός δεν έχει σε καλή μέρα τον Τζούριτς ή τον Ντεσπέιν θα έχει μεγάλο πρόβλημα, ενώ ο Ηρακλής μπορεί να κερδίσει εφόσον οι παίκτες του πιάσουν συγκεκριμένα στάνταρντς απόδοσης».

Σύμφωνα πάντα με τον Κυριαζή βαρόμετρο για τις δύο ομάδες θα αποτελέσει «η απόδοση των διαγωνίων τους, αφού σε τέτοια ματς εκεί πέφτει το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση».

Εχοντας εγκαταλείψει την ενεργό δράση πέρσι το καλοκαίρι, παραδέχθηκε ότι «θα ήθελα πάρα πολύ να έπαιζα κι εγώ στους τελικούς. Κάθε αθλητής περιμένει αυτά τα ματς κάθε χρόνο και εύχομαι τουλάχιστον να δούμε καλό βόλεϊ».

Πηγή: Volleyleague.gr