Σελίδες


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι ισχυροί του αθλήματος


ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ:

Ένας απ΄αυτούς που αναφέρονται είναι ο Αλέκος Παρασκευόπουλος γιός του αείμνηστου Μιχάλη

TΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ VOLLEYTIME


Αυτές είναι οι δέκα (έντεκα) ισχυρότερες προσωπικότητες του Ελληνικού βόλεϊ σήμερα! Πως και γιατί διαμορφώνουν καταστάσεις!
ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ
 Ίσως ως νεότερος κατά μια δεκαετία από τον Παναγιώτη(εντάξει οχτώ χρόνια μόλις...), μπορώ να βρω ακόμα ανθρώπους ισχυρούς στο ελληνικό βόλεϊ, καθώς δεν έχουν φθαρεί τόσο στα μάτια μου. Η κρίση είναι άκρως αντικειμενική, αν και πολλοί θα έχετε αντίθετη άποψη(Δημοκρατία έχουμε)! Όπως λέει και ο Περπερίδης, η επιλογή είναι δικιά μου και για αυτό σε περίπτωση παραπόνων, θα παρακαλούσα να τον αφήσετε ήσυχο και να ψάξετε εμένα... Όπως λέει και ο Παναγιώτης, σε επόμενα τεύχη θα ακολουθήσουν οι πιο ισχυροί παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ...
 KATA ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ
 Ο επιθετικός προσδιορισμός ισχυρός είναι βαρύγδουπος , επιδέχεται πολλών ερμηνειών, έχει θετική ή αρνητική φόρτιση και ασφαλώς μπορεί να αποδοθεί σε κάποιον με αντικειμενικά κριτήρια (αν έχει μια μεγάλη θέση) ή υποκειμενική θεώρηση της κατάστασης του (εάν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να διαμορφώσει τις εξελίξεις), Στο σύγχρονο ελληνικό βόλεϊ εκτιμώ ότι υπάρχουν λιγοστοί ''ισχυρότεροι'' και πάμπολλοι ''ισ-χ-ει-ρότεροι'' ή χείριστοι. Έσπασα το κεφάλι μου να βρω τους δέκα , δε μου έβγαιναν με τίποτα. Σταματούσα στους 3, στους 4 , στους 5. Μέχρι εκεί. Άφησα ,λοιπόν. το δύσκολο έργο της επιλογής στον Γιαννάκη που επέμενε ότι υπάρχουν και να αφήσουμε τους ισχυρότερους όλων των εποχών για το επόμενο τεύχος. Για την επιλογή ,λοιπόν, ουδεμία ευθύνη φέρω , για να είμαστε εξηγημένοι. Όχι ότι έχει πέσει έξω, απλώς έχω ενστάσεις... Δημοκρατία έχουμε ,άλλωστε, κύριε διευθυντά. Και εν πάση περιπτώσει εάν το επιθυμείτε , σύμφωνοι το αβγό έκανε την κότα, δεν θα μαλώσουμε. Tηλεφωνήματα παραπόνων δέχομαι και εγώ , δεν βγάζω την ουρά μου απέξω!
 8. Παρασκευόπουλος Αλέκος
 ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Και μόνο το γεγονός πως διοργάνωσε με επιτυχία το κομμάτι beach volley στους Ολυμπιακούς αγώνες λέει πολλά. Ο Αλέκος έχει εμπειρία στην άμμο από την εποχή που ήταν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς διοργάνωνε τα κύπελλα Θράκης, που η επιτυχία τους  ίσως να ξεπερνούσε και την σημερινή λάμψη των Masters. Στον Παρασκευόπουλο πιστώνονται τα τουρνουά σε Λευκό Πύργο και Σύνταγμα, που είναι τα κορυφαία γεγονότα ομαδικών αθλημάτων στις πιο πολυσύχναστες πλατείες της Ελλάδος. Στην δουλειά του είναι απόλυτος και αυστηρός ακόμα και με τον εαυτό του. Πάντα προσέχει τους συνεργάτες του και  καταφέρνει να παίρνει τον καλύτερο αποτέλεσμα από αυτούς. Έχει απόψεις και θέσεις και είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουμε παρουσία σε 3 συνεχόμενες Ολυμπιάδες με ομάδες beach volley και έχουμε πολλές ελπίδες για να πάμε και σε τέταρτη Ολυμπιάδα. Στα συν του είναι πως δεν έμεινε στην λάμψη του πατέρα του(κυρίαρχος κάποτε στο βόλεϊ του Έβρου και της Θράκης) και έχει γράψει την δική του ξεχωριστή σελίδα στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ.
 ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Να και σε κάτι που θα συμφωνήσουμε καθώς ο Αλέκος στην άμμο είναι δύναμη. Χρησιμοποίησε την επιρροή του στους εκάστοτε προέδρους για να αναπτυχθεί το beach volley και το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μαζί με μια κλειστή ομάδα συνεργατών (στην ''στοά'' τους) διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για να διοργανωθούν αγώνες παγκόσμιου πρωταθλήματος σε Ρόδο και Φάληρο, να γίνουν άρτιοι Ολυμπιακοί Αγώνες, να διοργανώνονται άρτια οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με χορηγούς σε όλη την Ελλάδα(και να έχουν και τηλεοπτική κάλυψη μάλιστα) και πολλά ακόμα που αν τα αναφέρουμε θα χρειαστούμε άλλες 3,4 σελίδες. Σκυλί στη δουλειά, γνώστης και σπαστικά (αλλά αποτελεσματικά) επίμονος στην λεπτομέρεια ακόμα και σε θέματα που δεν είναι και τόσο δικά του (πχ τηλεόραση). Άλλους 5,6 Αλέκους να είχαμε θα σώζαμε μέχρι και την ΕΣΑΠ.


