Σελίδες


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ανέστης Δαλακούρας: «Έχουμε την ψυχή για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»


Ανέστης Δαλακούρας: «Έχουμε την ψυχή για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Στην εκομπή «ΣΠΟΡ ΣΚΟΡ ΡΕΚΟΡ» στον ΑΡΤ FM 90.6 φιλοξενήθηκε ο Ανέστης Δαλακούρας, μετά την μεγάλη πρόκριση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κόντρα στην Ελβετική Σόνενβερντ.
Ο διεθνής ακραίος αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε «Ήταν ένα ματς με μεγάλη ένταση. Ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Μπορεί να παίρναμε τα τρία σετ με 25-10, άλλα να χάναμε το χρυσό σετ. Όλα γίνονται στο χρυσό σετ. Π ρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος. Δείξαμε από την αρχή πόσο θέλαμε το παιχνίδι. Καταφέραμε να το πάμε σχετικά εύκολα με 3-0 στο χρυσό σετ. Εκεί οι Ελβετοί έδειξαν πως δεν παράτησαν το παιχνίδι τα έδωσαν όλα και είχαν το προβάδισμα προηγούμενοι με 13-14 αλλά καταφέραμε και καλύψαμε το ματσ-μπολ και να πάρουμε την πρόκριση».

Για τον κόσμο και τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας και την εμπειρία που δείχνει : «Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και όλοι φώναζαν συνέχεια και μας στήριξαν. Ειδικά στο χρυσό σετ που χρειαζόμασταν μια επιπλέον ώθηση γιατί ήταν δύσκολο το παιχνίδι και από ψυχολογικής άποψης. Δείξαμε πως έχουμε ψυχή και καρδιά στα σημεία που χρειαζόταν και καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση. Μια πολύ σημαντική πρόκριση για τον Εθνικό..

Και με την περσινή πορεία που κάναμε και φθάσαμε να αποκλειστούμε στο χρυσό σετ από την Λένικ δείξαμε πως έχουμε την ομάδα και τα ψυχικά αποθέματα να κάνουμε το κάτι παραπάνω και φέτος στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικές οι εμπειρίες που πήραμε πέρσι που η ομάδα βγήκε έπειτα από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και είδαμε πως είναι να αγωνίζεσαι σε Ελλάδα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φέτος είμαστε περισσότερο συνηθισμένοι σε αυτές τις καταστάσεις και πιστεύω πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να πάμε αρκετά καλά».

Για την ομάδα και τη συνέχεια στη διοργάνωση : «Ήμαστε μια νέα ομάδα αφού έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα, όμως αυτό είναι υπέρ μας γιατί πιστεύω όσο περνά ο χρόνος θα παρουσιαζόμαστε όλοι και καλύτεροι. Θέλουμε κάποιο χρόνο για να δεθούμε όλα τα παιδιά όμως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω έχουμε δίψα για διάκριση για τη νίκη και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω καλά τις ομάδες. Έχω ακούσει πως οι Φιλανδοί είναι καλοί αλλά πιστεύω πως δεν θα τους βρούμε μπροστά μας και θα παίξουμε κόντρα στους Εσθονούς.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα : «Η νίκη μας ανεβάζει ψυχολογικά γιατί ανατρέψαμε την ήττα μας στην Ελβετία και αυτό ήταν το δυσκολότερο κομμάτι. Να επιστρέψεις μετά από μια κακή εμφάνιση που κάναμε εκτός έδρας. Αυτό μας γεμίζει σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Με την ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι παρά α όσα αντιμετωπίζει η ΑΕΚ. Θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας να ήμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr