Σελίδες


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ο.ΠΕ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΗΓΗ: www.volleynews.gr

Ε.Ο.ΠΕ, κ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:«Καλύτερα τα διακλιμακιακά»

«Καλύτερα τα διακλιμακιακά»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του αθλήματος και μέλος του ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επικείμενη κατάργηση των πρωταθλημάτων Παμπαίδων, Παγκορασίδων...
Ο κύριος Χατζηπαναγιώτου αποδίδει αυτή την απόφαση σε λόγους πίεσης των παιδιών και των προπονητών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το θέμα:

“Η επιτροπή ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψιν α) την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατ΄ επέκταση και της ομοσπονδίας μας, β) την εισήγηση της οικουμενικής ΚΕΠ το περασμένο καλοκαίρι και γ) την αντίστοιχη εισήγηση του συμβούλου της ομοσπονδίας σε θέματα ανάπτυξης Νίκου Μπεργελέ, αποφάσισε και εισηγήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο την αναβολή των διοργανώσεων και αντ΄ αυτού πρότεινε την προκήρυξη διακλιμακιακών πρωταθλημάτων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, καθώς επίσης περισσότερη συμμετοχή από τις Ενώσεις και τα σωματεία.

Εκτιμήσαμε πως με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η σωστότερη αξιολόγηση από το προπονητικό τιμ της ΕΟΠΕ για τις εθνικές ομάδες παίδων-κορασίδων. Αφού εκτιμήσαμε προτάσεις από πολλούς τεχνικούς και παράγοντες, εκτιμήσαμε πως το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων δεν είναι σωστό όπως διεξάγεται, γιατί φορτώνει με πίεση τους προπονητές και τα παιδιά για διάκριση. Τέλος, στους περιφερειακούς προπονητές στην επαρχία και τα νησιά θα δοθεί η ευκαιρία για σωστότερη αξιολόγηση των παιδιών”.

Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου
Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ
Πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης


ΕΡΜΗΣ ΔΡΑΜΑΣ :«Κίνδυνος αναντιστοιχίας»


«Κίνδυνος αναντιστοιχίας»
Σε συνέχεια της τοποθέτησης του προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου σχετικά με την κατάργηση των πρωταθλημάτω παμπαίδων, παγκορασίδων και την καθιέρωση των διακλιμακιακών πρωταθλημάτων, ο Ερμής Δράμας με επιστολή του απανατάει: «Η ανταπόκριση που είχε η επιστολή του προέδρου του ΕΡΜΗ ΔΡΑΜΑΣ σχετικά...
με την κατάργηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παμπαίδων-παγκορασίδων πρέπει να αξιολογηθεί άμεσα και αποτελεσματικά από την ΕΟΠΕ.
Η Ε.Ο.ΠΕ. οφείλει να επανεκτιμήσει την στάση της στην κατεύθυνση εναρμόνισης των αποφάσεων της με την άποψη και τη βούληση των σωματείων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει απόλυτη αναντιστοιχία του Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ. με τα σωματεία, γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί, διότι τίθεται πλέον ζήτημα ουσιαστικής νομιμοποίησης του Δ.Σ. και των αποφάσεων του για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.
Η ευθύνη λοιπόν βαρύνει αποκλειστικά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, το οποίο υποχρεούται μέσω των οργάνων εκπροσώπησης του μεταξύ δύο συγκλήσεων του Δ.Σ. να τοποθετηθεί τώρα και να καταλαγιάσει τις μέχρι τώρα ήπιες αντιδράσεις.
Και φυσικά επειδή τα πάντα και όλοι κρίνονται στην πράξη, πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΕΡΜΗΣ ΔΡΑΜΑΣ και κάθε σωματείο ως οφείλουν, ανταποκρίνονται πάντα στις υποχρεώσεις τους σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης.
Έτσι λοιπόν και φέτος στην Δράμα θα διεξαχθεί, με όρους και συνθήκες που τιμούν και προάγουν το άθλημα και τα παιδιά, η Γιορτή των Αστεριών.
Δηλαδή των διαπεριφερειακό πρωτάθλημα, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρώσει τα καταστροφικά κενά που θα αφήσει η κατάργηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων, πολύ δε περισσότερο να τα αντικαταστήσει.
Δεν θίγω καθόλου την επιχειρηματολογία του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. για την κατάργηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παμπαίδων-παγκορασίδων.
Υπογραμμίζω μόνο ότι η επίκληση της οικονομικής κρίσης είναι επικίνδυνη, μας προκαλεί, δημιουργεί έντονα φαινόμενα εκνευρισμού, υποτιμά την νοημοσύνη μας και μας εμπαίζει.