10. Δημήτρης Τζούριτς
 ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Και μόνο το γεγονός πως ο Τζούριτς επέβαλε σε ολόκληρη Εθνική να αλλάξει θέση και να γίνει διαγώνιος, αποδεικνύει πως ο Δημητράκης έχει γίνει πλέον Δημήτρης και μπορεί να κάνει κουμάντο σε πολλά πράγματα. Είναι η σταγόνα στον ωκεανό στο ελληνικό βόλεϊ και το γεγονός ότι το ξέρει αποτελεί κατά πολλούς και μια απειλή για την αγωνιστική και προσωπική εξέλιξη του. Τόσο στην ομάδα του, όσο και στην Εθνική, δύσκολα του χαλάνε χατίρι. Το ταλέντο του είναι τεράστιο και αποτελεί ίσως την σπουδαιότερη ελπίδα μας πως το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ θα είναι καλύτερο, και αυτό τον κάνει πραγματικά ισχυρό.
 ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Ισχυρή προσωπικότητα , σύμφωνοι. Σπουδαίος παίκτης, μαζί σας. Θα συνδιαμορφώσει την εικόνα του ελληνικού βόλεϊ στο προσεχές μέλλον σύμφωνοι. Έχω δυο ενστάσεις (δεν είναι και πολλές). Αντί για το όνομα του Τζούριτς θα αράδιαζα τα ονόματα της εθνικής παίδων και εφήβων , μαζί με τα ''γατάκια'' της ανδρών και όλους μαζί θα τους έβαζα στο νούμερο 1, γιατί στην πραγματικότητα μόνο αυτοί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατεστραμμένη εικόνα. Άρα είναι οι ισχυροί και κατ' εμέ οι ισχυρότεροι. Δεν θα έβαζα μόνο Τζούριτς, γιατί με το ίδιο σκεπτικό θα έβαζα και τον Φράγκο. Αφενός ,όμως, για να μην ιππεύσουν κανένα καλάμι και αφετέρου διότι το άθλημα είναι ομαδικό (άρα η ισχύς εν τη ενώσει) θα έβαζα τίτλο: ''Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ'' και χωρίς συζήτηση δίπλα τον αριθμό 1 (''υπάρχω και ζω για σένα'' που λέει και το τζνγκλ του ΑΝΤ1)
 9. Αντρέι Κράβαρικ
 ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Ο Αντρέι είναι μεγάλη δύναμη μέσα στον Ηρακλή. Μπόρεσε και επηρέασε  από τον Ηρακλή τον Σουηδό Κρίστιανσον, όταν ο έμπειρος τεχνικός κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή. Στην ομάδα κάνει μεγάλο κουμάντο και εκτός αποδυτηρίων, καθώς στα αποδυτήρια είναι ο πρώτος και ο τελευταίος που μιλάει.  Το ένστικτο του πολλές φορές είναι σωστό και αυτό φάνηκε από την άμεση απομάκρυνση του Αρσενιάδη πριν λίγα χρόνια. Επίσης δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως ο Κράβαρικ είναι ο αρχηγός της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας. Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη πως υπάρχουν και αρκετοί έλληνες αθλητές με εξουσία, αλλά σαν αυτή του Κράβαρικ δεν έχει κανένας...
ΥΓ: Ο Κράβαρικ και μόλις σταματήσει την αγωνιστική του καριέρα, πάλι θα είναι μέσα στα κόλπα του Ηρακλή!
ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Αυτό θα ήθελα πάρα πολύ να μου το εξηγήσεις. Ο Ανδρέας (θα προτιμούσα να είχε παραμείνει Αντρέι , όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα) είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης , που απέκτησε ισχύ στον Ηρακλή και την Εθνική ομάδα (αλλά κυρίως στον Ηρακλή) κάνοντας δημόσιες σχέσεις και τα γούστα του λαού. Χρησιμοποίησε τη δημοφιλία του για να διαμορφώνει καταστάσεις (για το δικό του καλό) και το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκον. Ζημιά έκανε παρά καλό. Τα τελευταία χρόνια γελάσαμε με την ψυχή μας (οι νοήμονες δηλαδή) όταν μας είπε ότι θέλει να είναι πρόεδρος, προπονητής, παίκτης (φροντιστής, στατιστικολόγος, μασέρ και να φτιάχνει τους φραπέδες -νηστίσιμους χωρίς γάλα- που εκτοξεύουν οι οπαδοί στο ''Άμστελ Πάρκ''). Σύμφωνοι ισχυρός στα του οίκου του, αλλά εδώ εγώ θα έβλεπα με μεγαλύτερη ικανοποίηση τα παιδιά που χρησιμοποίησαν την απήχηση τους για κάτι καλό. Ας πούμε τον Λάππα, τον Ρουμελιώτη, τον Χριστοφιδέλη, τον Κουρνέτα, τον Σμαραγδή, τον Στεφάνου, τον Παπαδημητρίου.ίσως και κάποιους άλλους. Με το συμπάθειο για τον συμπαθέστατο ''Μπότσο'' ή ''μπόκο'' (ή όπως προφέρεται), αλλά παρεξήγησε κάποια πράγματα και παρεξετράπη της πορείας. Και αγωνιστικά φρονώ ότι στα δύσκολα και τα μεγάλα πάντα κρύφτηκε.


