Σελίδες


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

H αλήθεια για τον Σαρατσένι


ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

H αλήθεια για τον Σαρατσένι
Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση Σαρατσένι, αλλά πρώτα να μιλήσουμε για τη βερμπαλιστική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού...
Είναι πρώτα απ όλα ντροπή για ένα σύλλογο που έφερε την Ελλάδα αθλητές όπως ο Ντάντε, ο Μαρτσελίνιο, ο Ζαγκούμνι, ο Σαμικά, ο Φιλίποφ, ο Τσερεμίσοφ, να χαρακτηρίζει τον Σαρατσένι παίκτη με περγαμηνές και να μιλάει για μεταγραφή που τιμά τη χώρα.
Η ΕΣΑΠ λοιπόν πέρασε αρχικά τη μεταγραφή του στο… πόδι. Δεν πιστεύουμε ότι υπήρχε δόλος γιατί τότε αλλάζουν τα πράγματα και θα αλλάξουμε γλώσσα και γραφή.
Ο Σαρατσένι είχε ταυτόχρονα συμβόλαιο σε δυο ομάδες, κάτι που απαγορεύεται ρητώς, αλλά αυτό το ξεπερνάμε γιατί δεν θα γίνει καταγγελία  από κάποιο εμπλεκόμενο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία .
Το σκάνδαλο είναι ότι η μεταγραφική περίοδος έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου και το συμβόλαιο του ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου, μετά την έναρξη δηλαδή του πρωταθλήματος.
Ο Παναθηναϊκός ορθώς φωνάζει ότι αρχικά πέρασε το συμβόλαιο του Ιταλού, αλλά τι να κάνουμε; Η παρανομία είναι καραμπινάτη και περιμένουνε να δούμε τι θα αποφασίσει το αποψινό συμβούλιο της ΕΣΑΠ.
Βέβαια δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα, αφού το ίδιο συμβούλιο έκανε πλάτες  στον Ηρακλή για να πάρει χαρτί από την ΕΕΑ.
Ξέρετε ποιο είναι σωστό; Να εγκριθεί η μεταγραφή του στη δεύτερη μεταγραφική περίοδο που ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου. Όσο για τα περί αποχώρησης του Παναθηναικού από το πρωτάθλημα, είναι τουλάχιστον φαιδρό, ακόμη και ως απλή απειλή.
Φαίνεται πως ο Βαρδάρης πείραξε τον Σωτήρη Δρίκο, αφού «πέφτει σε λάθη, τι έχει πάθει;». Το τελευταίο το είπε στην παρουσίαση της ομάδας για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ηρακλής λέει, «χωρίς μεγάλα συμβόλαια και τεράστιες αμοιβές, έφτασε στην ελιτ της Ελλάδας και της Ευρώπης». Προφανώς μπέρδεψε τον Ηρακλή με τη Νίκαια γιατί οι Μπολ, Στάνλει, Τσέρνιτς, Χοφ, αλλά και Γκιούρδας, Μπάεφ, Κράβαρικ ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην ιστορία του ελληνικού βόλει. Μόνο ο Μίλκοβιτς τους ξεπέρασε.
Λάστιχο την έχει κάνει την Α1 γυναικών η ΕΟΠΕ, αλλά ουδείς από τους μεγαλοσχήμονες παράγοντες της έβγαλε τσιμουδιά. Άρα είναι εσωτερικό το πρόβλημα τους και δεν χρήζει δημοσιότητας.
Κορυφαίος ο Ασπιώτης στο ματς ΕΑΠ-ΠΑΟΚ και αναρωτιόμαστε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε και πέρυσι ως βασικός διαγώνιος. Έπρεπε να τελειώσουν τα λεφτά και να παίξει σε αυτή τη θέση στην Εθνική για να το τολμήσουν;
Το ρίσκο χαρακτηρίζει τους μεγάλους προπονητές, όπως τον Κρίστιανσον που βρήκε τρόπο να χωρέσει τον Τζούριτς, όταν ο Δρίκος τον άφηνε να γυαλίζει τον πάγκο.
πηγη www.volleynews.gr