Σελίδες


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΑΠ στα ημιτελικά με Ματσεράτα!

H EA Πατρών νίκησε πριν από λίγο στο «Δ.Τόφαλος» την Σέλβερ Ταλίν με 3-2 (25-22, 21-25, 25-23, 23-25, 15-10) και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου αγώνα με 3-1 σετ, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει την ιταλική Ματσεράτα...
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά το 2009) η ΕΑΠ φτάνει σε ημιτελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει φάιναλ-4 και οι ημιτελικοί είναι διπλοί.

Χωρίς τους Λιβαθηνό, Χριστοφορίδη και τον Βραζιλιάνο Αντρέ Βέρνερ που δεν έχουν δικαιώμα συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης και τους τραυματίες Ασπιώτη, Κιτσαντά, Σεγκιέρα (αγωνίστηκε ελάχιστα στο 1ο σετ) η ΕΑΠ κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να νικήσει την μαχητική Σέλβερ Ταλίν με 3-2.

Η πολύ καλή παρουσία του νεαρού κεντρικού Μακρυγιάννη, αλλά και του Σουλτανόπουλου που έκανε από τις καλύτερες εμφανίσεις του, εξαιρετικό μπλοκ και επιθέσεις από Ντορνέλας, Ντέιβινσον έφεραν τη νίκη.

Στο 13-13 του 1ου σετ η ΕΑΠ έκανε σερί 4-0 και έκανε το 17-13, ενώ καθοριστικό ήταν το 3ο σετ όπου η Σέλβερ Ταλίν προηγήθηκε 13-8, όμως, τα σερβίς του Ντορνέλας έφεραν σερί 8-0 και η η ΕΑΠ γύρισε το σκορ σε 16-13. Στο 5ο σετ η ελληνική ομάδα είχε από την αρχή προβάδισμα αλλά όταν ισοφάρισαν οι Εσθονοί η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου «πάτησε γκάζι» με σερί 4-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη.

Ηρωική μορφή ο Σεγκέιρα που με ένα πόδι έγινε αλλαγή στο 1ο και στο 2ο σετ.

Δύο κίτρινες κάρτες έδειξαν οι διαιτητές. Μία στον Γιώργο Χριστόπουλο στο 6-8 του 3ου σετ και μία στους Εσθονους στο 11-13 του 3ου σετ.

Διαιτητές: Μπόχαν Μπρλας (Κροατία) - Μίλαν Τοντόροβ (Βουλγαρία)
ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Κουρνέτας 4 με 4 μπλοκ, Μακρυγιάννης 10 (4 μπλοκ), Σουλτανόπουλος  18 , Ντορνέλας 23 (4 άσους), Ντέιβινσον 20, Μαντέκας 6 / Στεφάνου (λ. - 84%), Παπαδόπουλος, Σικέιρα 1.
ΤΑΛΙΝ (Κεελ): Μέρεσααρ 18, Πετρόβς 6, Λοφτενσές 3, Πασίτσκι 11, Κιβισίλντ 16, Κουέκαλλας 17 / Εσνα (λ. - 62% υπ.), Ρόσεβνμπλάτ 10, Κεελ, Πούλκ.
«Ηρωϊκή προσπάθεια»

Ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, τόνισε:


«Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γα την Πάτρα και το ελληνικό βόλεϊ η πρόκριση στα ημιτελικά. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα μαζί μας και μας συμπαραστάθηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες  μου για την μάχη που έδωσαν και ειδικά στο νεαρό Μακρυγιάννη ο οποίος πέρσι έπαιζε στο εφηβικό και αγωνίστηκε σήμερα σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάνουμε μια ηρωική προσπάθεια φέτος. Εχουμε Γολγοθά σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι τραυματισμοί μας έχουν στοιχίσει αλλά κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Συγχαρητήρια»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης που παρακολούθησε τον αγώνα σχολίασε: «Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στην ομάδα της ΕΑΠ,  η διοίκηση της οποίας φέτος κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που έφτασε στους 4 του Challenge Cup. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να τονώσει το βόλεϊ της περιφέρειας και εύχομαι η ΕΑΠ Λουξ να έχει καλή συνέχεια και στην συνέχεια της διοργάνωσης».

Πηγή: volleynews.gr