7. Ασημακόπουλος - Λεμονίδης

ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Αν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο θα ήταν οι Καρπετόπουλος - Πανούτσος! Λεμονίδης και Ασημακόπουλος(βάζω τα ονόματα με βάση την ηλικία...), αποτελούν τα τελευταία 20 χρόνια, τους απόλυτους κυρίαρχους στον χώρο της ενημέρωσης στο βόλεϊ. Βγάζουν ειδήσεις, θέματα, ενώ οι περισσότεροι θέλουν και προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις μαζί τους. Η διαφορά τους είναι πως ο Λεμονίδης είναι πιο σκληρός και απόλυτος(ως Θρακιώτης), ενώ ο Ασημακόπουλος είναι πιο συζητήσιμος και ευέλικτος(ως Πελοποννήσιος). Οι δυο τους βρέθηκαν στην καλή εποχή του βόλεϊ και έχουν κάνει τις εφημερίδες που γράφουν(ΦΩΣ και Goal) να είναι τα απόλυτα έντυπα για ενημέρωση του αθλήματος. Πλέον και με το σάιτ το Volleynews έχουν ανοίξει και άλλο την ψαλίδα, καθώς πάνω από 2.500 άτομα ημερησίως κλικάρουν στο σάιτ. Στην Volleytime έχω την τιμή να έχω κάθε βδομάδα κείμενα τους, αν και τα παράπονα που ακούω για ορισμένα γραφόμενα τους είναι πολλά, καθώς η πένα τους κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει...

ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Εξακολουθώ να συμφωνώ και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Ο Κώστας και ο Στέφανος (ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ ή αν θέλετε ''ο τέντζερης και το καπάκι'' που έλεγε και η γιαγιά μου) είχαν , έχουν και θα έχουν ισχύ, η γνώμη τους θα μετράει , απλούστατα γιατί είναι οι καλύτεροι στο είδος τους. Γνωρίζουν τον χώρο απο την καλή και την ανάποδη όσο κανείς, ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, ασχολούνται μέρα - νύχτα με αυτό το αντικείμενο και μόνο , ενώ το κάνουν με στυλ και άποψη. Γράφω και πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι (και μάλιστα μακράν) , μολονότι έχουμε διαφωνήσει, έχουμε σκοτωθεί (πολιτισμένα πάντοτε) και σε πολλά θέματα οι απόψεις μας διαφέρουν παρασάγγας και γενιές δεκατέσσερις. Ο Στέφανος είναι υπερβολικός, παθιάζεται, είναι σπαστικά απόλυτος όταν θέλει να υπερασπιστεί ή να κατακεραυνώσει κάποιον. Εξαιτίας του ένα φεγγάρι έχω κινδυνεύσει να φάω ξύλο στη Γλυφάδα μετά απο ένα δημοσίευμά του στο ''Φως''. Αλλά και πάλι είναι κορυφή, γιατί το έχει το θέμα και ξέρει πώς να το πλασάρει (απλούστατα γιατί δεν γράφει με τα πόδια). Ο Κώστας (όπως όλοι μας) έχει τις εμμονές του. Θύμωσα με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Χριστοφιδέλη , τρελαινόμουνα με την ασυλία που προσέφερε στον Μπελιγράτη (λες κι εγώ δεν πρόσφερα την ίδια ασυλία στον Προσαλίκα;). Τουλάχιστον ,όμως, ο Κώστας υπηρέτησε με συνέπεια την πιο πετυχημένη εποχή του ελληνικού βόλεϊ. Είναι γίγαντας ρεπόρτερ και ξέρει πολύ καλά πώς και πότε να αναλύει τα διάφορα φαινόμενα σε βάθος. Ειδικά δε όταν το κάνει με καθαρό μυαλό ο τρόπος που διεισδύει στην ουσία είναι αξεπέραστος. Ομολογώ επίσης ότι είχα απολάυσει τις μεταδόσεις που κάναμε παρέα στον Alpha. Όπως όλοι μας, έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμη τους και σωστά και λάθος. Στη ζυγαριά ,όμως, εκτιμώ ότι το πρόσημο είναι θετικό. Επίσης δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την ισχύ που έχει αυτή την στιγμή ο Πρίντεζης στην ΕΟΠΕ (θα αποτιμηθεί στο μέλλον αν είναι θετική ή αρνητική) , όπως επίσης ότι οι μεταδόσεις του είναι εξαιρετικές και βοηθούν (σταματήσαμε επιτέλους σ αυτό το άθλημα να ακούμε άναρθρες κραυγές). Τα ίδια ως προς την ποιότητα ισχύουν και για τον Λώλη (τον Παντελή για να μην έχουμε παρανοήσεις). Εδώ μπαίνει και Κωνσταντίνος Δημαράς. Κορυφή και πανίσχυρος στο είδος του, στις υπηρεσίες τύπου και στα διαδικτυακά! Αν δεν είχαμε κι αυτόν...

6Παπαδόπουλος Νίκος

ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ο απόλυτος πρόεδρος αυτήν την στιγμή σε ομάδα της Α1. Έχει άποψη, λόγο και το σημαντικότερο γνωρίζει από βόλεϊ(κάτι που ελάχιστοι πρόεδροι γνωρίζουν). Όσο ήταν πρόεδρος της ΕΣΑΠ, όλα λυνόταν με ένα τηλέφωνο στον Ιωαννίδη(υφυπουργός αθλητισμού) και δεν χρειαζόταν δεκάδες προσπάθειες για να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα ραντεβού με τον άνθρωπο της κυβέρνησης(βλέπε τώρα με Νηκιτιδιάδη). Δίνει ευκαιρίες σε προπονητές και τους στηρίζει μέχρι τέλους, ενώ ο Άρης τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε έλληνες αθλητές! Δεν είναι τυχαία το γεγονός πως οι κίτρινοι πήραν πρώτοι τα χρήματα τους από την κυβέρνηση...

ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Δεν έχω πολλά να γράψω. Σίγουρα πάντως η θητεία του στον προεδρικό θώκο (ουάου) της ΕΣΑΠ αποτιμάται απο όλους πολύ θετικότερα απο του σημερινού προέδρου. Εξακολουθεί να έχει θετική επιρροή με αρκετές απο τις απόψεις του. Ισχύ δεν γνωρίζω αν έχει.
5Θανάσης Μπελιγράτης
ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Μπορεί να έχει χρόνια που έφυγε, αλλά ακόμα η επιρροή του μέσα στο χώρο του βόλεϊ είναι μεγάλη. Παρατηρεί από κοντινή γωνία όλες τις εξελίξεις του αθλήματος και ξέρει πως και πότε θα επέμβει και μάλιστα χωρίς να φανεί... Βλέπετε έχει ακόμα μέσα σε όλα τα όργανα του αθλήματος τους δικούς του έμπιστους ανθρώπους που τον συμβουλεύονται και πολλές φορές περνούν την γραμμή του.


ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Μακάρι να ήταν ισχυρός στο σημερινό ελληνικό βόλεϊ. Κάνε μια μεταφορά στους ισχυρότερους όλων των εποχών. Μπερδεύτηκες. Εκτός κι αν προβλέπεις επιστροφή , κατά τον καζαμία του Στέφανου στο ''Φως''. Ο τελευταίος πραγματικός ηγέτης και αυτό τα λέει όλα. Παράγοντας που τιμούσε τα παντελόνια του. Αν είχε και κανονικούς ανθρώπους γύρω του (με εξαίρεση την Αριστέα που την τιμώ και μου λείπει) θα είχε αποφύγει και τα λάθη που τον οδήγησαν σε περιπέτειες και στην έξοδο, τα λάθη που οδήγησαν σε διοικητικό ναυάγιο το ελληνικό βόλεϊ. Άντε τώρα να τραβήξεις τον Τιτανικό απο τον πάτο.
4. Αχιλλέας  Μαυρομάτης
ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Τυπικά αυτήν την στιγμή είναι ο ισχυρότερος στην Ελλάδα, όμως ο τρόπος που διοικεί δεν είναι για να επιδεικνύει ισχύ και για αυτό χάνει μερικές θέσεις... Άσπονδοι φίλοι του και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη, ισχυρίζονται πως πάντα ήταν όνειρο του να γίνει πρόεδρος της ΕΟΠΕ. Γνωρίζει από κομματικά συστήματα καθώς υπήρξε συνεργάτης προβεβλημένων πολιτικών. Η ζύμωση του από μικρή ηλικία στα διοικητικά, καλύπτει την υστέρηση στα του αθλήματος που του καταλογίζουν. Άλλωστε, αυτό το καλύπτει και με έξυπνο τρόπο, καθιερώνοντας τις λεγόμενες δημοκρατικές διαδικασίες.  Έχει όρεξη, εργατικότητα που φτάνει στην πολυπραγμοσύνη, ενώ το λόγο του χαρακτηρίζει η επαγγελματική του ιδιότητα(νομικός). Για πολλά χρόνια υπήρξε ο «μικρός» της διοίκησης Μπελιγράτη και τον ακολουθούσε ο χαρακτηρισμός του «καλού παιδιού», όμως μετά την σύγκρουση του προηγούμενου Καλοκαιριού(ψηφοφορία Καλουδιώτη κ.λ.π) εξέπληξε πολλούς, καθώς η εικόνα του αλλοιώθηκε... Οπωσδήποτε η άνοδος ή  πτώση της ισχύος του, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα φέρει, γιατί μην ξεχνάμε, πως όλοι οι πρόεδροι κρίνονται από τις αγωνιστικές επιτυχίες(να ξεκολλήσει το κάρο από το βούρκο, καθώς πιο κάτω δεν μπορεί να πάει το άθλημα) που θα συνδυάσουν με το όνομα τους και όχι από αν είναι ή δεν είναι δημοκρατικοί.

ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Εκ θέσεως είναι ο ισχυρότερος όλων. Εκ φύσεως δεν γνωρίζω, δεν απαντώ. Εκ των πραγμάτων φαίνεται να κρύβεται πίσω απο τις δημοκρατικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Διαφωνώ κάθετα με την πολιτική αυτή (όσο κι αν οι μεθοδεύσεις -απολύτως θεμιτές , αφού αυτός είναι ο πρόεδρος- φέρνουν το επιθυμητό για την πολιτική του αποτέλεσμα) και εκτιμώ ότι μπορεί και πρέπει να βγει μπροστά με τον ρόλο που ο χώρος χρειάζεται, τον ρόλο του ΗΓΕΤΗ! Άλλωστε, απο στελέχη είναι όπως η Ελλάδα του ΔΝΤ, σχεδόν πτωχευμένος. Χρειάζεται Δ.Π.Τ. (Διεθνές Παραγοντικό Ταμείο). Αν κι εδώ που τα λέμε, ο Μέγερ καλύτερος είναι; Ειλικρινώς εκτιμώ τις ικανότητες του, είμαι βέβαιος για τις καλές του προθέσεις , διαφωνώ με το ότι αφήνει το τιμόνι , άρα και την ισχύ σε ακατάλληλα πρόσωπα.

3. Κώστας Χαριτωνίδης

ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Ο Κώστας Χαριτωνίδης είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στην Ελλάδα που είναι γνώστες του παγκόσμιου βόλεϊ. Έχει μεγάλη δύναμη και επιρροή σε πρόσωπα και καταστάσεις και αυτό φανερώνεται από το γεγονός πως ο Μπελιγράτης τον πήρε την ύστατη στιγμή για να σώσει την παρτίδα στις εκλογές του 2008(ανεπιτυχώς εν τέλει). Ο Χαριτωνίδης μπορεί να βρει  άκρες με όποια κυβέρνηση και όποιον υπουργό είναι στην εξουσία και αυτό το καταλαβαίνει κανείς εύκολα από το γεγονός που ο ΣΕΠΠΕ έπαιρνε για σειρά ετών μεγάλες επιχορηγήσεις. Έχει κάνει επανειλημμένες φορές διοίκηση και ο Προσαλίκας το ένιωσε αυτό καλά στο πετσί του.

ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: (Φαντάζομαι δεν εννοείς το Γιάννη ε;)  Συμπαθέστατος άνθρωπος, με βιογραφικό επιτυχιών (ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, ανεξαρτήτως των μικρών λεπτομερειών που έχουν την κακή συνήθεια να χαλάνε τις ωραίες ιστορίες). Εντούτοις , ο τρόπος που κινείται στον χώρο και κυρίως στο παρασκήνιο, για να έχει ισχύ ως πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ και ως προπονητής είναι τουλάχιστον αποκρουστικός. Με συχνές ανακυβησθησεις, χωρίς θέσεις στα καυτά θέματα, με συντεχνιακή λογική και μια μόνιμη μανία μεγάλης προπονητικής καρέκλας (βλέπε εθνική). Αν ήταν τόσο καλός στην ανάλυση του αντιπάλου στο γήπεδο, όσο καλός είναι στην ανάλυση του αντιπάλου στα γραφεία το 2005 θα είχαμε πάρει μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό. Στη θέση του θα έβαζα τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ, τον Σάκη Ψάρρα, αλλά δεν το κάνω διότι θα κατηγορηθώ για ευνόητους λόγους που ακόμα συντρέχουν. Πάντως όπως και να χει , άλλη κουλτούρα ο Σάκης , με απόψεις συγκεκριμένες και πλέον θέσεις κάθετες και καθαρές στα μεγάλα ζητήματα. Την ισχύ του ΠΑΣΑΠ και του προέδρου του την ένιωσαν όλοι στο πετσί τους με την τελευταία ανακοίνωση. Έρχονται κι άλλες...
2. Κωστής Ψαρουδάκης
ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Όσο ήταν στην κυβέρνηση ο Στέλιος, ο Κωστής ως γνήσιος Κρητικός σήκωνε το λάβαρο της επανάστασης και κατουσία συντόνιζε την οργανωμένη αντιπολίτευση. . Έβρισκε τον τρόπο και είτε με αντάρτικο, είτε με μετωπική, δημιουργούσε προβλήματα και μάλιστα δικαιώθηκε για αυτά με την πτώση των φίλων του βόλεϊ. Είναι γεγονός πως στην ομάδα του Ρεθύμνου δημιούργησε οικονομικές εκκρεμότητες με παίκτες και προπονητικές και παρόλα αυτά είναι πλέον υπεύθυνος των οικονομικών της ΕΟΠΕ(αν αυτό δεν είναι δύναμη τότε πιο είναι). Πολλές είναι οι αποφάσεις που παίρνονται από αυτόν(και ας μην είναι ορατές) καθώς είναι ισχυρή προσωπικότητα και άποψη για τα πάντα! Μοιάζει με χαλίφης στην θέση του χαλίφη...
ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Τα ακατάλληλα πρόσωπα που λέγαμε. Διαχειρίζεται τα οικονομικά (αν δεν κάνω κάποιο λάθος) έχοντας παραγοντικό βίο χρεών ων ουκ έστιν αριθμός. Επίσης οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν φερόταν και με τον καλύτερο τρόπο στους παίκτες στους οποίους χρωστούσε. Λένε...
Εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί ούτε να περνάει απο το μυαλό μας ότι διαμορφώνει τις τύχες του ελληνικού βόλεϊ. Κι όμως τις διαμορφώνει (*Ετοιμαστείτε για τηλεφώνημα να μην ξαναγράψω). Εδώ εγώ θα έβαζα αφανείς μικρούς ''ήρωες'' του ελληνικού βόλεϊ που ξελασπώνουν πάντα αυτούς που είναι μπροστά. Παραδείγματος χάριν τον Σοφιανό που και θετικός άνθρωπος είναι και τεχνοκράτης και με επιρροή σε πρόσωπα και καταστάσεις όταν το αποφασίζει.


