Σελίδες


Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ



Ο ΠΑΣΑΠ εκφράζει την απορία, την πικρία και την αγανάκτησή του για την πρωτοφανή απόφαση του ΔΣ της Ε.Ο.Π.Ε το οποίο υιοθέτησε σχετική εισήγηση της δικαστικής επιτροπής και επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο ετών από την Εθνική Ομάδα Πετοσφαίρισης και πέντε αγωνιστικών από το πρωτάθλημα στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Νίκο Ρουμελιώτη, ο οποίος κοσμεί με το ήθος, την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του την Ελληνική Πετοσφαίριση.
Αφορμή για την προσχηματική και «προειδοποιητική» τιμωρία του Νίκου Ρουμελιώτη υπήρξε δήλωσή του, υπό την ιδιότητα του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας και για λογαριασμό όλων των Ελλήνων διεθνών πετοσφαιριστών, με την οποία τόνιζε με λίαν ευπρεπή τρόπο τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Δηλαδή αντί να τιμωρούνται και να επιπλήττονται αυτοί που συντηρούν τα απαράδεκτα και νοσηρά φαινόμενα που επικρατούν στην οργάνωση και λειτουργία της Εθνικής Ομάδας ένεκα των οποίων οι Έλληνες διεθνείς αντιμετωπίζουν καταστάσεις, που ούτε τριτοκοσμικές χώρες δεν αντιμετωπίζουν, τιμωρείται αυτός, που για λογαριασμό όλων των διεθνών παικτών, αποκαλύπτει με επιγραμματικό τρόπο τα φαινόμενα αυτά.
Το παράδοξο δε είναι ότι αυτό συμβαίνει την ίδια χρονική περίοδο που η ΕΟΠΕ κάνει έκκληση προς όλους τους φορείς, για να καταπολεμηθεί η εσωστρέφεια και η μιζέρια που μαστίζει το χώρο της πετοσφαίρισης.
Αντί λοιπόν να ενσκύψει, άμεσα και δραστικά, πάνω από τα προβλήματα των αθλητών και να συμβάλλει ενεργά και αποφασιστικά στην επίλυσή τους (φερεγγυότητα ομάδων, αδειοδότηση, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, ασφάλιση αθλητών, στοιχειώδη υποστήριξη των αθλητών των Εθνικών Ομάδων κ.α.), «επιβάλλει» την προεκτεθείσα πρωτοφανή τιμωρία στον Αρχηγό της Εθνικής Ομάδας ενός αθλητή που για περισσότερους από 300 διεθνείς αγώνες τίμησε και τιμά το εθνόσημο με αλτρουϊσμό και αυταπάρνηση, όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι διεθνείς.
Ο ΠΑΣΑΠ ζητά την επίλυση των προβλημάτων των αθλητών και της Εθνικής Ομάδας και όχι τη δημιουργία «εξιλαστήριων» θυμάτων στο βωμό της επικοινωνίας και της τακτικής της φίμωσης και του περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης ιδεών και λόγου την οποία και αυτό το Σύνταγμα της χώρας μας κατοχυρώνει με απόλυτο τρόπο μη δεκτικό αμφισβητήσεως.
Προφανώς κακοί σύμβουλοι παραγνωρίζοντας, ότι στις εποχές που θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε για την προσέλκυση αθλητών στο άθλημά μας, την ώρα που οι απλήρωτοι και πολλές φορές ανασφάλιστοι αθλητές παλεύουν για την επιβίωσή τόσο του αθλήματος, όσο και των ιδίων, είναι το λιγότερο ανεύθυνο να παραπλανούν με ανεδαφικές και εξωπραγματικές εισηγήσεις το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, ούτως ώστε αυτό, να προβεί σε επιβολή ποινών αθλητών με τόσο ανάλγητο τρόπο, αγνοώντας το γεγονός ότι στο κέντρο του αθλήματος ήταν, είναι και θα είναι οι αθλητές.
Ευελπιστούμε πως ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ θα αντιληφθεί, αν δεν έχει ήδη αντιληφθεί, την λανθασμένη πρόταση των συμβούλων του για τιμωρία του Αρχηγού και θα αποκαταστήσει την προεκτεθείσα αδικία προβαίνοντας στην ανάκληση της ανωτέρω απόφασης του ΔΣ της ΕΟΠΕ το συντομότερο δυνατόν.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΑΠ
Ανδρέας Μ. Γαβαλάς