Σελίδες


Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η Ε.Ο.ΠΕ. ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝ/ΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


 

Ο Παναγιώτης Σιδέρης για τα πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων


Στις 24/1/11 το Δ.Σ της ΕΟΠΕ αφού εξέτασε τις εισηγήσεις των Επιτροπών Ανάπτυξης και Πρωταθλημάτων αποφάσισε την μη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων για την Αγωνιστική Περίοδο 2010 –2011.  

Οι εισηγήσεις που οδήγησαν τις Επιτροπές στην απόφαση αυτή είναι:

α) Ο αριθμός των αγώνων για όλες τις φάσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα μικρός (5 αγώνες συνολικά για τις ομάδες που θα έχουν συμμετοχή έως και την τελική φάση) σε αντίθεση με το υψηλό κόστος, δεν περιλαμβάνει το σύνολο των ομάδων και των αθλητών της ηλικίας αυτής παρά μόνον μικρό μέρος αυτών

β) Ο ανταγωνιστικός αθλητισμός με έντονο χαρακτήρα δημιουργεί στρες με αντίθετα αποτελέσματα στους αθλητές στις μικρές ηλικίες, μπορούμε δε να το κατανοήσουμε καλύτερα όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ επηρεάζουν οι ενήλικες (γονείς κυρίως ) τα παιδιά και με πόσο στρες αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τους κρίσιμους αθλητικούς αγώνες, προκειμένου να επιτευχθεί ο ανώτατος στόχος.

γ) Οι προκρίσεις στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Παίδων – Κορασίδων δημιουργούν για την Αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011 πρόβλημα στην εύρεση των κατάλληλων ημερομηνιών, ενώ είναι γνωστό ότι δημιουργείται κάθε χρόνο αντίστοιχο πρόβλημα με την ταυτόχρονη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων beach volley

δ) Είναι δε γνωστό ότι για όλους τους προαναφερθέντες λόγους δεν διεξάγονται Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων στις περισσότερες Ομοσπονδίες.

Ανάμεσα στις προτάσεις οι οποίες πρόκειται να κατατεθούν προς το Διοικητικό Συμβούλιο από τις Επιτροπές Πρωταθλημάτων και Ανάπτυξης είναι:

1. Οι διοργανώσεις των Πρωταθλημάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων να διεξάγονται μόνο από τις Ενώσεις.

2. Η εξοικονόμηση των χρημάτων από την μη τέλεση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων να επιστραφεί υπό την μορφή bonus στις ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στην Ένωσή τους.

3. Ο ετήσιος αριθμός των αγώνων ενός επιλεγμένου αθλητή (ταλέντο) μπορεί να συμπληρωθεί με τους Διακλιμακιακούς αγώνες όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Κος Χατζηπαναγιώτου.

4. Να επαναλειτουργήσει ο θεσμός των Διακλιμακιακών αγώνων στοχεύοντας στην ανάδειξη και εξέλιξη νέων ταλαντούχων αθλητών πέρα από τον στείρο σωματειακό ανταγωνισμό καθώς και να δοθεί η δυνατότητα ώστε οι Ενώσεις διοργανώνοντας αγώνες με ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες να βοηθήσουν τους νέους αθλητές του βόλει να ταυτίσουν τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία.

5. Έμφαση στην λειτουργία των ενώσεων. Διάλογος ΕΟΠΕ – Ενώσεων με στόχο την καλύτερη συνεργασία αλλά και άμεση εφαρμογή των πολύ σημαντικών προτάσεων της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ
& Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων
Παναγιώτης Σιδέρης

ΠΗΓΗ www.volleyball.gr