1. Θεοφάνης Τσιόκρης
ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Ο κορυφαίος Έλληνας παράγοντας στο παγκόσμιο βόλεϊ. Έχει τεράστια επιρροή στα τεκτενόμενα διεθνώς. Θα λέγαμε αποτελεί έκπληξη, καθώς στην Ελλάδα είχε έναν πολύ διακριτικό ρόλο. Άρπαξε την ευκαιρία μετά την αποχώρηση της απόσυρση του Μιχάλη Μαστρανδρέα και απέδειξε μεγάλες ικανότητες αφού μέχρι και σήμερα παραμένει πρώτος αντιπρόεδρος της FIVB. Άγνωστο παραμένει, αν και πότε εμπλακεί με τα εσωτερικά του βόλεϊ, που πάντως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον... Ίδωμεν!

ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Δικαιωματικά στην κορυφή. Ο Έλληνας που μας θυμίζει ότι παράγουμε παράγοντες, μόνο που την ισχύ του καρπούται μόνον το παγκόσμιο βόλεϊ και ουχί η πατρίδα. Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα τα οργάνωσε όλα άψογα, έχοντας την κεντρκή ευθύνη. Στην παγκόσμια ομοσπονδία έχει λόγο και κύρος. Όποτε έχει χρειαστεί μας έχει ξελασπώσει και με το παραπάνω. Κορυφαίος παράγοντας, ισχυρότατος και κυρίως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ (χρειάζεται κανείς spelling;) !
Επίλογος:

ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ: Αυτοί είναι οι άνθρωποι του σήμερα! Στα επόμενα τεύχη μας θα ασχοληθούμε και με τους κορυφαίους ανθρώπους στην ιστορία της ελληνικής πετοσφαίρισης!



ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Οι πραγματικά ισχυροί είναι λίγοι , απλούστατα γιατί έχουν εκλείψει οι ισχυρές προσωπικότητες. Ισχύει ότι η ισχύς ενισχύεται απο το ηθικό περιεχόμενο του τέλους, δηλαδή του σκοπού. Αυτή η συζήτηση όμως στην πραγματικότητα , δεν έχει τέλος, δεν έχει φινάλε δηλαδή, γιατί σκοπό έχει. Ειναι ένας τρόπος να δείξουμε το έλλειμα πριν έρθει και κατα δω καμιά τρόικα και μας γυρίσει 30 χρόνια πίσω με τους ερασιτεχνισμούς της. Τόπο στα νιάτα , λέω εγώ, τόπο στα καθαρά μυαλά. Ισχυροί στην θετική επιρροή δεν υπάρχουν, ισχυροί στο μυαλό υπάρχουν πολλοί. Ας ξεστραβωθούμε να τους εντοπίσουμε και να τους αναδείξουμε. Καληνύχτα σας!